Alkooli para se të shtrat nuk ndihmon gjumin


Studimi gjeti se besimi popullor se alkooli ndihmon të fle një gabim
Ju pini një gotë alkool natën të fle më mirë? Në fakt, ajo nuk mund të jetë aq efektive sa keni menduar më parë. Pra, një studim i ri tregon.
Një nga studimet më të mëdha deri tani në lidhje me alkoolin dhe efektet e saj në trupin tonë tregon se alkoolit para gjumit mund të prishin gjumin dhe për të rritur frekuencën e zgjuar gjatë gjumit në të rriturit të shëndetshme. Femrat janë më të ndjeshëm ndaj alkoolit para gjumit se meshkujt, dhe historia familjare e alkoolizmit nuk është një tregues i ndikimit.


Studimi u botua në edicionin e "Alkoolizmi: hulumtime klinike dhe eksperimentale" mund 2011. (Burimi tituj Alkoolizmi: Klinik & Eksperimental Hulumtim ).
Hulumtimet kanë qenë dhe femra. Siç doli, alkooli reduktuar kohëzgjatjen e gjumit dhe të cilësisë (p.sh. raporti i gjumit tek koha e kaluar në shtrat) dhe rritje frekuenca e awakenings gjatë gjumit. Për shkak të gjumit alkoolit u bë më e thellë, por vetëm në gjysmën e parë të natës, dhe gjumi u bë i shqetësuar dhe i shqetësuar.

Hulumtues Todd Arnedt, asistent profesor i psikiatrisë dhe neurologjisë në Universitetin e Miçiganit, tha: "Është e qartë se pjesa më e madhe e popullsisë zgjidhte rregullisht të alkoolit për të përballuar me problemet e tyre duke fjetur. Kjo është për shkak të faktit se alkooli ju ndihmon të bie në gjumë shpejt dhe shumë prej tyre nuk yyazytsirno kushtoj vëmendje për efektet negative të alkoolit në gjumë të vazhdojnë. "

Studimi përfshirë 93 të rritur të shëndetshëm të moshës 20 vjet (59 femra dhe 34 meshkuj). Ata ishin studentë të universitetit ose të diplomuarit e fundit kolegj. Të 29 pjesëmarrësit kishin një histori familjare të alkoolizmit.

Studimi u krye për dy netë. Natën e parë pjesëmarrësit dhënë rastësisht alkool. Ajo ishte ose vodka apo Bourbon (uiski), të përziera me Coke pa kafeinë. Në natën e dytë pjesëmarrësit jepet një pije placebo me disa pika të Bourbon ose vodka.
Anëtarët dha udhëzime për të pirë këto pije të dehur. Pasi studiuesit matur përqendrimin e avujve të alkoolit në ajër exhaled, pjesëmarrësit shkuan në shtrat dhe e zuri gjumi 8 orë 23:00-07:00.
Gjatë gjumit, të gjithë pjesëmarrësit ishin nën kontroll. Para gjumit dhe pas zgjohen, pjesëmarrësit përfunduar një pyetësor, ku ata u pyetën në lidhje me cilësinë e tyre të gjumit.Alkooli dhe gjumi: burrat dhe gratë


Rezultatet treguan se gjumi është më i shqetësuar në gratë sesa tek burrat me të njëjtin përqendrim të avujve të alkoolit në ajër exhaled. Shuma e përgjithshme e gjumit te femrat ka rënë nga 19 minuta, cilësia e gjumit ulur me 4%. Ata që pinë alkool para se të shkojnë në shtrat 15 minuta vë më në shtrat pa gjumë, në krahasim me ata që pinin një placebo.
Arnedt vëren se përqendrimi i avujve të alkoolit në ajër exhaled ishte e barabartë në të dy burrave dhe grave, kështu që rezultatet nuk mund të jetë e lidhur me këtë tregues.

Burrat kohëzgjatja e gjumit pas konsumimit të alkoolit dhe placebo paksa të ndryshme. Studiuesit zbuluan gjithashtu asnjë ndryshim në kohëzgjatjen e gjumit në pjesëmarrësve me një histori familjare të alkoolizmit.
"Këto dallime mund të jenë të lidhura me ndryshimet në metabolizmin e alkoolit," tha Arnedt.
Arnedt gjithashtu argumenton se dallimet në mes të burrave dhe grave në këtë studim nuk është i lidhur me përvojën e konsumit të alkoolit, sepse ajo ishte edhe e njëjtë në të dy gjinitë.
Kërkime të mëtejshme mund të ndihmojë për të kuptuar më shumë në lidhje me cilësinë e gjumit dhe zhvillimin e sëmundjeve për shkak të alkoolit.