Adenoma veshkave


Adenoma veshkave është një tumor beninje e gjëndra të brendshme. Megjithatë, pavarësisht mirë në patrajtuar për një kohë të gjatë adenomas mund të zhvillohet në adenocarcinoma. Dhe kjo është një formacion i keq. Kjo adenoma mund të ketë efekte të dëmshme në organizmat blyzkoraspolozhennыe dhe për të prodhuar hormonet aldosteronit dhe kortizolit, edhe pse kjo është e rrallë.

Shkaqet e adenoma veshkaveShkaqet e sakta të tumoreve veshkave është i panjohur. Ekspertët vetëm në bazë të statistikave mund të sugjerojnë se njerëzit janë më të prirur për këto tumore. Shkaqet e mundshme të shfaqjes dhe zhvillimit të adenoma vijim:


 • predispozicion gjenetik;

 • pirja e duhanit;

 • çrregullime hormonale;

 • duke kontraceptive orale të caktuara.


 • Simptomet e adenoma veshkave


  Para së gjithash, sëmundja manifestohet çekuilibër hormonal që mund të çojë në faktorët e mëposhtëm:

 • Manifestimi nga cilësitë njerëzore të seksit të kundërt:


 • gratë - rrit rritjen e flokëve dhe për të rritur në masë të muskujve;

 • burra - rritja e gjirit, një ndryshim në një shifër më femërore.


 • Sindromi Cushing për shkak të rritjes së kortizolit hormon.

 • Sindroma Connes shkak të rritjes të aldosteronit hormoneve.

 • Zhvillimi i osteoporozës, rrit brishtësinë e kockave.


 • Diagnoza e adenoma veshkave
  Në përgjithësi, mund të themi se simptomat manifestuar, një person mund të vetë të diagnostikuar adenoma veshkave në vetvete. Për të zbuluar atë, madje edhe në një fazë shumë të hershme duke përdorur ultratinguj e barkut. Për të përjashtuar efektin e papritur, në vend t'i nënshtrohen një provimi të tillë një herë në vit.
  Për më tepër, në rast të rritjes së rruzull gjithashtu kryer tomography llogaritur. Në sajë të përparimeve të shkencës në dekadën e fundit ka rritur ndjeshëm cilësinë e këtyre studimeve. Sot, mjekët mund të përcaktojë me saktësi madhësinë, formën dhe cilësinë e çdo tumoreve. Kështu, nëse një adenoma është më e madhe se 3 cm në diametër, është 95% e një natyre malinje, që është formacioni kancer. Adenomas madhësia e vogël mund të jetë malinje, por në këtë rast plotëson vetëm 13% të kancereve.

  Pas studimeve vizuale zakonisht merren për analizat e biopsies tumorit. Kjo ju lejon për të përcaktuar nivelin e hormoneve kortizol, epinephrine, normadrenalyna dhe keratin.

  Trajtimi i adenoma veshkave


  Në madhësi shumë të vogla adenomas (në rruzull arsimit) trajtimi mund të mos jetë aq kohë sa ajo nuk përbën kërcënim për shëndetin. Në këtë rast, pacienti duhet të jetë nën mbikëqyrjen e vazhdueshme të një mjeku i cili do të monitorojë rritjen e tumoreve.
  Në raste të tjera, trajtimi duhet të jetë e menjëhershme për shkak të rritjes së rrezikut të ndryshimeve në natyrën e një tumor malinj. Përbëhet zakonisht është heqja kirurgjikale e adenoma. Kirurgjisë mund të kryhet si një metodë klasike, dhe duke përdorur laparoscope. Kjo metodë e dytë minimizon dëme të jashtme të pacientit, si mbresë nga operacioni në bark dhe shumë të vogël (ndryshe nga kirurgji konvencionale, pas së cilës mbetet një mbresë të madhe në anën e pasme). Largimi i adenoma e duhur veshkave është më e konsumon kohë. Ky fakt shpjegohet me faktin se e majta operacioni adenoma veshkave shumë më e lehtë për të marrë afër dhe për këtë arsye operacioni është më e shpejtë dhe me më pak rrezik.

  Në fazat e hershme të adenomas veshkave lejon trajtim të mjeteve juridike popullore. Kjo barishte është përdorur "furçë të kuqe", e cila, në fakt, është një hormon natyral dhe merr shpëtoj i disa llojeve të tumoreve.