Llojet dhe trajtimi i blepharospasm


Blepharospasm - reduktime simetrike spastik e muskujve rrethore e syve. Ka tonik clonic dhe blepharospasm.
B. tonik - një vrull muskujve rrethore syrit, i shoqëruar nga zazhmuryvanyem vazhdueshëm, kohëzgjatja e të cilave mund të jetë disa orë dhe disa javë; dhe ndarë me esenciale dhe refleks.
BA tonik thelbësor në shumicën e rasteve ndodh në gratë dhe shpesh shkaktohet nga histeri, neurozë traumatike, etj
Reflex tonik B. lind si pasojë e efektit të gjatë irrituese në receptorët nervore trigeminal në sëmundje të ndryshme të syrit, sëmundjeve të nasopharynx, sinuseve paranazale ose të dhëmbëve.


B. clonic tregon shpejt tik qepallat e mbylljes, ndezje myyazytsilnym të shpejtë apo të ngadalshëm hapjen dhe qepallat mbylljes. Ky lloj blefarospazmu mund të jetë pjesë e Hyperkinesis përgjithësuar në epilepsi Kozhevnikov, korea e vogël, sindromi Tourette, tetanozit ose patologji të sistemeve extrapyramidal.
Njerëzit rinj B. mund të shfaqen dhe zhduken krejt papritur, për asnjë arsye të dukshme dhe kanë një kurs të favorshme. Por në pleqëri ka një BA prohredyentnoe aktuale me përmirësime margjinale afat-shkurtër.

Sëmundja mund të përfshijë një marramendës shkelja, ënjtje qepallë dhe tretje që janë faktorë shtesë të cilat rrisin efekt stimulues në degën e nervore trigeminal.

Kur simptomat që tregojnë këtë sëmundje duhet të konsultoheni me një neurolog dhe okulist, i cili do të emërojë e nevojshme diagnoza: normë përsëritje studimore në fibrave nervore fytyrës, electromyography muskujt imitoj apo myhalnoho hulumtim refleks.
Trajtimi ka për qëllim eliminimin e shkakton nxitjen e nervore fytyrës. Kur klonycheskom ose эssentsyalno B. Trajtimi tonik është kryer psikiatër apo neurolog dhe tonik në blefarospazme refleks - dentist ose optometrist. Indikacione për përdorim psikotropike, qetesues dhe droga që rregullojë microcirculation dhe metabolizmit në sistemin nervor qendror. Gjithashtu terapi, reflexology dhe trajnim auditory përdorur.

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. Dita-verbëri (Nyktalopyya)
Eversion 2. qepallë