Afrikës Ebola


Nëse ju jeni të paktën herë pas here të interesuar në lajmet ndërkombëtare, ajo duhet të jenë të vetëdijshëm se në disa vende afrikane sot shpalli epidemi. Arsyeja ishte shumë e keqe dhe e rrezikshme sëmundje - African Ebola. Për fat të mirë, në ethe latitudes tonë nga ndodhin, dhe për këtë arsye serioziteti i problemit është mjaft e vështirë të imagjinohet. Ky artikull do të flasim për origjinën e sëmundjes dhe disa nga karakteristikat e tij.

Ebola VirusEthe Ebola - një sëmundje akute virale. Edhe pse sëmundja është zbuluar shumë kohë më parë, një sasi të mjaftueshme të informacionit në lidhje me atë në këtë ditë të dështuar për të mbledhur. Është e njohur se njerëzit e infektuar, ka hemorragji të shpeshta. Dhe gjëja më e keqe është se sëmundja është e karakterizuar nga vdekshmërisë së lartë. Statistikat zhgënjyes - deri në 90% të pacientëve vdesin. Ky njeri i infektuar me ethe, është një rrezik shumë serioz për të tjerët.

Shkaku i Ebola - grup virus Ebolavirus. Ai është konsideruar si një prej viruseve më të mëdha mund të marrë shumë forma. Ethe patogjen ka një shkallë mesatare të stabilitetit, e cila në mënyrë të konsiderueshme komplikon luftojnë me të.
Transportuesit kryesore të virusit - brejtësve dhe majmunët (rastet e njerëzve të infektuar nga përpunimi kufomat e shimpanzetë regjistruar). Si shembull zhgënjyese Ebola epidemisë në Afrikë, virusi transmetohet në të gjitha mënyrat e mundshme:

 • kontaktoni;

 • injeksion;

 • pikat ajrore.


 • Virusi depërton në të gjitha fushat e trupit dhe mund të jetë në pështymë, gjak, urinë. Dhe si pasojë, ju mund të merrni vetëm të kujdesen për pacientët që jetojnë me të nën një çati apo përballet me rrugë.
  Shpërthimet e sëmundjeve të kontribuojë në zhvillimin e vaksinimit kundër Ebola, por deri më tani nuk ka kurë universale u shpik. Ka ilaçe që mund të lehtësojnë gjendjen e pacientit, por ata ende kanë nevojë për përmirësim.

  Simptomat kryesore të Ebola


  Periudha e inkubacionit Ebola mund të zgjasë nga dy ditë për dy javë. Por kryesisht sëmundja manifestohet pas një jave qëndrimi në trup. Filloni sëmundje shumë dramatike: ethet pacienti, dhimbje koke të rënda të fillojnë, ai ndjen dobësi.

  Simptomet kryesore të etheve si vijon:

 • Shenjat e para - fyt të thatë dhe të ashpër.

 • Disa ditë pas fillimit të sëmundjes shfaqen dhimbje të mprehtë barkut. Pacientët që vuajnë nga të përzier dhe të vjella me gjak. Vjen dehidratim të rënda.

 • Një person i infektuar afrikane Ebola, sytë disengaging.

 • Në virusit ditën e tretë ose të katërt tregon fytyrën e vërtetë: pacienti fillon gjakderdhje e rëndë. Mund të rrjedh gjak dhe plagë të hapura, mucous.

 • Një javë më vonë, skuqje të lëkurës mund të duket. Njeriu është i hutuar, mendja e tij i hutuar.


 • Bota në zhvillim Ebola provuar anën mjaft mizore: Sulmet fatale dita e tetë-nëntë. Vdekja merr shumicën e pacientëve. Ata me fat të mjaftueshme për të mposhtur përvoja virusi një kurs të gjatë dhe të dhimbshëm të trajtimit, të cilat mund të shoqërohet me çrregullime mendore, anoreksi, humbje e flokëve.
  Për fat të keq, parandalimi specifike, parandalimin e etheve Ebola nuk ekziston. Metoda efektive vetëm mund të konsiderohet izolimi të plotë të pacientit. Kjo është, personi i infektuar duhet të jetë në një qeli të veçantë me mbështetjen autonome jetës dhe stafin mjekësor që punon me të, është i detyruar të përdorin pajisjet personale mbrojtëse.