Amnesic sindromi Korsakov manifestime sindromi, trajtim


Sindromi Amnesic (amnestykokonfabulyatornыy sindromi sindromi Korsakov) - sindromi që kombinon çrregullim kujtesës mbi ngjarjet aktuale (fiksatsiyna amnezi), dëmtim të orientimit në kohë, mjedisit, vendndodhjen dhe ekzistencën e kujtime të rreme. Kjo gjendje ndodh kur sëmundjet infektive, tumoret e trurit, dehje të rënda (sidomos alkooli), aksident cerebrovaskulare, vitaminë mangësi si rezultat i kokës - lëndim të trurit
Manifestimet amnesic sindrom


Manifestimet më të rënda janë çrregullime të kujtesës për ngjarjet aktuale. Njerëzit me këtë sindrom janë harruar pothuajse menjëherë vetëm mbi ta, dhe pas vetëm disa minuta më kujtohet që afrohej atyre, duke kërkuar në mënyrë të përsëritur të njëjtën pyetje prit në mënyrë të përsëritur me nga të njëjtit njerëz të cilët nuk janë në gjendje të thonë se ata vetëm kanë ngrënë, se sa duke bërë; javë mund të lexoni një faqe në librin, në çast duke harruar për të lexuar. Në një masë më të madhe të shqetësuar kujtesën verbale, më të ulët - në formë.

Përkundër faktit se çrregullim i kujtesës për ngjarjet aktuale të dukshme, kujtimi i ngjarjeve të jetës së kaluar, madje edhe mjaft të largët, është ruajtur pothuajse tërësisht dhe zgjedhur kujtimet e ngjarjeve të vjetra në përgjithësi janë shumë të ndritshme. Ngjarjet janë direkt paraprin sëmundje, që përfshin nga disa javë për disa vjet - mund të krejtësisht të bien nga kujtesa e pacientit, e cila tregon praninë e të ashtuquajturit amnezi reaksionar e kohëzgjatje të ndryshme.
Çrregullime tipike të orientimit në mjedis, hapësirës dhe kohës janë të ndryshme ashpërsi. Orientimi më i theksuar në kohë: pacientët në gjendje jo vetëm për të përmendur data, muaji, dita dhe viti, por jo i orientuar në kohë të vitit. Orientimi më pak të thyer në vend, megjithatë, pacientët me çrregullime të rënda nuk mund të lundruar në mjedis familjar përreth (nuk gjejnë shtratin e tij, rrugën për banjo ose dhomë ngrënie).

Kujtime të rreme në sindrom amnestycheskom janë dy llojesh. Më e zakonshme është zëvendësuar një kujtim që ka boshllëqe në ngjarjet aktuale kujtime reale të ngjarjeve që kanë ndodhur në të kaluarën. Disa pacientë me këtë sindrom fenomeni vërejtur të identifikimit të rreme, kur ata marrin të tjerët për personat me të cilët ishin të njohur para
Trajtim

Sindromi Trajtimi Korsakovskoho ka për qëllim adresimin e sëmundje themelor dhe në shumicën e rasteve është simptomatike. Përshkruajnë barna që stimulojnë proceset metabolike në tru (vitamina, nootropics). Nëse sindromi i zhvilluar si rezultat i mangësi vitaminë B1 - injeksione të vitaminës B1 (IM) të përdorura dhe të përshkruajnë një dietë të detyrueshme pasuruar karbohidratet varfëruar dhe proteinat.

Në shumicën e rasteve, koha është mjaft serioze: ka një shkelje të vazhdueshme të aktivitetit mendor, i cili përfshin intelektuale - çrregullime mendore, duke rezultuar në ashpër reduktuar mundësinë e adaptimit social. Në raste të veçanta (me posthypoksycheskom amnestycheskom ose sindromës post-traumatik) mund të shërohen pa intelektual të rënda - çrregullime mendore.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. histerike Sindromi
2. sindromi hallucinatory (hallucinosis)