Dhimbje në tendons Pse gilcë lënduar
Dhimbje në tendons ndjehen shumë njerëz: mjekët thonë se kjo ankesë vijë atyre pothuajse aq shpesh sa hipertensionit.
Patogjen proces tendons zhvillohet në format e mëposhtme: tendinitis, tendinosis dhe tenosynovyt.
1. Sëmundje e parë e mësipërme - tendonitis. Kjo sëmundje ose gilcë inflamatore acarim - ind të veçantë të trupit që është përdorur për lidhjen e eshtrave dhe muskujve.
Tendonitis është duke u zhvilluar më yyazytsirnistyu ata njerëz të cilët nuk janë të shikuar sjellje e tyre, duke punuar në një pozitë të pakëndshme ose harrojnë për të kryer ushtrime që shtrihen përpara se të tendosje intensive fizike. Ka shkaqe të tjera që kontribuojnë në zhvillimin e tendinitis:


vend i gabuar dhe zhvillimi i organeve dhe pjesëve të sistemit musculoskeletal (p.sh. ndryshme gjymtyrë gjatësi), dhe artrit e joints. Këto devijime të rrisë ngarkesën mbi muskujt dhe tendons;
disa sëmundje të sistemit musculoskeletal (artriti reumatoid, llojet e tjera të artritit, përdhes dhe të tjerët) dhe origjinalitet e barnave të caktuara;
sëmundjet ngjitëse.
Ndër shenjat e tendonitis janë:
dhimbje në tendons dhe indet përreth. Kjo dhimbje mund të rritet gradualisht, fillojnë papritmas. Tendons lënduar shumë, veçanërisht në qoftë se një person ka depozita kalcium;

lëvizshmëria dëmtime sup, capsulitis ngjitës (sup ngrirë).
2. Një tjetër sëmundje në të cilën ka dhimbje në tendons - një tendinosis - proces degjenerative në indet e tendons, jo e lidhur me inflamacion. Tendinosis në shumë raste ajo është e lidhur me tendonitis. Sëmundja shpesh çon në këputje të pjezë.
3. tendons lënduar dhe kur tenosynovyte - inflamacion i departamentit tendons quajtur paratendonom. Paratendon - një seksion jashtme tendons përcaktuara janë të veshur me cipë synovial. Kështu, për shembull, kur tenosynovyte ku Kurvena prekur muskujve pjezë përgjegjës për straightening gishtit.

4. Shkaku dhimbje në tendons mund të jetë dëmtimi - këputje e indeve, e cila shkakton tendosje të tepruar fizik në pjezë. Nëse forca e tejkalon kapacitetin e diferencë të saj, ajo në mënyrë të pashmangshme do të ndërprerë integritetin e saj. Pëlhura tendons janë dendësi të lartë dhe thatësi. Në ngarkesat e kalon jetën e tyre fiziologjike fillon degjenerimin e indeve. Ky proces degjenerative mund të jetë shkaktuar nga përkeqësimi qarkullimin e gjakut, çrregullime metabolike, sëmundjeve inflamatore dhe hipotermi.

Mjekët bëjnë dallimin e plotë dhe të pjesshme këputje gilcë. Hendeku mund të ndodhë në trupin e tendons apo në zonën ku ai i jep të kockave. Kur ju thyejnë një pjezë lidhur me pushimet e tij të kockave. Nëse nuk indeve ndryshime degjenerative që çojnë në kockave ndodh shumë rrallë.
Simptomet e pjezë këputje janë:
dhimbje të mprehtë në pjezë, e cila është stacionuar në zonën e ndarjes. Dhimbje manifestohet në lëvizje hazdisur - kërcim, kërcim, etj;
në muskujt e prekura është mundësia e kufizuar e lëvizjes;

duket fryrë;
ndarje e plotë është e karakterizuar nga fenomeni: muskujve të shkëputur nga pjezë është reduktuar në gjatësi dhe të bëhet një kodër që qëndron mbi lëkurë.
Boshllëqet tendons duart priren të jenë të paplota. Gilcë shumë të rralla thyej gjymtyrë e sipërme në zonë, shumë larg nga zona e lidhjes së saj të muskujve.
Nëse keni tendons lënduar rheumatologist miqve apo traumatologist.