Sekrecione bakteriale bronkial nga mbjellje
Çfarë lloj i kërkimit?


Ky test mund të zbulojë bakteret në sekrecionet nga tubave bronkial, të cilat mund të merren nga shtyer ose gjatë endoscopy. Hulumtimi i kryer për të zbuluar infeksionin bakterial të tilla si pneumonia.


Për qëllimet e hulumtimit i kryer?


Testet laboratorike të kryera për shumë arsye. Ata janë emëruar gjatë ekzaminimeve të rregullta parandaluese për vlerësimet e shëndetit dinamike ose nëse ka sëmundje apo helmimi dyshuar. Testet janë kryer për të verifikuar nëse trend pozitiv në trajtimin ose pacienti bëhet më keq. Ata janë bërë për të vlerësuar suksesin ose zgjedhjen e pamjaftueshëm të produkteve apo planin e caktuar terapeutik. Testet laboratorike mund të jenë të destinuara për qëllime shkencore apo ligjore. Ky test është treguar për dyshimin se pacienti ka:
Bronkopneumoni


Kur dhe sa shpesh për të marrë studim
Kjo varet nga shumë faktorë. Qëllimi koha varet nga rezultatet e studimeve të tjera të trajtimit. Hulumtimi mund të administrohet urgjentisht apo disa kohë pas stabilizimit, ose pas një ekzaminim të plotë. Analiza mund të propozohen pas manifestimit të simptomeve të caktuara.
Që nga dita e ndryshimeve të brendshme organeve, analiza duhet të kryhet në një kohë të caktuar të ditës. Nëse jeni të përgatitur për të studiuar përjashtuar nga ushqime dietë të caktuara dhe pije, analiza duhet të krahasojnë ndryshimet në dietë. Analiza Koha duhet të zgjidhen në bazë të rritje apo ulje në dozë marrë drogë.


Mosha dhe gjinia e personit, i cili analizon, gjithashtu ndikon në kohën dhe shpeshtësinë e mbajtjes së tij. Është po aq e rëndësishme për të vëzhguar dinamikën e kronike, sëmundje progresive që mund të bëhet duke përdorur teste laboratorike. Pacientët gjendja e përgjithshme e të cilave përkeqësohet, rritja e sëmundjes, dinamikën kështu që duhet të respektohen. Disa analiza të bëjë një seri vëzhgimesh, ndërsa të tjerët të përsëritura për të verifikuar saktësinë e rezultateve paraprake. Përveç kësaj, frekuenca e testeve dhe emërimit varet nga to janë të emëruar nga një qëllime shkencore apo ligjore.Si për t'u përgatitur për kërkime


Para bronchoscopy duhet të nënshkruajë një miratim me shkrim për procedurën. Para se të nënshkruani, lexoni me kujdes tekstin e dokumentit dhe për të diskutuar me mjekun tuaj të gjitha pyetjet që mund të keni. Sigurohuni që të tregoni mjekut tuaj nëse ju keni pasur histori të epistaxis, infeksion traktit të sipërm respirator, dhimbje gjoksi, sëmundjet e sistemit kardiovaskular, ose ju kohët e fundit kanë pasur një infarkt miokardi. Informojë në qoftë se ju keni një sëmundje të koagulimit të gjakut ose jeni duke marrë barna mund të shkaktojnë rritjen e indeve gjakderdhje. Ju gjithashtu duhet për të treguar praninë e drogës intolerancës, si dhe reaksione alergjike në anestetikë lokalë.Si është e kërkimit


Mostrat e bronkiale (udhë ajrore më të ulët), janë marrë gjatë bronchoscopy. Kështu qelizat rreshtim sekretimit bronke dhe bronkiale mund të mblidhen përmes metolov ndryshme.
Bronchoscopy kryhet nën anestezi të përgjithshme ose qetësim të vogël. Parametrat jetësore do të shfaqet në monitor dhe makina do të sigurojë rrjedhjen artificiale frymëmarrje e ajrit në mushkëri. Bronchoscope, një tub fleksibël, është kryer nëpër hundë ose në gojë, ndërsa shaka të veçantë, duke mbrojtur dhëmbët. Bronchoscope tjetër është bërë përmes rrugëve të frymëmarrjes në mushkëri. Gjatë promovimit të tub para se ajo është shërbyer anestezi lokale për të shtypur refleks kollë.

Gjatë bronchoscopy ne hetojë bronke, qelizat mukoze marra apo copa të rrobave nga lavash bronchoalveolar, branshyrovanyya bronke dhe / ose bronyhyalnoy biopsi. Bronhoalveolyarnыy pita kryhet si më poshtë: Këshillë bronchoscope vendosur një tokë të lehta dhe të ushqyer një zgjidhje të veçantë, e cila pastaj është derdhur jashtë. Shpesh kjo procedurë përsëritet disa herë në mënyrë që të mbledhin grimcat e seksionet e indeve të lira. Kur fragmente indeve branshyrovanyy mori duke përdorur një furçë të vogël, i cili kryhet përmes bronchoscope. Për biopsi nëpërmjet një tub futet mjet të veçantë.Çfarë duhet të bëni pas një studimi


Pas bronchoscopy dhe mbledhjen e indeve të nevojshme për pjesën tjetër deri sa mjeku thotë që ju mund të lënë spitalin. Disa kohë pas studimit mund të hani dhe pini për ju në mënyrë të zakonshme. Brenda një periudhe të shkurtër kohe mund të përjetojnë dhimbje të fytit, gojën të thatë, dhe në mbrëmje mund të rritet temperatura e trupit.
Të jetë i sigurt për të kontaktoni doktorin tuaj nëse kollë shkon bollëk të ndritshme të kuqe të gjakut ose të errët, dhe sikur ethet e vazhdon për disa ditë. Menjëherë të konsultoheni me mjekun nëse ka dhimbje gjoksi, gulçim, wheezing ose shkelje të tjera të ventilimit.Ka një rrezik


Mbledhja e materialit: Mostrat e bronke (traktit të ulët respirator) të mbledhura gjatë bronchoscopy, i cili kërkon qetësim (vrasjen mëshirën e pacientëve), e cila në vetvete nuk është i sigurt. Nëse tub kryhet përmes hundës, ekziston rreziku i dëmtimit të mukozës. Në qoftë se kjo është kryer përmes gojës, ai mund të dëmtojë gojën dhe fytin. Gjatë bronchoscopy mund të merrni bronke inatosur dhe indeve të mushkërive. Mjaft shpesh një kollë dhe dhimbje të fytit pas procedurës. Temperatura e trupit mund të rritet, e cila stabilizuar pas disa ditësh. Përveç kësaj, mund të ketë siklet në gjoks ose mbrapa.

Hemorragji mjaft e rrallë e mushkërive, hemoptyzys (peshtyn gjak), infeksion të mushkërive, dhe bronchospasm (papritur, ngushtimi mprehtë bronke). Përveç kësaj, ekziston rreziku i dëmtimit të mushkërive dhe tubave bronkial, të cilat mund të rezultojnë në pneumatoraks (compression të mushkërive) dhe të reduktuar ventilim. Ka vështirësi frymëmarrje pas kësaj procedure. Nëse ju keni një koagulimit funksion ose ju jeni duke marrë drogë që kontribuojnë në depresion, ju të rrisë rrezikun e gjakderdhjes. Një person i cili kryen bronchoscopy keni për të bërë atë disa herë. Diskutoni me mjekun tuaj të gjitha ndërlikimet e mundshme dhe t'i bëjmë pyetje bespokoyuschye ju.Cilat janë treguesit e mbjelljes bakteriale duhet të jetë normale


Rezultatet e testit varet nga gjinia, mosha, historia e sëmundjes, metoda me të cilën Studimi është kryer, dhe shumë faktorë të tjerë. Në qoftë se rezultatet e provimit janë të ndryshme nga ato rregulla, kjo nuk do të thotë se ju keni një sëmundje. Kontaktoni mjekun tuaj nëse keni pyetje.


Duhet të vërehet pas studimit


Bisedoni me mjekun tuaj në lidhje me mënyrën se si dhe kur ju mund të mësoni në lidhje me rezultatet. Ju mund të telefononi në klinikë për të parë nëse rezultatet janë të gatshëm, të vijë për një konsultim ose për të marrë e të dhënave përmes emailit. Puna më tej me ju varet nga shumë faktorë që lidhen me analizën tuaj. Ndonjëherë ju nuk mund të shihet pas rezultateve. Në raste të tjera, ajo mund të rekomandohet monitorim të rregullt. Në disa raste, bazuar në një analizë mund të ndryshojë trajtimin, frekuenca e vëzhgimeve të dërguara specialistëve të caktuara. Diskutoni me mjekun tuaj të gjitha çështjet që lidhen me punën e mëtejshëm me ju.
Tietz NW (Ed): Udhëzues për provat klinike laborator, 3 ed. W. B. Saunders, Filadelfia, PA, 1995.
Wood AY, Davit AJ 2, Ciraulo DL, et al: Një vlerësim i ardhshëm i efikasitetit diagnostike e brushings verbër mbrojtëse bronkial në krahasim me bronchoscope-asistuar Lavage, brushings bronchoscope-drejtuar, dhe aspirateve verbër endotracheal në freskore-lidhur pneumoni. J Trauma 2003; 55 (5): 825-834.
de Jaeger Një, Litalien C, Lacroix J, et al: furçë mbrojtur mostër ose Lavage bronchoalveolar për të diagnostikuar pneumoni bakteriale nozokomial në të rriturit të ajrosura: një meta-analizë. Crit Med Kujdesi 1999; 27 (11): 2548-2560.

Baselski VS & Wunderlink RG: diagnoza Bronchoscopic nga pneumonia. Clin Microbiol Rev 1994; 7: 533-558.