Shkaqet astigmatizëm, simptomat, diagnoza, trajtimi


Astigmatizëm - një sëmundje e syrit që është korrigjuar me lentet e kontaktit, syze ose kirurgji.

Optometrists besojnë se pothuajse të gjithë banorët e planetit tonë të ketë një shkallë të astigmatizëm, por tetëdhjetë e pesë për qind e njerëzve është sasi shumë e vogël (një dioptri), i cili kishte pothuajse asnjë efekt në mprehtësi vizuale, por e mbetur pesëmbëdhjetë për qind nevojë korrigjim vizion duke përdorur lente, syze ose një procedurë kirurgjike
Shkaqet astigmatizëm


Astigmatizëm ndodh nga - për lente formë të çrregullt kornea (më pak lente). Në mungesë të devijimeve, drita bie në retinë refraktar pa devijime, e cila lejon për të parë objektin vërejtur qartë. Në rastin e astigmatizëm sëmundjes, drita bie në retinë përthyhen pabarabartë, duke shkaktuar objektet e largët janë parë të paqarta dhe të paqarta.

Kjo sëmundje ndikon në të dy të rriturit dhe fëmijët. Në shumicën e rasteve, astigmatizëm është trashëguar me të - e cila është arsyeja pse ajo është quajtur kongjenitale. Gjithashtu është e astigmatizëm fituar që zhvillon për shkak të:


- Presioni mbi rimel kokërdhok

- Sy të fortë të subjekteve afrohen të ndryshme (duke përfshirë edhe kur punojnë në kompjuter)

- Rreth dhëmbëza që ndodhin në korne pas një operacioni në sy dhe lëndimet sy pas
Astigmatizëm Simptomat
Siç u përmend më herët, një person ka një shkallë të vogël të astigmatizëm nuk mund të vini re thjesht, gradualisht si duke u përdorur për të parë çdo gjë në formën shtrirë ose të paqarta, madje as në dijeni të problemeve ekzistuese me shikim.


Simptomat më të zakonshme janë:

- Lodhje të shpejtë sy

- Dhimbje koke të shpeshta

- Vizion të paqartë në çdo distancë

- Apati

Megjithatë, këto simptoma mund të jenë shenja të cilat - disa sëmundje të tjera, në mënyrë që ata të shfaqen gjithmonë duhet të konsultoheni me mjekun tuaj sy, sikur astigmatizëm nuk trajtohet në kohë për të filluar - një rënie të mprehtë të strabismus dhe zhvillimitDiagnostics
Astigmatizëm është dritëshkurtër, dalnozorkym, dhe madje edhe të përziera: në një aks dritëshkurtër, të tjera - dalnozorkym.


- Për çfarë astigmatizëm po zhvillohet shumë ngadalë - në okulist duhet të kontrollohet çdo vit. Diagnoza përfundimtare është themeluar pas kontrollimit mprehtësi vizuale, e cila është kryer duke përdorur lente cilindrike të veçantë (të përcaktuar dallimin në lakim të kornesë) dhe tavolina të veçanta
Trajtimi astigmatizëm

Oftalmologjia moderne ka korrigjim astigmatizëm në tri mënyra: përmes lentet e kontaktit, syze dhe nga operacioni.

Lentet e kontaktit dhe syzet janë zgjedhur individualisht, por me një shkallë të lartë të astigmatizëm, këto metoda janë njerëz shumë të këqija të transferuara nga fakti se ajo fillon të ndjehen sytë merren mendtë dhe shumë të lënduar. Në këtë rast, vetëm kirurgji.


Llojet e kirurgjisë, lazer excimer, koagulimit lazer, Keratotomiya, Termokeratokoahulyatsyya.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. blepharospasm
2. asthenopia (sy Sindromi i lodhjes)