Achalasia
Cardia Achalasia - një sëmundje e rëndë e ezofagut me zhvillimin e shkeljeve aftësitë motorike në të cilën ka një dobësim të mprehtë e valëve peristaltic dhe relaksim jo të plotë dhe hapjen e muskul unazor ulët esophageal në aktin e gëlltitjes ushqim.

Shkaqet e Achalasia

Më shpesh fëmijët vuajnë ngrihen herët (në rastin e formës lindura) ose njerëzit pas moshës tridhjetë vjet, dhe në shumicën e rasteve shkaqet mbeten të paqarta. Nuk ka predispozitë familjare, Achalasia është e lidhur shpesh me çrregullime neurologjike dhe probleme tru i vogël. Përveç kësaj, Achalasia mesëm zhvillohet në sfondin e tumoreve malinje, lezione infektive të ezofagut dhe inflamacion i ezofagut sdavlenyy zgjeruar nyjet limfatike mediastinal.Simptomet e Achalasia

Një nga simptomat më karakteristike të Achalasia vështirësi gllabërim është e vështirë dhe madje edhe si sëmundja përparon dhe ushqim të lëngshme, hedhin mbetje ushqim pranuar kthehet në gojë pa papastërtitë lëng stomakut apo biliare. Nëse episode ndodhin hedhur ushqim gjatë natës, shihet kollitjes apo mbytje. Fëmijët duket regurgitation të bollshme, të vjella stvorozhennыm jo qumësht.
Nuk mund të shënohet projektimi dhimbje esophageal, japin në qafë, shpatull ose nofulla, sulmet urth, nuk reduktohet kur të marrë antytsydov. Për shkak të shkeljes vakt në pacientët me humbje peshe të dukshme, dhe fëmijët - shtesave të këqija.

Pacientët zakonisht të tilla në fazat e hershme të ankohen vakt të gjatë me nevojën për të pirë atë me kujdes, lehtësim vjen kur të marrë ujë sode ose nga kreu nxjerrjes mbrapa.

Diagnostics

Ai konsiston në një studim të plotë të historisë mjekësore të pacientit, përshkrimin e të gjitha ankesave. Pastaj ju duhet të kryejë efhds me indet biopsia e ezofagut, dhe kryerjen e hulumtimit mbi kontrast radiografike. Ju gjithashtu duhet për të kryer një manometër (ton matjen dhe një pajisje të veçantë presion) brenda ezofag.


Metodat e trajtimit të Cardia Achalasia

Shtyllë e trajtimit të pacientëve me medikamente Achalasia Cardia janë në fazën përgatitore para se mënyra më radikale. Ato ndihmojnë për t'u çlodhur murin esophageal dhe për të përmirësuar zbrazjes esophageal. Por si progresion të patologjisë balonnuyu përdorur përhapje pneumatike - zgjeruar zonën e ngushtë të ezofagut duke përdorur një dizajn të veçantë të ajrit. Rezultati është një hendek mjeku kontrollohen disa grupe të muskujve të ezofagut. Nëse kjo procedurë nuk është e mundur, të kryejë një operacioni - myotomyyu, rasschechenye vijnë në grupe të muskujve gjykimi.

Prognoza për trajtimin në kohë të Achalasia të mirë: 80% e pacientëve mund të shërohet apo operacion balonyrovanyem.
Author: Alena Paretskaya, pediatër