Alkooli dhe efektet e saj në trupin e njeriut


Ne të gjithë duan të argëtohen në lavdi, të stuhishme natë, duke mbajtur një gotë kristal dhe bërtiti me zë të lartë dolli. Megjithatë, shumica nuk kanë dëshirë të zgjoheni në mëngjes dhe mendoj se përsëri do të duhet të punojnë vonë, kërkoj falje familjes se hapi derën sp'yanenoho relative dhe lejuar për të qëndruar, kërkoni falje prej të dashurën apo të dashurin që sterpily gënjeshtra tuaj. Së fundi, të sjellë një dhomë në formë të duhur dhe veten si. Alkooli shkakton një person të ndjehen rëndësinë e tij për ata me të cilët ai është në kompani, duke vënë në dukje një ngjarje. Biseda është e qetë, humor rritet dhe trupi, në shikim të parë, duket e pafund. A është e vërtetë?


Morning Hangover - një përgjigje për ndikimin e helmeve të trupit të njeriut. Gjithkush ka të bëjë me atë në mënyrën e vet, duke marrë njerëz do të thotë duke u përgatitur teas dhe tinctures. Disa opsione Shop dhe përdorimi i barnave që efektivisht të ndihmojë në luftën ndjenja, si një gjellë e mbetur. Disa metoda kanë treguar se dostoyanы llogari kategoritë e ndryshme të njerëzve, pavarësisht nga mosha. Të tjerët - tregoi efekt negativ, dhe të detyruar për të zbuluar në sy për të kuptuar të mirat e kujdesit mjekësor.


Në mënyrë që të bëjnë vendime të drejta në lidhje me alkoolin, ju duhet së pari të marrin në konsideratë këtë pyetje "Alkooli dhe efektet e tij në trupin e njeriut."

Bota supozuar se në qoftë se ju pini disa birra para se të marrë pije të forta, pije të forta do të jetë në gjendje të ketë një ndikim negativ në individ. Dhe në qoftë se për të bërë të kundërtën, dhe, për shembull, një gotë verë e parë, atëherë dërgoni ndjekur dhe turi birrë, efekti mund të ketë pasoja shumë të pakëndshme. Hangover të rënda do t'i përcjellin ata që nuk e kanë ndjekur procedurën e pirë alkool. Nëse njerëzit dëshirojnë të marrin vendin e parë një herë shpirtrat, do të ketë rend e duhur ndjekur marrjen e alkoolit dhe në këtë mënyrë, trupi do të ketë pjesën e saj dhe do të këmbëngulë për "vazhdimin e banketit." Kështu, duke dështuar për t'iu përshtatur këtyre kushteve, trupi fillon të kërkojë më shumë dhe disa gota. Ka vjen një ndikim pikë negative, duke ndjekur marramendje, vjellje ose ndjerë shurdhim në stomak. Pra, nuk është e nevojshme për të pirë birrë e parë, dhe të pijë verë, sidomos pas dallimi i dy pijeve nuk është aq paragjykime dyfishtë trupi.


Nëse shumë besojnë se vajzat dhe gratë nuk janë shkallë të ndryshme të gjellë e mbetur, më besoni, ajo nuk është. Supozoni se ne jemi ulur pranë një burri dhe gruaje që çojnë në të njëjtën mënyrë jetese, të njëjtin numër vitesh ata dhe peshë. Ne kemi vënë në një anë një sasi të caktuar të alkoolit, dhe një tjetër. Të dy gradualisht do të pini pije alkoolike, ndërsa duke diskutuar çdo temë. Pse, pas një kohë vërejmë se njerëzit qëndruan gjatë dhe ndjeva mjaft normale në krahasim me gratë, të cilat menjëherë u sëmur. Kjo është për shkak se trupi shumë më pak ujë e një gruaje se meshkujt. Prandaj, për shkak të faktit se uji shkrihet alkool, meshkujt janë më në gjendje të përshtatshme dhe të përgjigjet për fjalë të folur me shkallë më të madhe. Edhe procesi i asimilimit të alkoolit është shumë më shpejt në trupin e një njeriu sesa një gruaje.


Ka një kategori njerëzish që besojnë se shpirtrat e lehtë mund të bëhem i lagur ushqim. Dhe për shkak se ne shpesh vërejmë se të ftuarit përpiqen për të përballuar me një tryezë të drejtë larg, pastaj do të vazhdojë të alkoolit provë. Por edhe në qoftë se një meze të lehtë të thjeshtë turshi një gotë vodka, raki apo uiski, ajo nuk ka efekt, sepse disa minuta më vonë një shtet i dehjes. E njëjta gjë do të ndodhë pasi të keni Zakus një tas qelqi Olivier. Kjo nuk ka rëndësi, pasi ajo ishte e alkoolit në trupin e njeriut, efekti do të menjëherë. Mënyra më e mirë se do të jetë: për të pirë ujë pasi të keni marrë alkool dhe pastaj podzakusyt.


Çfarë tjetër e bën personin të pakuptimta, kur duke u përpjekur për të kapërcyer një sindromi hangover në mëngjes dhe në këtë mënyrë të bëjë të pijë alkool sigurt për veten dhe familjen e tij, me të cilin ai shpesh embarks në një festë?

Për shembull, njerëzit budalla dhe grave, duke përfshirë marrjen e acetaminophen gjatë natës, duke shpresuar për "mirë mëngjes". Në shumicën e rasteve, duket se kjo gjë e hidhur pak shquar nuk zbuloi arsyen e shfaqjes së sëmundjeve të mëlçisë, fshikëz fshikëz e tëmthit, dhe mbi të gjitha - zemër. Nuk është një alternativë që do të ndihmojë të përballen me të gjitha fun e natës - ibuprofen.


Besohet se alkooli ndihmon me pagjumësi. Pije francez një gotë verë për të lëshohem pas punës një ditë e vështirë. Në Rusi, në qoftë se ka filluar me një, pastaj të zënë hapin dhe jo më shumë. Dhe kështu, të këndshme dhe të dobishme procedurë relaksim kthehet në një tjetër i nxituar, dhe njeriu bie në gjumë vetëm për shkak të faktit që trupi të përballen më me këtë "toksike" të lëngshme.

Efekt të dëmshëm në trup dhe e bën kafe të fortë. Kafe është në vetvete një diuretik i fortë, ajo është një mjet i cili ndalon trupin që synon luftimin e alkoolit marrë grimcave. Mund të kenë nevojë për të përdorur në mënyrë të vazhdueshme si një pije ose çaj ose kafe. Kjo është, pije, e cila shqiptohet përmbajtje kafeinë. Më të mirë për të marrë një "dorë ndihmë" e ushqimit besnik si shëllirë, ujë mineral. Shumë gra janë duke u përgatitur me burrat e hashin e tyre, duke besuar se ata vrasin dy zogj me një gur "- njom stomak dhe të përballen me një gjellë e mbetur.


Mos harroni se alkooli në çdo formë është e dëmshme për trupin, por duke respektuar disa rregulla, mund të zvogëlojë dëmin e shëndetit të vazhdojë.