Dhimbja Pse dhemb joints e gishtave
Shpesh njerëzit janë të ballafaquar me faktin se ata lënduar joints, shpesh dhimbje të tilla mund të shoqërohet me skuqje e lëkurës rreth të përbashkët, dhe madje edhe rritjen e temperaturës së trupit. Dhimbje të mprehtë ose dhemb në nyjet e gishtave mund të ndodhë në trauma, por kjo nuk është arsyeja e vetme.
Ka një numër të sëmundjeve në të cilat ka dhimbje të tillë. Rheumatoid arthritis, përdhes, osteartroz dhe sëmundje të tjera që shkaktojnë dhimbje akute, dhe kur duket se është e nevojshme që të konsultoheni me një specialist. Këtu janë disa manifestime të sëmundjes:


1.
Rheumatoid arthritis - një sëmundje që mund të ndodhë si në fëmijëri dhe në moshën e rritur. Shumë shpesh në këtë sëmundje janë joints lënduar e gishtave, promenezap'yastkovi, kyçin e këmbës, joints përkohshme. Dhimbja është e shpërndarë simetrikisht në të paktën 2 grupe të nyjave, dmth në të njëjtën kohë, për shembull, në gishta të mëdha të dy duart dhe kyçin e këmbës. Dhimbje të përbashkët mund të shoqërohet me:
ënjtje;
skuqje;
simptoma të butë të gripit, duke përfshirë ethe;
lodhje apo dobësi;
dhimbje të muskujve.

Nëse ju kushtuar vëmendje të dhimbjes simetrik në nyjet e gishtave (të tilla si bravo i lënduar në krahë) dhe përhapjen e sëmundjes në zona të tjera, kontaktoni rheumatologist tuaj, i cili duhet të jetë X-ray dhe të nevojshme teste për të diagnostikuar sëmundjen. Trajtimi i vonuar i sëmundjes mund të çojë në paaftësi.
2.
Përdhes shpesh ndodh kur përdorim të tepruar të mishit, për të cilën ai e quajti "ngrënësit e mishit sëmundje." Në mish përmban substanca - purines që janë në kristalizuar këmbimit të gabuar dhe të shkaktojë dhimbje të përbashkët. Sëmundja është e përhapur kryesisht në mesin e njerëzve. Përdhes karakterizohet nga dhimbje të forta në manifestime të ndryshme - të ngutshme, të ngrirë, djegur.

Shpesh sulmet intensifikuar dhimbje kur pirja e alkoolit, ushqime të yndyrshëm, sulm sauna gjithashtu mund të shkaktojë sëmundje. Dhimbje më të shënuar të mprehtë gjatë natës. Në trajtimin e sëmundjes duhet të ndiqni një dietë të rreptë me kufizimin e mishit, normalizimi i metabolizmit të purines është kryer duke përdorur droga të veçanta.
3.
Osteartroz - një sëmundje në të cilën, në varësi të llojit të sëmundjes dhemb nyjeve e gishtave, kyçit të dorës-metacarpal përbashkëta, gju dhe hip joints nga një numër arsyesh:

ndikimit në mjedis, toksina kimike, dridhura;
çrregullime metabolike, trashje;
trauma dhe kirurgjia në nyje;
Ndryshimet e moshës;
sëmundjeve të tjera të nyjeve (osteartroz manifestohet si komplikime) dhe inflamacion i nyjave.
Dhimbje në osteoarthritis është zakonisht e shurdhër, u rrit gjatë ushtrimit, në këmbë, pasi këmbë të gjata. Për sëmundje karakterizohet nga poschelkyvanye dhe kriza në nyje. Dhimbje e fortë festohet ditë, të zvogëlojë dhimbjen pas pushimit apo gjumit.
4. artritin - një sëmundje që është shkaku më i zakonshëm i invaliditetit në disa vende. Ndoshta si një sëmundje të veçantë, dhe të sëmundjeve të tjera të nyjeve të shoqëruar. Në fazat fillestare të sëmundjes dhemb nyjet e gishtave, joints këmbët, hip joints, të reddens lëkurës dhe shtohet, shpesh ngre temperaturën e trupit. Shkaqet e artritit janë të shumta, si format e saj, të jetë ajo artrit primare ose komplikime. Nëse keni ndonjë simptome duhet të shihni një mjek.

Në sëmundjet e nyjeve të sigurojë ekspertit trauma këshilla rheumatologist. Vetëm një specialist mund të përcaktojë shkakun dhe trajtim.