Llojet e osteoarthritis, simptomat, trajtimi


Osteoarthritis - një ndryshim degjenerative e kërc kyçeve nuk është nxitëse, e cila lind në shumicën e rasteve, si rezultat i plakjes natyrore. Sipas statistikave, artrit është një sëmundje mjaft e zakonshme, pasi ata vuajnë një e vlerësuar dhjetë deri në pesëmbëdhjetë për qind të të gjithë banorëve të planetit tonë
Osteoarthritis është i ndarë në fillor dhe të mesëm
Osteoarthritis kryesor - një sëmundje që ndodh për shkak të ndryshimeve natyrore që ndodhin në kërc me moshën. Sëmundja mund të zhvillohet si rezultat i metabolizmit dhe predispozicion gjenetik përmes. Nyjet me gunga artrit e duarve është një lloj i osteoarthritis primar.Arthrosis sekondar - është pasojë e traumave ndonjëherë, proceset kronike kyçeve inflamatore (artrit), sëmundjet endokrine (hypothyroidism), sëmundjet metabolike (përdhes), dhe shpesh ndodh për shkak të stresit të vazhdueshëm të lartë në nyje (mbipeshë, punë uyazyka specifike)
Manifestimet


Fillimisht, kursi i sëmundjes duke ulur lëngun e përbashkët në të përbashkët shkelur punën e tij normale dhe dhimbje manifestuar gjatë lëvizjes. Në shumicën e rasteve, këto dhimbje të ndodhë pas stërvitje intensive dhe janë shumë në gjumë. Por në rastin e stresit përtërirë ata u kthyen menjëherë.


Faza e ardhshme e sëmundjeve të prekur fillon Arthrosis përbashkët të lënduar gjatë natës, indeve lit periarticular dhe në nyje mund të shkaktojë lëngjeve të tepërta.

Në rast të përparimit të mëtejshëm të sëmundjes në fillim të simptomave dhimbje, dhe pastaj shpërndarja e kërc ndryshuar kryesor të shëmtuar të përbashkët zhvillon kufizime në lëvizjet
Trajtim


Për fat të keq sot mjetet radikale për trajtimin konservativ efektiv ende nuk është e zhvilluar. Dhe të gjitha metodat ekzistuese janë përdorur ekskluzivisht në bazë të gjendjes së përgjithshme të pacientit, vendi i ndodhjes së osteoarthritis (lokalizimin) dhe shkallën e dëmtimit të përbashkët.


Në fazat fillestare të sëmundjes, trajtimet e mëposhtme si masazh, fizioterapi, seancat terapeutike baltë dhe përdorimin e barnave anti-inflamator. Megjithatë, pavarësisht nga fakti se droga jo-steroidal anti-inflamator në gjendje për të reduktuar ndjeshëm dhimbjen, ata duhet të merren me kujdes, si në rastin e konsumit të rregullt, ata mund të ndryshojnë gjakun, ndikojnë në funksionimin e duhur të mëlçisë dhe të çojë në zhvillimin e ulcerat gastrike dhe zorrëve
ParandalimNa vjen keq, por nuk mund të parandaluar osteoarthritis, por të përpiqet për të mbajtur trupin tuaj nga pamja e saj e hershme dhe shpesh progresion të mëtejshëm - mund. Hapi i parë është për të eliminuar stresin e tepërt në nyje dhe nëse është e mundur të përpiqet për të shmangur lëndimet. Mbipesha - domosdoshmërisht të reduktuar peshën e trupit për të reduktuar stresin në nyje. Ajo duhet të trajtohen sëmundjet menjëherë dhe si duhet endokrine, të ushqyerit racional.

Ushtrimi i moderuar (ecje skive, ecje) në para të dobishme në parandalimin e shfaqjes së osteoarthritis, si ata në mënyrë të konsiderueshme për të përmirësuar ushqimin dhe furnizimin me gjak të nyjeve.

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. Sëmundjet e përbashkëta dhe Trajtimi
2. Trajtimi osteokondroza dhe parandalimi
3. Sëmundje Sheyermana - Mau