Alkooli dhe varësia e drogës problemi - në person


Shumë mund të thonë se ata të cilët në mënyrë të pavarur gjetur forcën për të hequr qafe të varësisë alkoolit ose drogës vetëm nuk ishin me të vërtetë të varurit "amator" apo drogës. Tifozët e vërtetë do të kanë nevojë për trajtim të plotë, këshillim, terapi, përkujtesa pafund e dëmtimit të shprehive të tilla që ndihmojnë ata të kthehen në rrugën e drejtë të jetës.
Besohet se njerëzit të cilët besojnë se ata janë në gjendje për të përballuar me alkoolizmi ose drogës vetëm, kanë tendencë për të mohuar të vërtetën në lidhje tendencat e tyre destruktive, kështu që rifillimi në rastet e tyre ka shumë të ngjarë. A është kjo e vërtetë? Ndoshta jo. Fakti që një person mund të angazhohen veten me alkool apo drogë, ndërsa të tjerët nuk mund - nuk ende një tregues se ajo është një lloj i sëmundjes. Në të njëjtën kohë, në qoftë se një person për një kohë të gjatë duke u përpjekur të heqin qafe e zakone të këqija, nuk do të thotë se ajo nuk ka të njëjtat mundësi për të ndaluar, të cilët ishin në mesin e atyre që u larguan.


Shumica e njerëzve kanë alkoholycheskuyu ose varësia e drogës në të kaluarën, arriti të kapërcyer nga përpjekjet e tyre. Mendoni për ata njerëz që mund të vidyazykatysya e syze ose duhanit të drogës. Nëse secili prej nesh është e destinuar të varësisë alkoolit ose drogës vetëm për shkak se herë kishte rastin të provoni drogë ose pirë poshtë, sot një në tre ishte një "narkoman". Por jo edhe aq. Në përgjithësi, njerëz të "rritet" varëshme se ata kanë pasur ndonjëherë. Ata gjejnë punë, të martohen apo të martohen, të kenë fëmijë apo kapërcyer twists jetës të tilla si droga dhe alkooli janë gjëra më pak të rëndësishme. Vlerat Jeta dhe qëllimet ndryshojnë. Dhe madje edhe ata që duan të krejtësisht të shpëtoj të alkoolit apo varësia e drogës mund të konfirmoj që ka pasur në jetën e tyre, kur ata heqin dorë nga zakonet e tyre, sepse kjo ishte e nevojshme.
Përzgjedhjen e Lëndëve


Në fakt, nuk ka asgjë mistike - ajo është në zgjedhjen. Vetë njeriu kontrollon jetën e tij. Askush nuk mund ta detyrojë atë për të ndaluar të pijshëm birrë ose thith drogës. Nëse ai dëshiron për të pirë dhe tymi, ajo do të vazhdojë të bëjë kështu. Varësia jetë gjithmonë aty, ku kjo e bën të gjitha të nevojshme. Pra, pse është kaq e vështirë për të kuptuar faktin se në qoftë se ka një dëshirë për të ndaluar një person në gjendje për të trajtuar këtë?
Ne mund të pini një birrë, kur ne duam. Por në qoftë se një njeri papritmas vendos të "lidhin" me të vërtetë e nevojshme për të diagnostikuar një alkoolike që ka nevojë për trajtim të veçantë në formën e konsultimeve dhe diskutimeve në grup? Ky besim nuk është krejtësisht e drejtë - të heqin qafe e zakone të këqija nuk mund të rregulluar daulle dhe duke e bërë asnjë përpjekje për efekte të mëdha negative të drejtave.

Ndërsa për ata që me të vërtetë duan të angazhohen me droga apo alkooli, por përpjekjet e tyre të bëjë ndonjë efekt? Duket se këta njerëz janë mbajtur vetëm për të pastaj të shkoni në tjetër "qytet të kuqe." Pas shumë përpjekjeve dhe përpjekjet për të hedhur premtimet e shumta të shfrenuar, ata përsëri u kthye në zakonin e tyre, dhe kjo varësi - është sëmundja. Por në vend që të konceptit hutuar, njerëzit kanë nevojë të mësojnë për t'iu përgjigjur saktë për mesazhet që ata i dërgojnë njerëzit që kanë nevojë për ndihmë. Megjithatë, si rregull, njerëz të tillë të marrë në përgjigje: "Ti je i dobët," ose "Ju gjithmonë do të ketë sëmundje", apo "Sapo një alkoolike - gjithmonë një alkoolike", - këto fraza dhe kontribuojë në faktin se të gjitha përpjekjet e ndërmarra dështojnë.

Sigurimin e barnave dhe efektin e alkoolit negativ në trup? Po, ata kanë.
Ka njerëz që janë më të prirur për të varësisë alkoolit ose drogës se të tjerët? E. Ka nga ata që pijnë shumë kafe, shumë të përfshirë në sport, ose një shumë të hahet. Pothuajse të gjitha veprimet e kryera nga një sasi më të madhe se ato të nevojshme për të shkaktuar një reagim të trupit, dhe shumë njerëz në botë që të bëjë diçka tepër.
Ne nuk diskutojmë çështjen se si abuzimi i substancave prek një person. Pyetja është - është se shumë njerëz janë aq të sigurt se ata do të arrijë e dëshiruar, në qoftë se ata nuk e ndjekin programin 'dhe luftën pafundësisht që pengojnë jo vetëm vullnetin e tyre, por vullnetin e popullit rreth tyre.

A ka njerëz të cilët janë duke luftuar me zakone negative më aktiv se të tjerët? Nuk ka.
Disa njerëz përjetojnë simptoma të thyer, kur ata përpiqen për të abstenojnë nga alkooli apo droga? Pra, janë duke kaluar. E vërteta është se alkooli dhe droga të ngritur një mur rreth dëshpërimit njerëzor dhe pafuqisë, por agjencia mbetet e pandryshuar. Një person nuk do të humbasin aftësinë për të zgjedhur. Dhe vetëm për shkak se disa procese mund të jenë të pakëndshme apo i mërzitshëm, nuk e bën sëmundjet e tyre. Kjo vetëm do të thotë se përdorimi i drogave të forta ka pasoja, dhe njeriu zgjedh nëse ai dëshiron që ata të kenë. Shift përgjegjësinë nga supet e njerëzve të sëmundjes kështu detyrojnë më tej një person të ndjehen të pafuqishëm viktimë e rrethanave.Trajtim sa efektive?


Duhet të theksohet se konsultimet dhe takimet e grupit të ndihmuar vetëm disa njerëz. Për të tjerët, programi është plotësisht e padobishme. Çelësi për shërim qëndron në vetë njeriu. Alkooli dhe droga të ndihmojë për të shpëtuar nga emocionet e padëshiruar. Ata - si një kurth që parandalon pension dhe të marrë kontrollin në duart e tyre. Gradualisht ata të zvogëlojë aftësinë e personit për të zgjidhur konfliktet e përditshme dhe për të krijuar hendekun mes tij dhe pjesës tjetër të botës. Dhe ndërsa një person është duke bërë çmos për të përballuar me të pafuqisë, ai neglizhon detyrat që mund të shërbejnë në vend që të jenë vazhdimisht të inatosur për shkak të përpjekjeve të tyre të pafrytshme të angazhohen me varësisë.

Ju mund të mendoni: "Është e qartë se nuk ka mjete nuk do të ndihmojë të shpëtoj nga problemet", atëherë pse kaq shumë iluzione të ekspozuar kontrollin kurth? Kjo për shkak se njerëzit mësuar për të besuar se alkooli lehtëson jetën. Dhe çfarë është më e keqe - kjo tendencë nuk është i kontrolluar person dhe sëmundje. Dhe, sigurisht, një deklaratë e tillë është i përshtatshëm për ata që nuk duan të luftojnë. Gjithmonë më e lehtë tha: "Unë sëmundje që unë nuk mund të kontrollojë" se sa për të marrë përgjegjësinë për jetën e tyre në duart e tyre.
Ata të cilët janë duke u përpjekur të heqin qafe e alkoolit apo varësia e drogës, janë përballur shpesh me faktin se "ndihma profesionale" ka sukses dhe shpesh vetëm përkeqëson problemin. Atëherë pse vazhdojnë të përdorin atë në qoftë se ajo nuk sjell rezultatin e dëshiruar? E vërteta është se njerëzit janë udhëhequr që të besojnë se ajo vetëm mund të ndihmojë në këtë mënyrë.

Në fakt, nuk ka asnjë sëmundje! Njeriu vetë në gjendje për të përballuar me probleme të tilla, dhe ka shumë shembuj të njerëzve të kapërcyer varësia nga varëshme vetëm për shkak të një dëshirë të fortë për të ndryshuar jetën e tij.