Autizmi - Simptomet, shkaqet dhe trajtimi i autizmit


Autizmi - një çrregullim mendor që është shkaktuar nga çrregullime të zhvillimit të trurit, të karakterizuara nga mungesa e kontaktit shoqëror dhe komunikimit, interesat e kufizuara dhe homogjene, veprimet e përsëritura. Kjo sëmundje manifestohet në moshën tre. Situatë e ngjashme, por me shenja të buta dhe simptoma që i atribuohen sindromi Asperger

Shkakton autizminNga shkaku i sëmundjes është i lidhur ngushtë gjene që ndikojnë në shfaqjen e lidhjeve synaptic në lëvore cerebrale, por shkencëtarët ende dyshim se vetëm gjenet janë përgjegjës për autizëm. Roli offsets dhe mutacione të rralla gjatë shtatzënisë. Iyazytsirno besojnë se mjedisit dhe trajtimi i fëmijës, uyazyka duke u përfshirë edhe në paraqitjen e autizmit tek fëmijët. Arsyeja tjetër, të tilla si vaksinimit të fëmijëve, të vënë përpara si një hipotezë pa prova shkencore. Prevalenca e çrregullimit rreth 6 persona për mijë. Djemtë vuajnë më shumë vajza katër herë. Në autizëm shënuar ndryshime në pothuajse të gjitha fushat e trurit, por etiologji dhe shkaqet e sëmundjes janë ende të panjohura. Prindërit fillojnë të njoftimit shenjat e hershme të autizmit në dy vitet e para të jetës

Simptomat e autizmit te fëmijët


Kjo vonesë e parë e zhvillimit të folurit dhe mungesa e dëshirës për të shkuar në kontakt - mungesa e komunikimit, mungesa e interesit, stereotipeve, nuk është problemi i komunikimit jo-verbal (refuzimi për të përballuar refuzimin dhe të përqafojnë trupore) Paaftësia për të bërë miq me kolegët e tyre, për të ndarë gëzimin dhe kënaqësinë e miqve të tij, Mungesa e ndjeshmëri për miqtë; nuk e pranojnë ndjenja të tilla si dhimbje dhe pikëllim të njerëzve nga mjedisi i tyre; Dëshira palodhur për të organizuar gjërat dhe të vënë gjërat në mënyrë që

Autizmi Simptomat


Në tre nga katër është i vonuar mendor, paaftësia për të folur, sikur flet fëmija ka vështirësi për të bërë biseda e parë dhe për të mbajtur atë. Si të njohin autizëm? Nuk është e vështirë, pacientët përsëritur të njëjtat fraza të tipit dëgjuar më parë. Duke folur nuk perceptojnë humor dhe kuptuar gjithçka fjalë për fjalë pa komunikim të fshehtë. Ka shqetësime në perceptimin ndijor (kur lënduar - heshtur dhe kryvlyatsya zakonshme kontakt)
Autizmi në fëmijërinë e hershme duket si duke u fokusuar në pjesë të lodrave, dhe mungesa e vullnetit për të luajtur krejtësisht e paprekur. Dhe shpesh nuk duan të luajnë. Kërkesa e të afërmve të një mënyrë të caktuar në një mënyrë të ecin në të njëjtën rrugë, ka një produkte të caktuara të rendit). Fëmijët e vegjël nuk i pëlqen përkëdheljet e prindërve, lojëra të shëndoshë nuk mund të fillojnë të bisedojnë për një kohë të gjatë, ka një vonesë në zhvillimin e të folurit. Child - autizm injoron gjuhën adresuar tek ai, dhe i përgjigjet tingujve të largëta.

Sëmundje Autizmi në adoleshencë nuk është një kohë të lehtë. Fëmijët e zakonshëm të durojnë këtë periudhë të vështirë, dhe me autizm dy herë. Adoleshencë ndjehen ankthi, depresioni, konfiskimet epilepsi ndodhë
Autizmi në rriturit entuziazëm të dukshme në lëndë të caktuara (video games, lojra kartë, e mësuar përmendsh targa për makinat), mungesa e ndjenjës së humorit. Menduarit stereotipik - modele studiuar më parë, karakterizohet nga të njëjtat lëvizje - plot gjallëri. Simptoma të tilla se 33% e pacientëve mund të arrijë sukses në karrierën dhe jetojnë në mënyrë të pavarur, por ende kanë vështirësi në komunikimin me njerëzit. Inteligjenca është trajtimi i të rriturve dhe trajnimi) ishin mbi mesataren. Jo më shumë se 10% e të rriturve që vuajnë nga autizmi kanë tendencë për të përmirësuar aftësitë e tyre (kujtoni poemë, barazim, luajnë instrumente muzikore)Klasifikimi i autizmit, të zhvilluar në Rusi në vitin 1987


Ka dy lloje të autizmit, autizmi klasik Kanner (i quajtur mjeku Leo Kanner për herë të parë në vitin 1943 e përshkroi këtë lloj patologjie) dhe llojin e dytë të autizmit, ku ka shtete autistic me origjinë të ndryshme
Varieteteve sëmundje:
1) Sindromi i autizmit hershme infantile Kanner klasik
2) psychopathy autizm Asperger
3) dhe autizmi spazmatik endogjen shkak të skizofrenisë
4) Gjendja e mbetur-organike e autizmit

5) autizmi për shkak të lajthitjeve kromozomale
6) nga sindromi Rett autizmit
7) autizmi origjine panjohur

Diagnoza e autizmit


Diagnoza e hershme të trajtimit të autizmit dhe të lejojë fëmijën sa më shpejt të jetë e mundur për të zbatuar potencialin natyrisht ekzistues. Për të përcaktuar shkallën e prapambetura specifik i mjekut të fëmijës përdor një shumëllojshmëri të manualeve, pyetësorët, teste të matur nivelin e inteligjencës dhe zhvillimit. Përdorur me sukses dhe vëzhgimet klinike në situata të ndryshme. Vlerësoni mjekun dhe gjendjen fizike të pacientit për të gjetur fëmijën si fizikisht zhvilluar. Në diskrecionin e mjekut janë testet laboratorike. Analiza kromozomale bërë në prani të familjes së vonuar mendërisht. Elektroencefalograf emërojë një mjek në sulme të veçanta dhe të kthehet në sjelljen e tij. Rezonancë magnetike kryhet kur dallimet zbuluar në strukturën e trurit.


Fëmijëria e hershme karakteristika autizmi 1 vit mërmërit fëmija nuk është duke prodhuar dhe nuk tregon shenja në kërkesën e objekteve; 15 nuk e kishte thënë fjalët; 2 vjet nuk luajnë frazat nga dy fjalë dhe nëse humbet aftësitë e komunikimit fituara më parë

Autizmi Trajtimi


Problemet e autizmit është se nuk ka asnjë metodë për shërim të plotë nga kjo gjendje dhe se si të trajtojnë autizmin dhe të drejtën për të ndihmuar prindërit Askush nuk e di. Dhe për faktin se ajo është konsideruar si një kusht të veçantë një sëmundje e përhapur në debatin shkencor komunitetit. Megjithatë, fëmija ka nevojë për ndihmë në aftësinë për të komunikuar dhe bashkëveprojnë në shoqëri. Jo të gjithë fëmijët në të ardhmen të arrijnë të jetojnë jetë të plotë të pavarur, që ka arritur moshën madhore, por ka edhe përjashtime. Pra, duke punuar me rezultate pozitive autikë. Dhe siç tregohet nga deshmitare - Autizmi te fëmijët është një problem kompleks, por i zgjidhshëm. Shqyrtime Prindërit mirënjohjen nga pjesëmarrja në kampe të posaçme verore dhe qendrat arsimore të frymëzuar mësuesit dhe mjekët për të punuar më tej me fëmijë të sëmurë me autizëm. Mësimin e fëmijëve me autizëm ka për qëllim trajnimin intensiv - punëtori, si individuale dhe në grup. Terapi të suksesshme muzikë, terapi arti, kinesitherapy, neyrokynezyterapyya. Këto klasa japin fëmijëve mundësi për të zhytet në botën e ngjyra të ndritshme, ndjenjat dhe formave, për të sjellë harmoni në tonin e muskujve dhe motor për të arritur ekuilibrin. Në trajtimin e hershme shumë fëmijë janë vendosur kontakte me botën e jashtmeAutizmi drogës Mjekimi


Humbjen mjekësi Autizmi mund të jetë i kufizuar vetëm. Terapia ndihmon në situata të vështira, por droga standarde për trajtimin e autizmit nuk ekziston. Ilaçe të përbëra nga serotonin reuptake frenues (sytalopram, fluoxetine, sertralayn). Këto barna janë përdorur me sukses në trajtimin e depresionit dhe popullaritetin kaloi në trajtimin e autizmit. Pastaj shkoni e ankthit, mania dhe përmirësimin e sjelljes së përgjithshme dhe edukimin e fëmijëve me autizëm janë aftësitë gjuhësore normalizuar dhe socializimit në shoqëriTrajtimi i autizmit dhe agresionit


Gjithashtu përdoret për trajtimin e barnave psikotrope (haloperidol, risperidone, sonapaks). Këto droga të ndihmojë me problemet e sjelljes (agresion, zemërim, veprimet e pakontrolluara), por kanë efekte anësore (shtim në peshë, agjitacion, pagjumësi). Pra, para se të pranimit - konsultoheni me mjekun tuaj. Kur caktimin e barnave psikotrope mjeku i konsideron problemet familjare e prindërve që rrjedhin nga prania e pacientit në familje. Autizmi dhe agresioni është një sfidë për prindërit. Dhe kryerjen e trajtimit, është e nevojshme për t'iu përgjigjur agresionit fshehur prindërve dhe fajit, me qëllim të fëmijës; Pritjet e parakohshme në fillim të terapisë dhe dëshirën e shpejtë për të kuruar autizëm. Është e rëndësishme që këtë herë për shkak të vështirësive në çrregullime komunikimit dhe gjuhësore, pacienti mund të raportojnë ndryshimet negative në trupin e tij, dhe lindin ndjesi të pakëndshme mund të lëvizë për të forcuar sjelljen e saj patologjike. Për shkak të një situatë të tillë duhet të respektojë dinamikën. Dhe nganjëherë të përshkruara Clonidine hydrochloride, për të ulur presionin e gjakut dhe trajtimin e agresionit në njerëz me simptomat e autizmit. Ata gjithashtu të shtoni litium dhe drogë antykonvulsyvnыe (carbamazepine), dhe acid Valproik. Këto mjete janë të mira për fëmijët me sulme rrallë.

Efikasiteti dhe ndihma nga të gjitha drogat dhe individi është e rëndësishme të kujtoni prindërit!
Vendi ynë është llojet kryesore të ndihmës në formën e spitaleve, si dhe institucionet e nevojshme, të cilat me të vërtetë do të kombinohen arsimore, mjekësore, terapi fjalim, dhe ndihma korrektues


Autizmi Korrigjimi


Puna Korrektues kryer nga një grup profesionistësh, dhe këtë psikiatri fëmijëve, neurolog, terapisti i të folurit, psikolog, mësues - mësues, infermiere - mësues, punëtor muzikore.
Puna korrigjuese duhet të kryhet në faza. Përdorimi përshtatur programet e trajnimit dhe kryerjen lojra për fidanishtet e specializuara dhe kopshte. Apliko dy mënyra: i butë dhe i aktivizon. Fëmija Përshtatja për kujdesin ditor bazuar në përdorimin e prekshëm, kontaktet motorike pantomymycheskyh, forma protopatycheskyh në një zgjedhje të lirë, dhe sjelljen në terren. Vlerësimi i fëmijës, nivelin e tij të dijes në dispozicion dhe aftësitë e sjelljes duhet të bëhet nga të gjithë ekspertët. Një plan zhvillohet më tej individual i masave përmirësuese. Aktivitetet e planifikuara fëmijës duke pasur parasysh zhvillimin e tij mendor. Aplikon terapi individuale dhe grupore të luajnë më vonë. Përgjigja ka punuar fillimisht thelbësore dhe shërim përfshijnë komplekse vizuale-motor. Faza tjetër është procesi i manipulimit të objekteve. Si rezultat, zhvillimin e prekshëm, kinestetike, vizuale-i prekshëm dhe perceptimin muskulare. Më vonë, në mes disa pjesë të trupit janë prodhuar për shkak të simboleve verbale, lloje të ndryshme të lëvizjeve dhe përkufizimet e tyre verbale. Në një fëmijë të sëmurë formuar idenë origjinale të trupit dhe pjesëve të saj. Aktualisht është duke punuar me fëmijën për Arsimin aftësitë elementare të vetë-shërbimit dhe pjesëmarrje në aktivitete të dobishme. Përvoja tregon se trajtimin fillestar të njohurive të autizmit pas moshën e fëmijës 3 rendit. Kryesisht lojë manipulimi, nuk ka partneritet, nuk ka vlera luajnë me vlerën e lodra, nuk ka asnjë reagim të propozuara lodra të reja dhe të vënë fytyra të reja.

Faza tjetër - kalimi nga lodër për të manipuluar historinë e lojës.
E rëndësishme është motivimi dhe motivimi për të punuar, përsëritja e shpeshtë e lojës dhe krijimin e pullave lojrave, me përfshirjen e detyrueshme të vizuale - kompleksi motorike. Tjetra, të hyjë në forma më komplekse të luajnë, udhëzime verbale të japë një përmbledhje të shkurtër


Pedagogjisë dhe autizmi


Programet mësimore përfshijnë mësimin e fëmijëve konceptin e numrit të llogarisë, përcaktojnë orientimin kategoritë herë në formën e objekteve, orientim në hapësirë. Fëmijët autistic është shumë e vështirë për të lëvizur të lëvizjeve të reja nuk e ndjekin, nuk prodhojnë një zinxhir të qëndrueshme të veprimit. Ata kanë vështirësi për të riprodhuar me kërkesën e njohurive të reja të mësuar. Dhe në këtë fazë është aktivitet i rëndësishëm komplikimet - rritjen e nivelit propozuar të aftësive dhe njohurive, por çdo detyra ofrohet në formë vizuale dhe shpjegoi disa herë. Detyra Fjala shërben volum të ndryshme zë dhe apel për fëmijët në tonalitet të ndryshme. Vetëm pas mastering programe uniforme që ofrojnë një shumëllojshmëri të specialistëve, veprimtaria monoton Fëmija i sëmurë fillon të rritet dhe të bëhet i drejtuar. Dhe tani fëmijët shkojnë në zotërim të ndërgjegjshëm e aftësive dhe aspektet operacionale. Gjatë edukimit të plotë të autikë krijon vetëdijen "Unë kam" dhe aftësia për të dalluar veten nga të tjerët. Në të gjitha këto faza të zgjidhur problemin e kompleksitetit të fëmijës, me një tranzicion gradual nga individi në klasat e grupit

Puna Fjala e terapisë përfshin patologji gjuhën përkufizim, dhe korrigjimi përkatës zhvillon seancë fonematik dhe fjalimin, vëmendje, shqetësim dhe tingujt e automatizimit, e bërë frymëmarrjen dhe ushtrime zë. Një objektiv i rëndësishëm është fjalori dhe të zhvillojnë aftësitë për të marrë dënime të shkurtra për fotot e seri, dhe zgjidhjen e problemeve të tjera.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
2. 1. Aspergerit dietë sindromi në autizëm