Astma alergjike


Forma më e zakonshme e astmës - astma alergjike. Ajo është një sëmundje inflamatore kronike respiratore karakterizuar nga sulmet periodike të shoqëruara me ekspozimin ndaj alergene. Për këtë sëmundje ka një predispozitë gjenetike. Nëse ju nuk merrni masat e duhura në sulmet për shkak të kursit mund të bëhen më të rënda dhe madje mund të çojë në dëmtime të pakthyeshme të mureve të bronke dhe mushkërive indet. Cilat janë simptomat e astmës alergjike dhe si ta trajtojmë atë, e konsiderojnë në këtë artikull.

Simptomat e astmës alergjikeSulmi astma alergjike shfaqet si një reagim të sistemit imun në përgjigje të kontakt me një substancë-alergjen. . Si alergjen mund të veprojë pezmatim të kafshëve, polen, insektet, spore myk, pluhuri, kimikate dhe kështu me radhë D. Pas gjetjes këtë çështje në rrugët e frymëmarrjes është bronchospasm - procesi i reduktimit indet e muskujve që rrethojnë ato; ajrore bëhet i përflakur dhe i mbushen mukozë të trashë. Kjo qasja e kufizuar e oksigjenit në mushkëri.
Simptomet e simptomave alergjike astmës ngjashme me astmë nealerhichnoho natyrën, por ata të zhvillojnë më shpejt. Ato kryesore janë:


 • wheezing, fishkëllimë frymë;

 • kollë (e thatë ose mpiksje fund shkarkimit gëlbazë të sulmit);

 • gulçim;

 • presion në gjoks;

 • hundë itchy, teshtitjes.


 • Kohëzgjatja e sulmit ndryshon nga disa minuta në disa orë. Jo rëndim të listuara nga simptomat janë zakonisht mungon.

  Diagnoza dhe trajtimi i astmës alergjike


  Pas përcaktimit të astmës alergjike duhet të bëhet diagnostifikimi shtesë për të identifikuar irritues - allerhotest. Vetëm atëherë mund të trajtim efektiv i sëmundjes. Ndonjëherë pas përcaktimit alergjen dhe përjashtimin e saj nga mjedisin e pacientit mund të shpëtoj të sëmundjes.

  Një nga mënyrat më efektive të trajtimit të astmës alergjike - e alergjen specifike immunotherapy (Asita). Duke hyrë në zgjidhje pacientit subcutaneously alergeneve me një rritje graduale në dozë, mund të arrijë imunitet të plotë ndaj këtyre substancave. Zhvillimet e fundit në këtë fushë përfshijnë alergeneve hundës dhe sublingual Input.
  Metoda të tjera të përdorura kryesisht për lehtësimin e simptomave të astmës. Kjo terapi të drogës përdorur antihistamines dhe drogë anti-inflamator, bronhodylyatorov thithur dhe të tjerët.

  Shërimi efekt për pacientët me astmë ka deti dhe ajri malor.

  Trajtimi i metodave popullore astmës alergjike


  Trajtimi i kësaj forme të metodave popullore astma duke përfshirë Phytotherapy, nuk është i rekomanduar. Kjo është për shkak se pacienti mund të jetë alergjik ndaj barit dhe lule janë përdorur.