Si për të korrigjuar lakim të ushtrimeve shpinë për fazat e hershme


Lakim të shpinë larg nga shteti përhershëm të punëve. Ai fillon nga selia e gabuar në kompjuter në të cilën shumica e njerëzve kalojnë shumë kohë. Tani scoliosis dhe shtrembërime të tjera rruaza janë të zakonshme. A është e mundur për të rregulluar atë në fazat e hershme dhe a ka ushtrime të caktuara të saj? Të gjitha trajtimet mund të ndahen në dy lloje, ajo operative dhe konservatore. Vetëm për këtë të fundit në këtë artikull do të diskutohet. Nga metodat konservative përfshijnë ushtrime terapeutike synon rehabilitimin dhe eliminimin e plotë të problemit. Qëllimi kryesor i çdo ushtrim është hequr ngarkesën nga shpinë, duke eliminuar çekuilibër, formimin e sjellje korrekte e fëmijës dhe për të forcuar sistemin musculoskeletal e njeriut në përgjithësi. Në fazat e hershme të ndonjë sëmundje, ajo mund të eliminohet lehtë. Situata është e ngjashme me lakim të shpinë. Ushtrim terapeutik në këtë rast është një program i projektuar posaçërisht ushtrim. Për shkak të përmirësimeve të tyre të rëndësishme janë arritur. Po, ju mund të forcojë grupet e muskujve që mbështesin shpinë. Përveç kësaj, ushtrime të veçanta me ndikim korrigjuese në deformimit dhe mund të rregullohet. Ofron lakim të shpinë ushtrime që ndihmojnë të përmirësuar gjendjen. Me këtë trajtim mund të arrijë përmirësim në sjellje dhe në përgjithësi të forcuar gjithë siluetë. Dhe përfshijnë këto ushtrime? Më poshtë është një grup mostër e ushtrimeve që ju lejon të hiqni lakim të shpinë në fazat e hershme.


Çdo komplekse mjekësore duhet të fillojnë me ushtrime themelore. Pra, gjëja e parë që ju duhet të shtrihen në shpinë dhe të vënë duart e tij mbi kokën e tij. Në këtë pozicion, personi duhet të ngrenë duart për palët thith dhe kthimin e tyre në gjendjen e tyre origjinale në mbarimin. Është e këshillueshme për të përsëritur të paktën tre ose katër herë. Bit tjetër stërvitje "interesante" përpara. Në këtë rast, personi mbetet në bends këmbë në shtëpi dhe të kthehet, dhe në këtë mënyrë për të marrë një gju në stomak. Vetëm këtu ju duhet të tregoni kujdes! Çdo përpjekje është që të nxjerr dhe thith të kthehet në pozicionin e fillimit. Ushtrimi përsëritet rreth 5 herë, në mënyrë që me të vërtetë të arritur efekt të mirë. Veprimet e tilla janë kryer edhe në shtëpi. Tani ju duhet të bëj gjunjët dhe të heqë me legen. Në këtë rast është e rëndësishme që të bëj në rajonin e kraharorit. Kjo do të zvogëlojë ngarkesën në shpinë dhe relaksohuni atë më shumë. Përsëriteni këtë veprim është rreth 3-4 herë. Ushtrime nga lakim të shpinë janë efektive në llojin e vet. Atëherë duhet, në mënyrë që të babbling, jo shumë "djerse". Duke qenë në shtëpi burri tërheq një dorën dhe anën tjetër. Bërë atë të gjitha në një frymë, pastaj nxjerr dhe duhet të kthehet në pozicionin e fillimit. Ushtrimi tjetër është disi më e komplikuar e mëparshme, tani njeriu duhet të shtrihen në barkun e tij. Objektivi kryesor në këtë rast është bust prypodnymanyy devijim dhe kraharorit. Kryen e nevojshme për të thith, pastaj të kthehet në pozicionin e fillimit si ju nxjerr. Të gjitha të programit të sipër-përshkruar ushtrim është shembullor, pa u konsultuar me një mjek për të kryer ajo nuk mund të jetë! Është e nevojshme për të marrë parasysh disa rregulla kur është fjala për terapi fizike. Kështu, është e nevojshme që të bëjë gjithçka ngadalë dhe jo për të kërkuar për të përmbushur detyrën sa më shpejt të jetë e mundur. Nga kjo nuk ka efekt pozitiv mund të pritet. Pas klasa duhet të japin trupit një pushim. Është e dëshirueshme që të shtrihen në anën ose prapa për 20 minuta. Për të arritur rezultate të mira, ju duhet të kryejnë çdo ditë. Emërohet fizioterapi vetëm mjek dhe një specialist në këtë fushë. Në fund të fundit, ky i fundit duhet të përcaktojë të njëjtin kompleks që duhet të kryhet. Në mënyrë të pavarur të fillojë klasa rreptësisht të ndaluara, si këtë lloj të mësimeve të veçanta, e cila kërkon konsultim me një specialist. Ka një numër të contraindications për një trajtim të tillë, në disa raste, efekti mund të arrihet vetëm me anë të ilaçeve. Pra, në mënyrë të pavarur të përcaktuar kompleksin e përshtatshme apo jo, nuk mund. Lakim të shpinë mjaft serioze "sëmundje". Prandaj, si njerëzit më herët të fillojë trajtimi, aq më shpejt ai të shpëtoj prej tij. Në çdo rast, të vonojë trajtimi nuk është e nevojshme, për shkak se për të eliminuar të gjitha në fazat e hershme shumë më e lehtë. Ushtrime për lakim të shpinë, edhe në situatën e parë uluchysh gjendje në kohë.