Alergji të sistemit nervor


Sistemi nervor Alergji, kryesisht karakteristike për gratë. Kjo nuk është befasuese, pasi seks më të drejtë janë sensibilitet veçanërisht emocionale. Alergji gjithashtu mjaft të zakonshme nervoz në fëmijët e vegjël, për shkak të ndikimit psikologjik që ata nuk janë në gjendje të përgjigjet në vazhdimësi. Por, ajo që shkakton simptomat e sëmundjes në njerëz të tjerë?
Shkaqet dhe simptomat
Alergji nerva prej arsyeve të ndryshme, por ato kryesore janë:

 • trashëgim të keqe;

 • ndërprerje në sistemin imunitar;

 • stresi;


 • depresioni zgjatur;

 • reduktuar sfond emocional.


 • Të gjithë faktorët e mësipërm të çojë në immunosuppression, që e bëjnë trupin rezistent mjaftueshme për të ndikuar alergene.
  Simptomat e alergjive nervor të ndryshme. Shpesh kjo lëkurës manifestime: ekzemë, kruarje dhe skuqje. Por ka raste kur simptomat e alergjive sistemit nervor shfaqen në traktin e sipërm respirator. Kjo mund të jetë, për shembull, rinitit sezonal, astma ose bronkit astmatoidnym. Ajo është gjithashtu e mundur të përzier dhe të vjella që mund të provokojë humbje të vetëdijes.

  Një nga varieteteve të manifestimeve të kësaj sëmundjeje është urtikaria. Fillimisht kjo alergji shfaqet në fytyrën e nerva në formën e flluska, e cila pas disa kohe bashkohen në pika të mëdha të kuqe. Urtikaria nervor gjithmonë shoqërohet me kruarje të rënda, në disa raste kjo mund të ndodhë edhe në mukozës.

  Trajtimi i alergjive nervor


  Alergji të sistemit nervor kërkon trajtim të menjëhershëm, por diagnoza kjo nuk është aq e lehtë. Në procesin e zbulimit të sëmundjes duke përdorur teste të lëkurës për të shqyrtuar reagimin ndaj alergeneve të zakonshme, por pothuajse 50% e njerëzve me teste pozitive alergji reagime të tilla ndodhin vetëm gjatë stresit ekstrem. Prandaj, kryen një test të gjakut që ndihmon të përcaktojë nivelet e histamine në gjak, pasi ajo mund të zhvillojë një nivel të lartë të reaksion alergjik.

  Trajtimi i alergjive nervor bazuar në eliminimin sfond negativ psikologjik. Në terapi jo vetëm të konsultohet një allergist, por edhe terapist në mënyrë që të:

 • përjashtojnë yyazytsirnist e situatave të stresit që mund të shkaktojë një raund të ri të zhvillimit të sëmundjes;

 • gjeni shkaqet e ankthit dhe eliminimin e tyre.


 • Mos të jetë indiferent ndaj sëmundjes, nëse jo nxitim, ju mund të përkeqësohet gjendjen tuaj dhe rimëkëmbjes do të vonohet për lëng më të gjatë. Mjeku mund të caktohet TEAS qetësues, ilaçe apo bimeve (Murriz, belokudrennyk zezë, Wort Shën Gjonit).