Dhimbje të barkut tek gratë para menstruacioneve, në mes të ciklit, dhimbje dhe izolimi


Ankesat e dhimbjeve të barkut për gratë është justifikim më të zakonshme të kthehet tek gjinekologu.


Në shumicën e rasteve, shkaku i dhimbjes qëndron në sëmundjet inflamatore të organeve pelvike, me infeksione kronike apo akute. Por pasoja më të rënda të inflamacionit në organet pelvike është varfëri të plotë. Kjo është arsyeja pse diagnoza e hershme dhe trajtimi i duhur do të sigurojë pothuajse njëqind për qind shërimin nga kjo sëmundje, dhe më tej siguron grua mëmësinë.


Dhimbje të barkut tek gratë mund të jetë periodik, akute ose kronike. Për shembull, dhimbje akute sugjeron se ju duhet menjëherë të kontaktoni shërbimin e ambulancës, pasi ajo është një kërcënim për jetën e pacientit. Megjithatë, në këtë rast, mjekët duhet të përjashtojnë shtatzëni ektopike apo abort. Për vonesë në këtë rast mund të rezultojë në shumë tragjike. Përveç kësaj, dhimbje të mprehtë poshtë në bark mund të tregojnë një sulm të apendiksit kërkojnë shtrimin në spital emergjente dhe madje edhe kirurgji.
Dhimbje barku në gratë para menstruacioneve

Arsyeja kryesore për zhvillimin dhe shfaqjen e dhimbjes para menstruacioneve është ndryshimet hormonale të gjakut. Kjo është vërtetuar nga shumë auditimet dhe studimeve. Grua gjatë gjithë jetës ndihet hedhje të vazhdueshme dhe ndryshimet hormonale. Dhe gjatë menstruacioneve dhe madje ri ka këto hedhje të madhe. Dhe dhimbje gjatë ndryshimeve hormonale nuk janë të parregullt, dhe në varësi të karakteristikave të grave. Por ka arsye të tjera pse dhimbje stomaku para menstruacioneve, konsiderohen jonormale dhe përtej normë. Për shembull, nëse dhimbje para menstruacioneve jonormal, mund të shkaktuar nga sëmundje të ndryshme ngjitëse në të sistemit urinar.


Përveç kësaj, dhimbje para menstruacioneve mund të jetë një manifestim i vuajtur para abortit. Zakonisht dhimbje të tilla ndjerë në disa cikle dhe së shpejti do të kalojë. Ka disa shkaqe të mundshme, pas së cilës në zhvillim dhimbje para menstruacioneve. Megjithatë, sot këto arsye nuk kanë konfirmim mjekësor, por ende ekzistojnë në praktikë. Dhe shkaqet e tilla përfshijnë: çrregullime psikologjike emocionale, ndryshimet në tiroide, dështimi zakonshme rutinë e përditshme të ditës, mungesa e gjumit dhe e gjithë kjo çon në probleme të tilla si dhimbje para menstruacioneve.Dhimbje barku në gratë në mes të ciklit

Në mes të ciklit menstrual paraqitjen e dhimbjes mund të jetë për shkak të gjakderdhjes vogël nga vezore. Dhe për shkak të kësaj murit të barkut gjakderdhje duket acarim, e cila bëhet një shkaku i vërtetë i dhimbje barku në mes të ciklit menstrual. Përhapja e këtij procesi do të varet në trup dhe në sasinë e gjakderdhjes. Faktori i dytë është distanca në mes të stimulimit të vezoreve dhe grave të barkut mur. Në çdo rast, ovulacioni dhimbshme mund të provokojnë sëmundje gjinekologjike, siç është procesi i natyrshëm i trupit. Dhimbja gjatë ovulacionit është një fenomen fiziologjik, i cili është i lidhur me karakteristika të caktuara strukturore të organeve gjenitale femra. Dhimbja nuk është jonormale nëse gratë zhvilluar algomenorrhea sëmundje, apendisitit, sëmundje ovarian në fazën akute, prania e mbështjelljes, prania e sindromi hypertrophied ovarian.Dhimbje barku në gratë dhe zgjedhjen


Dhimbje në bark dhe prania e sekrecioneve dhe është një proces i natyrshëm i quajtur menstruacioneve, e cila kërkon higjienë të rreptë personale, dhe në qoftë se dhimbja është shumë e fortë, ajo do të marrë medikamente dhimbje. Nëse dhimbja dhe izolimi i lidhur me inflamacion të vaginës ose të paturit e një sëmundje, ajo mund të jetë një infeksion maja.


Sëmundja lind nga infeksioni pas marrjes antibiotikë, mangësi imune, vitaminë mangësi dhe shkaqe të tjera. Për këto kushte, alokimi janë të bardhë, i shoqëruar nga erë kosi, siklet dhe kruarje. Ata hëngrën sëmundjet tjera nxitëse, ato shkaktojnë dhemb dhimbje dhe pamjen e zgjedhje. Çdo inflamacion të vaginës shkaktojnë shfaqjen dhe zhvillimin e erozionit qafës së mitrës.


Dhimbje dhe zgjedhja mund të jetë rezultat i inflamacionit të cilat do të varet nga faza e sëmundjes, llojin e agjentit, dhe shumica e simptomat mund të jetë e fortë, të ndritshme, konstante ose të parëndësishme. Ne hëngrëm një arsye vendore nuk kanë të bëjnë me shkeljen e shtojca apo dëmtimit të tyre, simptomat mund të jenë në formën e dhimbje të vazhdueshme, qelb, i lëngshëm dhe sekrecionet mukoze.


Lidhur me simptomat e zakonshme që shfaqen në të gjithë trupin, kjo ethe, djersitje, muskujve dhe dhimbje koke, të përzier, të vjella, të dridhura. Përveç kësaj, dhimbje barku dhe izolimi mund të jetë i pranishëm në një shtatzëni ektopike dhe kërcënuar abort, si dhe punës. Në këtë rast, një grua shtatzënë duhet menjëherë të përgjigjet për simptoma të tilla dhe sidomos në qoftë se ajo është e shkarkimit rëndë vaginale. Në qoftë se kohëzgjatja fillestare të shtatzënisë, kjo është shenja e parë e abortit kërcënuar, dhe në qoftë se në afatin e shtatzënisë, kjo është një shenjë e punës filloi.


 
R3r3r3129.