Sport nivelet roje testosterone


Nëse jeni mashkull dhe niveli juaj testosterone është i varfër, shkoni në palestër.
Mjekët dhe ekspertët palestër ende kanë shumë për të mësuar në lidhje me ndikimin e aktivitetit fizik në përqendrimin e hormoneve, por tani ne e dimë se ushtrimi mund të rrisë atë pak. Ky efekt është për shkak të disa faktorëve që lidhen indirekt me sport.
Natyrisht si në vijim: për të bërë mësimet zakonin se ata kanë një efekt pozitiv.
Pas trajnimit rrit nivelet e testosteronit, por jo për kohë të gjatë.


Ndonjëherë përmirësim zgjat vetëm 15 minuta, në disa raste deri në një orë.
A këto luhatje të përkohshme në përfitimet hormonale, shkencëtarët nuk mund të përgjigjem. Megjithatë, në aktivitet të rregullt fizik ka shumë pasoja të tjera të rëndësishme shëndetësore.
Meshkujt me sport të ulët testosterone jo vetëm të rrisë përmbajtjen hormon mjaft për të ndryshuar shëndetin ishte thelbësore. Por e djemve testosterone të cilëve ndryshon në kufirin midis normale dhe të ulët të përqendrimit, në sajë të ushtrimit të rregullt së shpejti do të vini re ndryshime pozitive.4 faktor i rëndësishëm


Serioze të rëndësishme janë pesha e juaj, mosha, niveli i trajnimit atletike dhe një trajnim standarde.
Pesha juaj: Shkencëtarët besojnë se pesha e tepërt luan një rol të rëndësishëm në çështjet e zhvillimit.

Nëse jeni mbipeshë, stërvitje do të çojë në nivele normale të testosteronit, si ju gradualisht të humbni peshë.
Mosha juaj: në burra të moshuar të ketë rritje më të ulët të hormoneve pas ushtrimit.
Sport ushtrim jashtëzakonisht i dobishëm për të gjitha moshat. Për meshkujt më të vjetër favor të tyre është për të forcuar kockat dhe në masë të muskujve, si dhe koordinim më të mirë të lëvizjeve.

Kur ju ushtroni: nivelet e testosteronit të ndryshojnë gjatë gjithë ditës. Mbi të gjitha kjo në fillim, vetëm nën rim.
Studiuesit zbuluan se trajnimi forca të ketë një efekt të theksuar në përqendrimin e hormoneve në mbrëmje. Si rezultat, rritja afat-shkurtër pas ushtrimit mund të jetë edhe më e fortë në qoftë se ju të ushtruar pas punës në vend të mëngjesit.
Niveli i palestër fizike: jashtë forme? Nëse ju keni filluar vetëm klasa, presin një rritje të fortë, por të shkurtër në nivelin e testosteronit.

Por pas disa javësh të ushtrimit të rregullt trupi juaj bëhet mësuar për shfrytëzim. Me kalimin e kohës, përgjigja hormonale për të njëjtin intensitet e rënies së punësimit.


Çdo profesione të rëndësishme


Dhe trajnimi durim, dhe ushtrime në fuqi (p.sh. Ngritja e peshave) të ndikojë në nivelet e testosteronit, duke rritur shpejt atë.
Por, peshëngritje dhe aktivitete të tjera që zhvillojnë forcën, të ketë një efekt të madh mbi hormonet. Ekspertët ofrojmë disa këshilla për të ndjekur për të marrë të përfitojnë më shumë nga trajnimi i rregullt forcë:
Shto si shumë muskujt. Për shembull, klasa, përfshin gjithë trupi, testosterone provokon më shumë se një përsëritje e një sërë të gjatë prej vetëm ushtrime, të tilla si biceps.
Puna e mirë vazhdimisht me një peshë të rëndë se sa të preferojnë përsëritjen gjatë një peshë të vogël.
Ulja periudhat e pushimit gjatë trajnimit.Por mos harroni se duhet të bëjë plan të arsyeshëm studimi, i cili përfshin, përveç trajnimit ushtron forcë për zhvillimin e fleksibilitetit kardiovaskulare dhe. Kështu që ju të forcuar trupin si një e tërë.

Por, trajnimi forca entuziazmi i tepruar mund të çojë në rezultatin e kundërt. Shumë atletë të klasit botëror dhe amatorë të angazhuar për veshin) u përball me një rënie të mprehtë në nivelin e testosteronit, që tregon se kusht fatkeq të trupit. Ata vënë re nivele të ulëta e testosteronit dhe të lartë - kortizolit, një hormon stresi.Shenjat e tepruar në sport janë:


Dhimbje të forta muskulare
Shërim të gjatë pas workouts
Çrregullime të gjumit
Përkeqësimi në forcën dhe durimin
Të lejuar trupin tuaj për të pushuar të paktën disa ditë në mes të trajnimit intensiv dhe dietë për të trajtuar me kujdes.