Testet dhe provimet gjatë shtatzënisë


Gjetja shumëpritur dy shirita në provë, ndjenjë gëzim dhe ndarjen lajmin me familjen dhe miqtë, është koha për të raportuar situatën e tyre në klinikën antenatale. Kur ju së pari të vizitojë mjeku do të shqyrtojë dhe do t'ju japë një kartë në të cilën ju do të gjeni një shumëllojshmëri të gjerë të testimeve dhe inspektimeve që kanë për të shkuar. Ata janë të detyrueshme dhe shumë të rëndësishme, kështu që trajtojnë kalimin e tyre në mënyrë të përgjegjshme dhe të bëjë çdo gjë në kohë.
Gjatë shtatzënisë në ndryshimet vend të veçantë që duhet të mbahen nën kontroll. Nga testet e ndryshme dhe ekzaminime të ndihmojë zbatimin e tij, dhe, në përputhje me rrethanat, siç mund përgatiten për lindje. Në I dhe II tremujorëve të keni për të marrë teste çdo muaj, dhe III - javore. Nëse ka parregullt, mjeku do të përshkruajnë terapi të përshtatshme mbështetëse dhe të tregojë kushtet shtesë, kur testet duhet të rimarrë.Cilat janë testet dhe provimet gjatë shtatzënisë nëna e ardhshme për të shkuar? Para së gjithash - e gjakut komplet, dhe analiza për të përcaktuar faktorin e gjakut grup Rh. Me pëlqimin e grave bëhet gjak mostrave për HIV dhe sifilizit. Tjetër të nevojshme dhe është urinalysis shumë informative, swabs nga qafën e mitrës, uretrës vagina. Tashmë rezultatet e këtyre analizave të ekspertëve mund të përcaktojë se si për të kaluar shtatzëninë tuaj, e cila mund të pritet "surpriza".

Këtu është një listë mostër që përfshin testet e nevojshme, provimeve dhe datat e sjelljes së tyre:

- Testi i gjakut për të përcaktuar faktorin Rh dhe grupi - emëruar në vizitën e parë para lindjes;
- Testi klinik të gjakut (për të përcaktuar elementet uniforme dhe të nivelit të hemoglobinës) - të paktën 4 herë për të gjithë shtatzënisë;
- sheqerit në gjak (analiza e nevojshme për të identifikuar një nënë sëmundje serioze në të ardhmen të tilla si diabeti - duket në vizitën e parë;

- koagulimit (testi i gjakut për të përcaktuar indeksin protrombyrovanoho) - kryhet në vizitën e parë;
- gjakut për HIV, sifilizi duket në vizitën e parë dhe pastaj për 30 javë dhe 36 javë;
- gjak për hepatitin B duhet të kalojë një herë gjatë shtatzënisë;
- Urinalysis (e përgjithshme) duket se para çdo vizite te mjeku ditë para pranimit në kohën e vizitës tuaj në specialist për të vlerësuar rezultatet e kësaj analize;
- shpifjeve mbi florën e vaginës - kjo analizë duhet të kalojë kur ju së pari vizitoni mjekun, dhe pastaj për 30 javë dhe 36;

- bakposiv hundë për të përcaktuar zgarë Staphylococcus aureus - ju keni për të studiuar këtë në regjistrim;
- feces në vezë krimb zorrësh - kjo analizë do të emërohet në vizitën e parë tek mjeku.

Siç mund ta shikoni - asgjë e tmerrshme dhe e komplikuar nuk është në listë, më e rëndësishmja, rrinë në datat dhe rregullisht marrin pjesë në klinikat antenatale.

Si të testohen dhe të shfaqen gjatë shtatzënisë

Të gjitha testet duhet të kalojë jo vetëm kohë, por edhe saktë. Në mënyrë që të ketë rezultate më të sakta para dorëzimit duhet të përgatitet.


- Për analizat e gjakut në laborator të shkuar në një stomak bosh (ideal - nuk hani për 8-orë para dorëzimit). Duhet të theksohet se në këtë rast, lëng, çaj, lëng dhe pijeve të tjera gjithashtu iu referua ushqim në mënyrë që përdorimi i tyre do të duhet të abstenojnë. Mos u ngut dhe shqetësohen para kësaj procedure, ju keni nevojë për pushim pas shëtitje, të ulen, të relaksoheni - dhe pastaj rezultatet të konsiderueshme të kësaj analize janë të garantuara.
- Për urinalysis dorëzimit shumë e rëndësishme është që të mblidhen në mëngjes për të studiuar parametrat efektive. Para mbledhjes së urinës duhet të zbatojnë trajnime higjienike që do të shmangur rezultate të pasakta. Mos dyqan urinë mbledhur më shumë se 2 orë për të shmangur zhvillimin e microflora pa lidhje.


Mundësisht të zgjedhin për të kaluar të gjitha testet një laborator, për shkak se vende të ndryshme metodat me të cilat studimet dhe njësitë e matjes mund të ndryshojnë. Shpesh në klinikë çdo grave ka një laborator, në të cilën testet janë kryer falas.

Ajo yyazytsirno se mjeku shtatzënisë mund dhe analiza shtesë, sondazhet, kryhen shtesë kryer me kërkesë të gruas.

Diagnoza laboratorike është duke u përmirësuar dita ditës, ka mundësi të reja. Shumë shpesh kryhen gjatë shtatzënisë ashtu-quajtur "trefishtë" Testi - projektuar për të vlerësuar praninë e rrezikut të defekteve të caktuara të lindjes të fëmijës, dhe sëmundjeve gjenetike. Për të kaluar këtë nevojë provë gjatë 15ti - 20ty javë për të dhuruar gjak për analizë për të përcaktuar nivelin e alfa-fetoprotein, эstryolda pakonjuguara dhe chorionic Gonadotropin. Bazuar në këtë analizë, mjeku mund të bëjë konkluzione të caktuara në lidhje me ndryshimet e mundshme në zhvillimin e fetusit.


Shqyrtimit të popullarizuara Sot për pishtarit infeksionet, të cilat përfshijnë herpes, rubeolës sëmundjen toxoplasmozë, cytomegalovirus, dhe të tjerët. Siç e dini, këto sëmundje mund të jenë asimptomatike dhe të shkaktojnë dëm të madh të fetusit. Toxoplasmosis sëmundje mund të shkaktojë myyazytsilnoho abortim spontan në fazat e hershme. Nëse infeksioni ndodh në një datë të mëvonshme, ajo yyazytsirno, zhvillimin dhe çrregullime të ndryshme të defekteve të sistemit nervor. Rubeola shkakton defekte të shumëfishta zhvillimin e fetusit. Cytomegalovirus në nëna mund të çojë në formimin jonormal të organeve të brendshme dhe të trurit.


Këto infeksione nuk premtojnë asgjë të këndshme, kështu që ju duhet për të siguruar. Në fund të fundit, prindërit duan fëmijët e tyre të jenë të shëndetshme.