Testet e hormoneve tiroide


Testi i gjakut për të hormoneve tiroide - një matje e substancave biologjikisht aktive të gjeneruara në gjëndrra e hipofizës dhe gjëndrën tiroide. Ato rregullojnë proceset në metabolizmin e njeriut e yndyrna, karbohidrate dhe proteina, kryerjen e përditshme të sistemit kardiovaskular, aktiviteti seksual dhe mendor dhe traktin gastrointestinal. Dorëzuar në testet kohë për të hormoneve tiroide në kohë për të ndihmuar njerëzit të zbuluar dëme padëshiruar dhe për të parandaluar zhvillimin e sëmundjeve të rrezikshme për jetën.


Duket analizë?
Për të kaluar në analizën tonë në kohë të hormoneve tiroide mjaft lehtë, por disa trajnime duhet të bëhet i detyrueshëm. Disa ditë para analizave duhet plotësisht vidyazykatysya e produkteve që përmbajnë jod. Një ditë para se të studimit për të përjashtuar absolutisht çdo aktivitet fizik, mos pirja e duhanit dhe jo pirë alkool. Nëse jeni duke marrë hormoneve tiroide, ata duhet të vidyazykatysya muaj para se të analizave, por para që duhet të konsultohet me endokrinolog tuaj.

Testi i gjakut për hormoneve tiroide bëra vetëm në një stomak bosh. Ju nuk mund të pini ujë! Në laborator është e dëshirueshme për të ardhur në 10:30 dhe analiza para se të marrë rreth 30 minuta për t'u ulur në heshtje apo të shtriheni.
Gjaku është marrë nga një mënyrë, dhe rezultatet e testeve të hormoneve tiroide do të jetë i njohur në lidhje me një ditë.
Pse të kalojë testet?
Testet e hormoneve tiroide zakonisht caktuar pacientët:

 • për të identifikuar sëmundje të tilla si hypothyroidism;

 • infertilitetit dyshuar, goiter, aritmia e zemrës;

 • në mungesë të menstruacioneve;

 • për të identifikuar sëmundje të tilla si hyperthyroidism;

 • kur vonesa në fëmijët seksuale dhe zhvillimit mendor;

 • burra me humbjen e flokëve, impotencës apo zvogëluar epsh.


 • Përveç kësaj, analizat e gjakut për hormonet tiroide në raste të rralla, pacientët mund të jepet në rast të sëmundjeve sistemike indeve lidhës, të tilla si lupus ose scleroderma, artrit reumatoid, dhe dermatomyozyte.
  Rezultatet e testeve të in vitro që vlerësojnë punën e kancerit, mjek përmbledh dhe arrin në përfundimin se një nga kushtet:


 • Hypothyroidism - të cilat ulin prodhimin e hormoneve;

 • Hyperthyroidism - rritjen e produktivitetit, kur hormonet.


 • Analiza Transkript
  Analiza Transkripti i hormoneve tiroide bërë vetëm mjeku. Performanca matur në këto hormoneve:

 • TOR falas - stimulon metabolizmin dhe thithjen e oksigjenit në indet e trupit të njeriut. Ndryshimet në përmbajtjen tregojnë probleme me gjëndrën tiroide.

 • T4 falas - stimulon metabolizmin e proteinave, ajo stimulon rritjen e të përshpejtojë metabolizmin dhe të konsumit të oksigjenit. Treguesit e kësaj ndihme hormoneve identifikuar thyroiditis, shkakton strumë toksike, hypothyroidism dhe të tjerët.

 • TSH - stimulon formimin dhe sekretimin e T3 dhe T4 dhe ajo duhet të i kushtoj vëmendje të, kur diagnoza e sëmundjes dhe hypothyroidism hypothyroidism.

 • Antitrupat për thyroglobulin - prania e tyre në gjak është një tregues i rëndësishëm i zbulimit të sëmundjeve të tilla si sëmundje Hashimoto ose difuze shkakton strumë toksike.

 • Antitrupat ndaj peroxidase tiroide - duke përdorur të dhënat e performancës së antitrupave lehtë mund të përcaktojë praninë e sëmundjeve që lidhen me sistemin e autoimune.


 • Si shkalla e përqendrimit të hormoneve tiroide në analizën e ka varësinë direkt në moshë dhe madje edhe seksi është i sëmurë, dhe metoda e endokrinolog kërkimore gjithmonë diagnoza për çdo pacient individualisht. Në disa raste, ju mund të riemërohen hulumtime. Mos kini frikë, të bëjë atë në mënyrë që të përcaktojë nivelin e hormoneve në dinamikën.