Alkoolizmi është një sëmundje dhe një fenomen social


Alkoolizmi është një sëmundje kronike me kurs të ashpër, shpesh të vështira, dhe është një problem mjekësor dhe social. Ajo zhvillon në bazë të afat-gjatë dhe abuzimit të rregullt të alkoolit, është një lloj gjendje patologjike të trupit, në formën e mall shfrenuar për alkool, një shkelje të shkallën e saj të transferimit të degradimit të mëtejshëm të individit. Për dehje alkoolike gjendjen optimale mendore. Alkoolizmi është një sëmundje dhe një fenomen social është një problem i madh në shoqërinë moderne.


Treni Pirja sfidon argumente të arsyeshme për të ndaluar përdorimin e saj. Alkolikët drejtpërdrejta gjithë energjinë e tyre, mjetet dhe idetë për të marrë alkool, ata nuk konsiderohen situata reale: disponueshmërinë e parave në familje, nevoja për të punuar, etj Pas pijshëm, që vuajnë nga alkoolizmi ka tendencë për të pirë për dehje pavetëdijshme dhe të plotë. Alkolikët nuk priren meze të lehtë, dhe të gjithë numri i alkoolit dehur mbetet në trup, ata humbën refleksin gag. Prandaj, besohet se nivelin e lartë të tolerancës alkoolit, por kjo nuk është mjaft e vërtetë. Fakti që trupi ka humbur mënyrat e që kanë të bëjnë me dehje alkoolit. Ata thonë se nuk ka forcë alkoolike të vullnetit, në fakt ajo është, ajo thjesht goditur nga sëmundja.


Për alkoolizmi si sëmundje janë tre faza:

Faza e parë

Shfaqja e psikologjike në varësi të alkoolit, dmth alkoolike kërkojnë për të hequr stresin emocional e alkoolit, nuk është një mall i papërmbajtshëm për alkool. Braktisjen e kujtesës periudhat e ndara episode të dehjes, ai nuk mund të mbani mend atë që ai e bëri, ku po fliste, etj Humbur kontrollin mbi numrin e dehur, si trupi humbet mekanizmat e tij mbrojtëse.

Faza e dytë

Nga lart simptomat e përshkruara janë bashkuar shenja gjithnjë e më shumë:


- hangover, alkoolike heq simptomat e sëmundjes së tij dhe humor të keq të nesërmen, duke marrë një dozë të rregullt të alkoolit;
- periudhave të shkurtra pamja pijshëm, konsumi i alkoolit në mënyrë sistematike për disa ditë ose javë;
- shtimin e numrit të alkoolit marrë mbi 300 ml. ditë;
- pacienti ndryshon natyrën e alkoolizmit, është agresioni, interesat jetike ngushtuar, duke rritur konfliktet në punë, reduktuar kujtesës dhe inteligjencës, nuk është nervozizëm, pagjumësi, etj


Faza e tretë

- paraqitja e shenjave të degradimit të individit dhe zhvillimin e çmenduri;
- degradimi social, humbja e vendeve të punës, familjes, por kjo nuk do të shqetësojë alkoolike;
- reduktuar tolerancë alkool, dehje e fortë alkoolike lind nga doza të mëdha të alkoolit;
- Pamja ndryshime të pakthyeshme patologjike në të gjitha organet dhe sistemet e shenjave të njeriut dehje kronike të alkoolit, dëmtimit të trurit, mëlçisë, zemrës, organeve të brendshme ajo çon në paaftësi.

Diagnoza e alkoolizmit është ekspozuar vetëm kur shumica nga simptomat e mësipërme, si në mes të sëmundjes dhe të abuzimit të alkoolit zakonit linja është shumë e hollë.


Një alkoolizmi femër në përgjithësi është një çështje më vete, për shkak të faktit se gjysma e bukur e sistemit nervor njerëzimit më e brishtë në krahasim me burrat, ata kanë zhvilluar shpejt të gjitha simptomat e sëmundjes, e cila çon në përparim më të shpejtë të të gjitha shenjave të sëmundjes. Kjo mund të shpjegojë faktin se alkoolizmi femër është më e vështirë për të trajtuar.

Komplikimi më të zakonshme dhe të rrezikshme shoqërore e sëmundjes është psikoza alkoolike kjo ndodh në një gjendje të gjellë e mbetur, kur një person fillon frikë të pandërgjegjshme, dridhje dore, pagjumësi, ëndrra të këqija, auditory dhe hallucinations vizuale. Sidomos të gjitha simptomat janë gjatë natës. Pacienti mund të shihni rreth minjtë, insektet, gjarpërinjtë, monsters sulmuar atë fizikisht në dhimbje nga kafshon dhe bruises, ai në të vërtetë dëgjon kërcënime.


Një person reagon ndaj iluzion tyre, fillon të mbrojnë veten e tyre dhe të ikin diku, që duan të shpëtojnë nga rreziku. Dhe në këtë moment ai nuk mund të dallojë në mes të afërmit apo njerëzit që duan për të ndihmuar në këtë situatë, pacienti mund të shkaktojë dëm atyre. Vizioni i lumtur zbehet disi, por vazhdon të jetë një ngacmuar alkoolike, ai i bezdisshëm, duart dridhje, në një vend që ai nuk mund të ulen ende.

Jerm alkoolike gjithashtu është një formë e dallimit psikoza është se kjo nuk ndodh shumë kohë pasi të pijshëm, në të cilin rast nuk ka hallucinations, por pacientët kanë lloj të ndryshme të mendimeve ngulët, iluzionet e dyshimit, ngacmime, xhelozi patologjike. Pacienti mund të duket që komplotuan kundër tij, dhe duke parë këtë situatë të pashpresë, ai mund të kryejnë vetëvrasje


Alkoolizmi është një sëmundje shoqërore fenomen i rrezikshëm. Sëmundja jo vetëm që dëmton shëndetin, por shkakton humbje në shoqëri, ata shpesh të pariparueshëm. Përkeqësimit të normave të pjellorisë, ulje jetëgjatësia, vdekshmëria rritur dhe sëmundshmërisë. Alkooli shkatërron shëndetin fizik dhe mendor, me jo vetëm alkoolike, por edhe ata që janë të afërt të tij, përkeqësimit të marrëdhënieve në familje, në punë, të gjitha vuajtjet, sidomos fëmijët. Nuk është sekret se zhvillimi harmonik të personalitetit dhe të shëndetit mendor është hedhur në familje. Dhe prania e alkoolit në shtëpinë e pacientit ndikon në brezit të ri, në zhvillimin e tyre emocional dhe vullnetshëm, fëmija mund të zhvillohet komplekset.


Vendi ynë, për shkak të traditave të tyre të vjetra, i referohet "vendin pijshëm", për të luftuar shumë e vështirë. "Laget" gjithçka të pasur fëmijë, duke blerë makina, shtëpi, apartamente, etj ka vakt është i plotë pa një pije që është alkooli ajo është jeta jonë. Prandaj, alkoolizmi, si çdo sëmundje është më e lehtë për të parandaluar se sa për të kuruar.