Dhimbje në brinjë e duhur


Edhe njerëzit më të shëndetshëm dhe fizikisht të mirë-zhvilluara ndonjëherë rrënuar nga dhimbje në brinjë në anën e djathtë. Më dhimbje në bark të drejtë janë jetëshkurtër dhe disa orë për të harruar rreth tyre. Në fakt, ajo është një simptomë e rrezikshme, e cila menjëherë e dëshirueshme për të parë një specialist.

Shkaqet e dhimbjes nën brinjë e duhurFakti që në sektor të sipërme të djathtë është disa organet vitale, sepse dhimbja nuk mund të neglizhohet. Thuaj rastësisht, probleme me autoritet çfarë e shkaktoi saktësisht simptomat, pothuajse e pamundur. Dhe kështu që ju duhet të jenë të përgatitur për një ekzaminim të plotë.

Provokojnë dhimbje në bark të drejtë mund të jetë një sërë faktorësh, duke filluar cerozë, duke i dhënë fund sulm në zemër. Telefononi dhimbjen dhe traumën dhe tumoret janë organet e brendshme, trajtimi i të cilave, ju e dini, vonesa është e rrezikshme. Sipas statistikave, më së shpeshti dhimbje në kuadratin e djathtë e sipërme tregon një problem me fshikëz fshikëz e tëmthit, mushkëritë dhe zemrën. Siç mund ta shikoni, shumë njerëz simptomë e njohur, jo të vërtetë aq e thjeshtë sa duket.

Dhimbje nën skajit të djathtë e përparme


Pra, të shkaktojë dhimbje në brinjë të drejtë në frontin janë sëmundjet e mëposhtme:


 • Shkaku i dhimbjes mund të ketë probleme me mëlçi, të tilla si hepatiti apo kesh. Ndonjëherë mëlçisë dhemb për shkak të infestations parazitare ose stagnimit të gjakut.

 • Nën anën e djathtë është zorrë, dhe për këtë arsye lënduar në këtë fushë mund të ulcera ose apendiksit. Edhe pse shtojcë dhe është pak më e ulët dhimbje shpesh edhe udhëtojnë në brinjë.

 • Një tjetër trup, e cila është e vendosur në kuadratin e sipërm të djathtë - tëmthit. Cholecystitis akute dhe format kronike - një nga sëmundjet më të zakonshme të tëmthit dhe cholelithiasis shpesh manifestohet me dhimbje në brinjë të drejtë.

 • Ndonjëherë një dhimbje të mprehtë në bark të drejtë mund të tregojë diafragmë sëmundje. Problemet me iris mund të duket si një pasojë e sëmundjes apo trauma të barkut.

 • Nëse dhimbja në kollë e djathtë e sipërme sektor bëhet e fortë dhe të ndihet jo vetëm në frontin, por edhe pas, ka të ngjarë të shkaktojë - probleme të mushkërive.


 • Rastet e mjekësisë të njohur, kur dhimbje të forta në bark e duhur është shkaktuar nga një sëmundje të tillë të pakëndshme si herpes. Megjithatë, në këtë rast, përveç dhimbjes lëkurës në të drejtën e sipërme puçrra sektor për të dalë.

  Dhimbje në brinjë të drejtë mbrapa


  Nëse pasme kitara drejtën e sipërme të fortë lënduar, arsyet për këtë mund të përfshijnë:

 • Sëmundje kronike të mushkërive ndonjëherë manifestohet me dhimbje prapa. E gjitha varet nga madhësia e gurit. Në këtë rast, një dhimbje e shurdhër dhe të rritet me lëvizjen.

 • Problemet e drejtë e veshkave - një arsye tjetër. Ajo mund të jetë pyelonephritis akute ose kronike. Në diagnoza të tilla të shoqëruara me dhimbje në siklet të ulët mbrapa se pacienti vuante vazhdimisht.

 • Dhimbje fije nën brinjën e djathtë - një nga simptomat e pancreatitis. Por inflamacion shpesh manifestuar të pankreasit rrethon dhimbje, i shoqëruar nga nauze dhe nganjëherë të vjella.

 • Dhimbje në kuadratin e djathtë e sipërme ndonjëherë tregojnë osteokondroza apo hematoma retroperitoneale.


 • Nëse dhemb apo djeg mprehtë shqetësuar sëmurë në anën e djathtë, një mjek duhet të trajtohet menjëherë. Sidomos në qoftë se parehati janë me rregull të palakmueshme. Vetëm një specialist mund të krijojë një diagnozë të saktë dhe trajtimin e duhur. Konsultimi Para ndaluar të përdorin anestezion - kjo është vetëm një pamje e përgjithshme e dhjamë dhe ndërlikojnë ndjeshëm punën e një doktori.