Alkoolizmi nuk është një zakon, dhe sëmundje


Alkoolizmi - sëmundje të rënda kronike, në shumicën e rasteve i vështirë. Ajo zhvillon përmes përdorimit të rregullt dhe të zgjatur të alkoolit dhe karakterizohet nga kushte të ndryshme patologjike, mall pakontrollueshme për alkool, një ndryshim në shkallën e transportit të saj dhe degradimin e individit. Për dehje alkoolike duket gjendjen më të mirë mendore.
Kjo tërheqje sfidon argumente të arsyeshme për të ndaluar të pijshëm. Alkoolike drejton gjithë energjinë dhe mendimin në mjetet e marrjes së alkoolit, pavarësisht situatës aktuale (disponueshmërinë e parave në familje, nevoja për të hyrë në punë, etj.) Pasi i dehur, ai ka tendencë për të pirë një dehje të plotë në humbje ndjenjash. Në mënyrë tipike, alkolikët nuk rostiçeri, ata humbën refleksin gag dhe për këtë arsye çdo sasinë e alkoolit të konsumuar mbetet në trup.


Në këtë drejtim, flasin për rritjen e tolerancës së alkoolit. Por në fakt ajo është një gjendje patologjike kur trupi ka humbur aftësinë për të luftuar dehje alkoolit nga të vjella dhe garancitë tjera.
Në fazat e mëvonshme të alkoolizmi tolerancës alkoolit reduktuar papritmas në një ashpra doza edhe më të vogla të verës alkoolike të shkaktojë të njëjtin efekt që sasi të mëdha të vodka në të kaluarën. Për këtë fazë të alkoolizmit karakterizohet nga dhimbje koke të rënda pas alkoolit, rraskapitje, nervozizëm, virulencës. Gjatë ashtuquajturit qejf kur një person pi një ditë për shumë ditë dhe javë dhe që, dukuri patologjike theksuar kështu që eliminimi i tyre kërkon kujdes mjekësor.


Alkoolizmi nuk është një zakon, dhe sëmundje. Zakon kontrollohet nga vetëdija, ju mund të shpëtoj prej tij. Varësisë të alkoolit për të kapërcyer vështirë për shkak të helmimit të trupit. Rreth 10 për qind e njerëzve të cilët konsumojnë alkool bëhen alkolikët. Alkoolizmi - nje semundje e karakterizuar nga ndryshimet mendore dhe fizike në trup. Alkoolizmi zhvillohet si më poshtë:
Faza fillestare e dehje me humbjen e kujtesës, "eklips". Njeriu gjithmonë mendon për alkool, duket se i dehur e mjaftueshme, ai pi "për të ardhmen"Ai zhvillon lakminë për alkool. Megjithatë, ajo ruan vetëdijen e fajit të tij, shmang duke folur për mall e tij për alkool.

Humbja kritike faza e kontrollit të vetë pas gllënjkë e parë të alkoolit. Dëshira për të gjetur justifikim për t'u dehur tij, rezistonin gjitha përpjekjet për të parandaluar dëshirën e tij për të pirë. Një person zhvillon arrogancën, agresion. Ai akuzon të tjerët në fatkeqësitë e tyre. Ai fillon qejf, miqtë e tij janë sobutylnyky rastit. Ai kishte për të lënë punë të përhershme, humb interesin në gjithçka që ka lidhje me alkoolin.
Faza kronike: hangover çdo ditë, shpërbërja e personalitetit, opinionet kujtesës mjegulluar sbyvchyvost. Njeriu pijshëm zëvendësit e alkoolit, lëngjeve teknike, Köln. Ai Zhvillimi frikën pabaza, tremens jerm dhe psikozave tjera alkoolit.

Një nga komplikimet tipike të qejf kanë tremens jerm.
Ethet e bardhë - më shpesh ndodh psikozë alkoolike. Kjo ndodh zakonisht në një gjendje të gjellë e mbetur, kur pinë shfaqen frikë të pandërgjegjshme, pagjumësi, dridhje dore, këqija (ndjekje, sulm, etj), mashtrimet auditory dhe vizuale në formën e zhurmës, e quan lëvizjen e hijeve. Simptomet e tremens jerm e theksuar sidomos gjatë natës. Pacienti fillon përjetuar karakter frikshme gjallë. Ai e sheh insektet zvarritje rreth, minjtë që sulmonte atë monsters, banditë, ndjen dhimbje nga kafshon, rreh, dëgjon kërcënime.

Ai reagon ndaj halucinacione të tij, duke mbrojtur ose drejtimin për të shpëtuar nga ndjekjet. Hallucinations Dita damped pak, edhe pse pacienti është i shqetësuar, shtrëngimi i duarve me të, ai është i ngarkuar dhe nuk mund të ulen në një vend.
Një tjetër formë e psikozë është jerm alkoolike. Kjo ndodh pas një alkoolizmit të shkurtër, por ndryshe nga jerm nuk tremens shoqëruar nga hallucinations. Pacientët e tillë ndjekin mendimet ngulët. Shpesh ky jerm të dyshimit, ngacmime, xhelozi. Pijanec, për shembull, duket se komplot kundër tij kënaqur. Duke parë asnjë mënyrë për të dalë nga të krijuar atë që ai mund të kryejnë vetëvrasje.