Mbrapa më të ulët dhemb, çfarë duhet të bëjmë


Dhimbje të ulët mbrapa ndodh shpesh, se ajo na detyron për të parë një specialist. Shumica e pacientëve të gjeni se ata kanë probleme me prapa, shpinë, por nuk duhet të hetojë me kujdes. A nuk e bëjnë vendime të papritur. Arsyet për dhimbje më të ulët mbrapa janë të shumta, dhe nga të cilat një diagnozë mund të përgjigjet në pyetjen se çfarë të bëjë me dhimbje.

Natyrisht, në shumë situata, pacientët janë të drejtë dhe dhimbje ndodh për shkak të problemeve në shpinë - osteokondroza ose spondylitis - këto sëmundje janë shkaktuar nga deformimi dhe muskujve skeletik.Por ne duhet të kujtojmë se dhimbje më të ulët mbrapa mund të flasim për sëmundjen dhe nuk kanë të bëjnë me shpinë.


Çfarë sëmundje mund të shkaktojë dhimbje të ulët mbrapa?
Rruazë tumor dhe palca kurrizore.
Rruazë frakturë.
Problemet me kockave - osteoporozën.
Infeksioni, të cilat mund të ndikojnë në rruaza dhe disqe vertebral.
Sëmundjet Bone - reumatizmi, artrit, ankylosing.
Çrregullimet e qarkullimit që shkaktohen nga goditje.
Probleme me traktin gastrointestinal - pengim zorrëve, apendiksit akute.
Dhimbja mund të shfaqet në prapa - sëmundje të veshkave, sëmundje gjinekologjike.

Në varësi të shkakut të metodës së trajtimit dhimbje është zgjedhur. Më dhimbje më të ulët mbrapa ndodh sepse sindromi lyumbalhyy (e cila ndodh për shkak të lodhjes, lëvizja e papritur e ngarkesa të rënda në shpinë të tij, të ftohtë, hipotermi, bruises, etj). Kjo arsye është konsideruar formën lightest e dhimbjes dhe të pastrohen lehtë. Por mos harroni se rifillimi mund të ndodhë dhimbje. Si për të hequr dhimbjen e shpinë të ulët?


Gjëja kryesore për të kujtuar se ju nuk duhet trajtuar dhimbjet dhe shkaqet e saj, në mënyrë që një rezultat pozitiv do të jetë. Edhe në qoftë se keni arritur të hequr dhimbjen analgjezik për një kohë, ajo ende do të kthehet në disa orë.


Nëse ju keni dhimbje të ulët mbrapa, përveç painkillers dhe droga nonsteroidal anti-inflamator, duhet të marrë drogë që hequr inflamacion. Trajtimi duhet të jetë komplekse - masazh, ushtrim terapi (fizioterapi), një dietë të veçantë. Nëse trajtimi është zgjedhur si duhet, ju nuk do të duhet të vuajnë sulme të përsëritura të dhimbjes.


Dhe në qoftë se ju keni probleme me shpinë dhe organeve të brendshme, atëherë është mirë që menjëherë të kthehet te mjeku i cili do të zgjedhë trajtim efektiv. Painkillers të ju ndihmojë të gjatë për të qetësuar dhimbjen. Dhe në qoftë se ju keni probleme në veshka - ju mund të përfundojë me pasoja katastrofike. Gjithashtu, shpesh ka dhimbje për shkak të apendiksit akute, e cila kërkonte kirurgji urgjente, sepse në qoftë se ajo ia plas, nuk mund të jetë helmim të gjakut dhe vdekjes. Gratë duhet të trajtojnë me kujdes dhimbje për shkak se ajo mund të tregojë një problem me organet e grave apo të tregojnë shtatzëninë.


Mos të humbim kohë në interpretimin e pse ka pasur një dhimbje në shpinë, ju duhet të veprojnë menjëherë - painkillers pije e parë dhe menjëherë të shkoni te mjeku. Në rast dhimbje të forta të mirë të thirrur një mjek apo ambulancë. Për shkak se në disa sëmundje nuk mund të lëvizin. Vetëm shumë të aftë me saktësi ju përgjigjet pyetjeve. Me këtë ju së shpejti do të ndiheni mirë. Një vetë-diagnozë dhe trajtim - kjo është një humbje kohe.