Sëmundje shumë skleroza e shumefishte


Simptomat e sëmundjes, Multiple skleroza, kombinon shenja të kundërta. Nuk mund të rritet tonin në gjymtyrët, dhe një kohë të shkurtër në të njëjtën gjymtyrë do të reduktohet ndjeshmëri. Ndoshta jo neodnoznachnishe sëmundje. Sklerozë të shumëfishtë kombinon tiparet e shumë sëmundjeve, kështu që "kapur" atë më herët dhe shumë e vështirë për të diagnostikuar. Ne mund të supozojmë ekzistencën e saj në qoftë se pacienti ka simptoma, nganjëherë veprime krejtësisht të kundërta. Ndryshimi i ndjeshmërisë në gjymtyrë, ku ritmi është e pasigurt, ju mund të humbni këpucë dhe nuk njoftim cramping në gjymtyrëve dhe stresit të tepruar. Ënjtje të këmbëve dhe të duarve, pasiguria në lëvizjet. Dyfishuar objekteve në funksion të drejtpërdrejtë, ulur vizion në një sy. Humbja e parezë fytyrës nervore mund, shije çrregullim, lodhje kronike, e cila e rrit edhe pas aksionit krejtësisht lehtë. Gjendja ankth, depresion, depresioni apo eufori konstante. Mosmbajtjeje urinar ose mbajtja urinar. Hot flashes që mund të ndihen edhe burrat. Paaftësia për t'u përqëndruar, e cila është karakterizuar si një mungesë të vëmendjes. Manifestime të tilla të ndryshme të sëmundjes varet nga ajo që trupi i saj është prekur për herë të parë. Unë nuk mund të them se si do të shfaqë sëmundje në këtë pacient, edhe në qoftë se ajo ishte diagnostikuar në fillim, sa e vështirë do të përparojë dhe sa kohë sëmundja mund të jetë në faljen.


Nuk ka vendosur se pse sëmundja shfaqet. Sklerozë të shumëfishtë ndodh kur sistemi imunitar fillon të shkatërrojë veten, sistemin e vet nervor duke shkatërruar substancë të bardhë - myelin, duke marrë atë nga të huajit. Nuk është një fireplace në të cilën indet normale është zëvendësuar me fibra nervore lidh përbërë nga pllaka sklerotike dhe dhëmbëza. Rezultante patologji - sëmundje autoimmune, veprime shkatërruese on nervat e sistemit nervor qendror. Në këtë drejtim impulse - sinjale se kanë ardhur në çast, vijnë me vonesë. Çfarë duket se është një sëmundje që shkakton sistemin imunitar të degjeneruar fuqi deri të vendosur. Faktorët e rrezikut përfshijnë predispozitë gjenetike, stresi shpeshta, sëmundjet infektive, një histori të sëmundjeve të enëve të gjakut, marrja e pamjaftueshme e ushqyesve është i lidhur me një çekuilibër në dietë, pirja e duhanit dhe madje edhe të qëndrojnë në hemisferën veriore dhe që i përkasin racës të bardhë. Ka një teori që thotë se shkaku i sëmundjes është transferuar si më sipër dhe të gjitha shenjat e sëmundjes. Multiple skleroza është e vështirë për të zbuluar për shkak se ajo mund të zachayitysya 10 - 20 vite. Se simptomat e shfaqura në vetvete mund të shkojnë në faljen, dhe nuk e bëjnë veten të njohur ose të ndryshojë disa simptoma të tjera. Për të diagnostikuar ndryshimet e mundshme vetëm nëpërmjet ekzaminimit. Nëse Imazhe rezonancë magnetike zbuluar pllaka demyelination, besohet se sëmundja është zbuluar. Por edhe kur MRI nuk e ka konfirmuar diagnozën, një pacient i cili është i dyshuar sëmundje, vihet në rekord në okulist dhe neurolog i cili vëzhguar dinamikën e ndryshimit dhe fundus si refleks. Në qoftë se ndryshimet janë të shprehura, diagnoza është konfirmuar dhe pacienti jap aftësi të kufizuara. Ashpërsia e sëmundjes, ecuria e çrregullimeve neurologjike të përcaktuara nga një shkallë të veçantë të aftësisë së kufizuar EDSS. Besohet se nëse simptomat vazhdueshme, dhe sëmundja zbuluar në fillim, ju mund të jepni një prognozë të favorshme. Sëmundja nuk trajtohet, por terapia adekuate mund ta ngadalësojë atë përsipër. Droga kryesore që janë përdorur është - hormonet dhe steroid janë në gjendje për të hequr inflamacion i sistemit imunitar. Por këto barna shkaktojnë shumë efekte anësore, në mënyrë që ata janë përdorur kur sëmundja, sklerozë të shumëfishtë, shpejt çon në cilësinë e dobët të jetës. Cakto si përgatitjet enzimë me immunomodulimi aftësinë. Si trajtim simptomatik përdorur relaxants muskujve, qetësues, antispasmodic, analgjezik, neyroprotektorы, medikamente që ndihmojnë në lehtësimin manifestimet e dhimbshme dhe përmirësimin e qarkullimit cerebrale. Për parandalimin e sëmundjes nuk ekziston. Në fazat e mëvonshme të sëmundjes, kur është e pamundur në fazën akute të ngadalshëm progresion të sklerozë të shumëfishtë, e shqetësuar frymë të pavarur dhe funksionin e zemrës, që çon në vdekje. Zbulimin e hershëm të sëmundjes, Multiple skleroza, ofron prognozë të favorshme për sëmundjen. Pra, nëse mjeku përshkruan teste shtesë në MRI makinë nuk duhet të refuzojnë.