Simptomat bakteriale vaginosis gardnerellez, shkaqet
Vaginosis bakteriale, i quajtur gjithashtu gardnerellez, anaerobe vaginosis dhe disa term tjetër mjekësor - një sëmundje që transmetohet seksualisht. Gardnerellez shumë e zakonshme, sipas statistikave mjekësore, vuajnë nga sëmundje në 20 për qind e grave të moshës riprodhuese.
Simptomet e vaginosis bakteriale
Klinika Gardnerella nuk shprehet në asnjë manifestime tipike. Megjithatë, shpesh ka disa shenja dhe simptomat e Gardnerella mund të numërohen. Midis tyre:
shkarkimit të rënda vaginale, i ngjan një substancë butë përhimtë në të bardhë. Këto alokimi përmbahen në mukozën vaginale dhe në shumicën e rasteve një erë të pakëndshme. Shkarkimi erë, i ngjan erën e mbeturina peshku, rezulton nga kolapsi i aminet - substanca të paqëndrueshme të formuar nga mikroorganizma anaerobe;


inflamacion të vaginës, e cila ndodh në 50 për qind të pacientëve;
dhe rreth gjysma e grave me vaginosis bakteriale, vuri në dukje në acarim e tij në fushën e kruarje gjenitale, ndjesi djegie, parehati gjatë intimitetit seksual.
Shkaqet e Gardnerella
Bakterial vaginoza provotsyoruetsya zëvendësimi i microflora normale, shëndetshëm vaginale, në të cilën rol dominues luan bakteriet e Lactobacillus, bakteret genus Gardnerella vaginalis (Gardnerella), grupet e mikroorganizmave anaerobe Bacteroides, Prevotella, Porphyromonas, Peptostreptococcus, Mobiluncus dhe Mycoplasma (Mycoplasma). Pasi u mendua se agjenti kryesor dëshirore është Gardnerella bakteriale vaginosis, sepse shumica e grave me simptomat e Gardnerella sekrecionet vaginale tregoi bakteret. Por në studime të mëvonshme gjetur se gjysma e grave në microflora vaginale pranishëm ky patogjen, por simptomat e vaginosis bakteriale ata nuk e bëjnë.

Në gardnerellas në pacientët me këtë diagnozë janë bakteret anaerobe dhe Mycoplasma dhe Mobiluncus. Duke folur e fundit dy mikroorganizmave dhe roli i tyre në zhvillimin e Gardnerella ende kuptohet dobët. Në gardnerellas jetës formuar aminoacidet. Nën ndikimin e këtyre substancave bakteret anaerobe të prishen në aminet paqëndrueshme. Ato janë shkaku i të pakëndshme "peshk" erë lengjet vaginale, i formuar nga vaginosis bakteriale.
Në mënyrë tipike, gardnerellez ndodh në gratë që janë seksualisht aktive. Shumë më pak e zakonshme e sëmundjes në ata që përdorin kontraceptivë pengesë, dhe më shumë - për ata që preferojnë marinës apo përdor çdo mjet të mbrojtjes. Rastet e regjistruara të infeksionit intrauterine të fetusit.

Sa është vaginoza bakteriale?
Në zhvillimin e Gardnerella ndryshuar në mënyrë të konsiderueshme në përbërjen e florës e mjedisit vaginale vaginë dhe të brendshme. Për shkak të faktit se të reduktuar në mënyrë të konsiderueshme përmbajtjen e lactobacilli në mjedisin vaginale ul sasinë e acidit laktik që e dallojnë këto organizma, të shqetësuar ekuilibrin acid-bazë. Mjedisi themeluar ka një pH neutral dhe është ideale për uyazyka e mikroorganizmave patogjene, bakteret anaerobe tricomonas. Mjekët thonë se zhvillimi i infeksionit vaginale Gram-negative COCCI duket Lactobacillus, të cilat provokojnë zhvillimin e patogjene gardnerellas tilla.

Flora vaginale është e ndikuar nga e brendshme (me origjinë nga trupi) dhe të jashtëm (që vijnë nga mjedisi e) faktorë. Midis tyre janë endogjene faktorë të tillë (të brendshme):
çekuilibër hormonal;
imunitet të ulët;
Shkelja e microflora zorrëve;
dhe ekzogjene faktorë (të jashtëm):
antibiotikët;
sëmundjet akute dhe kronike të sferës urogjenital;
droga hormonale, imunoshtypes.