Dermatit alergjik - Simptomat


Kontakt dermatit alergjik - është një lezione inflamatore të lëkurës që rezultojnë nga kontakti i drejtpërdrejtë me lëkurë opsional mbulon alergjen (një substancë që nuk shkakton reaksione alergjike në njerëz të shëndetshëm).
Manifestimet e sëmundjes shfaqen disa kohë pas kontaktit me alergjen (pas një bashkëveprim të vetme me një ngacmues të fortë ose pas kontaktit të përsëritur me ngacmues të mesme). Shpesh kjo kohë është rreth 14 ditë. Kështu, në bazë të kësaj sëmundjeje është vonuar hypersensitivity.


Ka pezmatim alergjik në njerëzit me një predispozitë gjenetike për zhvillimin e sëmundjes dhe të imunitetit ndryshuar. Kjo sëmundje transmetohet me anë të trashëgimisë.

Shkaqet e kontakt dermatit alergjik


Shkaku i dermatit alergjik të kontaktit në fytyrë dhe pjesë të tjera të trupit janë të kontaktit të ngushtë dhe të zgjatur me alergjen lëkurës. Pas fazës së parë të ndërveprimit për sensibilizimin ndodh - formimin e imunitetit specifik kundër alergjen. Periudha kohore për të cilën trupi zhvillon sensibilizim dhe reaksion alergjik duket, është e vendosur nga stimul sa të fortë. Ajo që ka rëndësi është kohëzgjatja e ekspozimit alergjen dhe gjendja e trupit të njeriut (imunitetit dështimit, sensibilitet për alergji dhe kështu me radhë. D.).

Faktor rreziku për dermatit alergjik është një shkelje e integritetit të lëkurës. Sepse sëmundja është në shumë raste të zhvilluara si një profesionist, kur një person ka kontakt me substanca të cilat mund të veprojnë si alergeneve, dhe dëmtimit të lëkurës periodik në rrjedhën e punës.
Deri më sot, ne e dimë prej më shumë se tre mijë substanca që mund të shkaktojnë zhvillimin e alergjive. Në thelb, kjo është larë dhe kozmetike produkteve të ndryshme, ngjyra, metale të caktuara dhe të tyre kripëra, gome, preservatives, drogë dhe substanca me prejardhje bimore.

Kontakt dermatit alergjik - Simptomat në të rriturit


Sëmundje klinike ngjan fazën akute të ekzemë. Shenjat tipike të dermatit alergjik është ndryshimi në lëkurë që është lokalizuar në faqen e kontaktit të lëkurës me alergjen dhe pak përtej stimul. Humbja Cell gjithmonë ka kufij të qartë.
Fillimisht, skuqje e lëkurës dhe një ënjtje të vogël. Më tej, në këtë rajon ka papules shumëfishta inflamator napolnyayuschyesya fluide dhe duke lëvizur në një fazë të bubbles. Pastaj flluska të fillojnë të dilnin dhe të zbrazur, duke e lënë vazhdimisht oozing erozion. Kur ata plagë të mbuluara me luspa të vogla dhe crusts. Pas shërimit, dhëmbëza është lënë, kur nuk kishte asnjë infeksion sekondar; në disa raste nuk ka pigmentim.

Kështu, fotografia klinike e kontakt dermatit alergjik ka tri faza:

  • Faza eritematoze;

  • Faza vezykulobulleznaya;

  • Faza nekrotik.


  • Të gjitha këto ndryshime në lëkurë e shoqëruar me konstante intensive kruarje se pacienti ka dhimbje të rënda dhe të jep jetën e përditshme. Kruhet çon në kruarje dhe shfaqjen e lezioneve të lëkurës të mesme.
    Zgjatur alergjen kontakti ka shfaqur në sfondin e një reaksion alergjik mund të zhvillohet dermatit alergjik kronike. Kjo formë është e karakterizuar nga kufijtë e paqartë dhe përhapjes së lezioneve të lëkurës në lëkurë, jo në kontakt me alergjen.