Një reaksion alergjik në lëkurë


Një manifestim i alergjive janë skuqjen e lëkurës, dhe natyra e saj mund të jenë të ndryshme. Duhet të theksohet se e njëjta substancë është krejtësisht ndryshe nga reaksionet alergjike në lëkurë të njerëzve të ndryshëm. Në përgjithësi, mjekët menaxhuar klasifikuar skuqje në tri nëngrupe të cilat do të diskutohet më poshtë.
Llojet e reaksioneve alergjike
Lëkurës alergji duke u ndjerë në formën:

 • koshere;

 • pezmatim i lëkurës atopic;

 • toksydermiyi.


 • Një reaksion alergjik ndaj llojit të urtikaria shfaqen brenda disa minutave pas alergjen hyrë në trup, kështu që e konsiderojnë si sëmundje akute. Kjo i nxituar është një blisters zbehtë rozë dhe papules janë ngritur pak mbi shtresën e sipërme të epidermë, kruarje dhe bëhen të padukshme kur shtypet.


  Gjërat janë skuqje në diametër nga disa milimetra deri në disa dhjetëra centimetra.
  Një tjetër lloj i reaksion alergjik të rëndë në lëkurë - toksydermiya rezulton nga natyra kimike e depërtimit alergjen (ilaçe, ushqim) me gojë, intramuskulare, intravenoze, vaginally, nen lekure, urethral apo inhalimi i grimcave të vogla të drogës.
  Lëkura duket:

 • Njollat;

 • fshikëza;

 • papules;

 • nodules;

 • bull;

 • pustules.


 • Kjo mund të jetë elemente të tjera që të shkaktojë kruamje, përveç gome dhe kodrat.

  Reagimi kronike alergjike në lëkurë


  Kontaktoni dermatitis atopik manifestohet vetëm nëpërmjet efekteve të drejtpërdrejta në lëkurë jashtë. Nëse kontakti i parë me alergjen shkaktojë skuqje dhe skuqjen, Kështu që herën tjetër një reagim i ngjashëm është e pashmangshme.
  Në përgjithësi simptomat janë shumë të ndryshme. Në zonat e hapura të lëkurës mund të shfaqet:

 • fshikëza;

 • oozing plagë;

 • papules;

 • ënjtje;

 • eritemë.


 • Njeriu ndihet itchy dhe djegur në fushat e acarim. Efekte të tilla në trup tipike e kimikateve shtëpiake dhe substancave të tjera sintetike.

  Një reaksion alergjik ndaj një pickim insekteve
  Në djeg grenzë, bletët dhe insektet e tjera reagimi është normale, lokale dhe alergjik. Në rastin e parë, vendi ku gjëmba pak shtohet dhe kthehet të kuqe. Me reagimin lokale ënjtje është e rëndësishme, por në vetvete është disa ditë.
  Këtu janë alergjik ndaj pickimin e insekteve të shoqëruar nga:

 • puls të shpejtë;

 • frymëmarrje vështirësi;

 • marramendje;

 • ënjtje të fytit dhe gojës;

 • ankthi;

 • uljen e presionit.


 • Urtikaria shfaqet jashtë vendit të djeg depërtimit. Në këtë rast, ju duhet të telefononi menjëherë një ambulancë, madje edhe dhjetë minuta është e mjaftueshme për zhvillimin e shokut.

  Parandalimi i reaksioneve alergjike akute ndaj stings insekteve është prerja Dumpsters sprays OS, instalimi rrjeta kundër mushkonjave në dritare. Njerëz të tillë janë të këshilluar që të mos ecin vetëm në natyrë. Është e dobishme për të kryer një sërë kujdes urgjent, mjeti kryesor në të cilën ka эpynyfryn.