Epilepsi alkoolike


Krizat epileptike janë një nga llojet e çrregullime neurologjike karakterizuar nga marrja. Alkooli gjithashtu karakteristike kushtet konvulsive epilepsi që ndodhin pas helmimit të parë të rëndë, pastaj të përsëritur, pavarësisht nga faktorët e jashtëm, kronike në rritje.

Arsyet epilepsi alkoolikeNjë faktor që e ka shkaktuar sulmin e parë të alkoolit epilepsi është akute pije dehje alkoolike. Duhet të theksohet se viktima nuk është e nevojshme, ndërsa i dehur, epilepsi shpesh ndodh në të rregullt përdorim të përditshëm, të alkoolit, madje edhe në sasi të vogla.

Përveç alkoolit, ka disa arsye:

 • dëmtimi traumatik i trurit;

 • Sigurisht rënda të sëmundjeve infektive;

 • Tumoret e trurit;

 • ateroskleroza cerebral.


 • Pas sulmit fillestar epilepsi alkolike bëhet kronike dhe kërkon trajtim.

  Simptomet e epilepsisë alkoolike


  Në fillim të një personi të aftë e humb vetëdijen, atëherë pothuajse menjëherë vjen në jetë për shkak të dhimbjes torturues në muskujt e duarve dhe këmbët të lidhura me kapjet. Ndonjëherë gjatë një sekuestrimit ndodhin epileptike halucinacione, viktimë jerm është, në qoftë se nën ndikimin e alkoolit. Shenjat epilepsia alkoolike manifestuar në buzët posynenyy dhe lëkurë të zbehtë të fortë. Kreu i myyazytsilno pacientit pranon që kërcënon funksion të frymëmarrjes për shkak të tërheqjes së gjuhës në fyt.

  Përveç çrregullime të shëndetit fizik shfaqen dhe çrregullime psiko-emocionale. Njeriu plagosur është i paaftë praktikisht, i irrituar dhe ofenduar nga gjëra të vogla, shpesh të zemëruar për asnjë arsye të dukshme.

  Si për të trajtuar epilepsi alkoolike?


  Çdo sëmundje mund të shërohet nëse eliminojnë shkakun e saj. Trajtimi i epilepsi alkoolike nuk janë përjashtim, kështu që gjëja e parë për të tërhequr vëmendjen - alkoolizmi. Ajo është përdorimi i vazhdueshëm i alkoolit shkakton konfiskimet e para, duke shkatërruar indet e trurit dhe lidhjet neuronal. Pacienti duhet të jetë i vetëdijshëm se për të hequr qafe e problemit, ju duhet të krejtësisht të ndaluar të pijshëm dhe kurrë në kthimin e ardhshëm në këtë varësisë.

  Duhet të theksohet se trajtimi i varësisë alkoolit dhe problemet e lidhura duhet të jetë gjithëpërfshirës, ​​të kombinuar futje e drogës dhe punë të rregullt me ​​një psikolog.

  Ndihma e parë në sulm epilepsisë alkoolike


  Ofrojë ndihmën e parë për viktimën në sulm është e dëshirueshme për të filluar nga minuta e parë, sapo filloi sulmi. Ajo duhet të ndiqni këto rekomandime:

 • përpiqen për të mbajtur njerëzit në vjeshtë, me saktësi përkthejnë atë në një pozicion horizontal në mënyrë që ajo nuk është plagosur;

 • të ndrequr të gjithë trafikun e komplikuar detajet e veshjeve;

 • mos e mbani gjymtyrët gjatë gjykata pasi ajo mund të dëmtojë muskujt;

 • nuk lëvizin pacientin në qoftë se vendi ku ajo ra në mënyrë të sigurtë;

 • kthyer kokën e viktimës në anën për të shmangur tërheqjen e gjuhës dhe për të gjetur të vjellat (nëse ka) në traktin respirator;

 • pas sulmit për të ndihmuar të marrë në vendbanimin si person, ndërsa ka një konfuzion.


 • Efektet e epilepsisë alkoolit


  Duke folur për pasojat, duhet theksuar se të gjitha efektet negative të alkoolit në trup nuk ka konfiskimet. Ndër problemet më të zakonshme të alkoolistëve - një shkelje të mëlçisë dhe sistemit të tretjes. Përveç kësaj, dëmtuar në mënyrë të konsiderueshme sistemin kardiovaskular, ka sëmundje akute apo sistemit musculoskeletal.

  Natyrisht, shkeljet mprehta e aktivitetit të trurit gjatë konfiskimet e epilepsisë kontribuojë në zhvillimin e trazirave të vazhdueshme të ndërgjegjes, çrregullimeve mendore.