Pragu Pain


Dhimbja pragun - është shuma e ndikimit mbi shqisat, ku ka dhimbje. Sipas një përkufizimi, ky term denoting nivelin e acarim zapodiyuvanoyi sistemin nervor, në të cilën është ndjerë dhimbje. Pragu Dhimbje për çdo individ, v. Për. Ndjeshmëria në dhimbje në njerëz të ndryshëm ndryshon.
Ekziston edhe një gjë e tillë si niveli tolerancës dhimbje e cila është dhimbje maksimal forca që disa njerëz të gatshëm të durojnë në rrethana të veçanta. Ky prag dhimbje apo niveli i tolerancës dhimbje nuk është përcaktuar asnjë parametër ndikimet që shkaktojnë dhimbje.


Pragu lartë dhe të ulët dhimbje


Siç u përmend, secili ka një prag dhimbje, dmth të njëjtin stimul, njerëzit reagojnë në mënyra të ndryshme. Në ndikimin e një personi forca të caktuara mund të shkaktojë dhimbje të forta, dhe dikush mjaft tolerante-ndjenjë. Besohet se pragu dhimbja njerëzore është hedhur në gjene.
Ulët pragun dhimbje - një ndikim minimal kur personi fillon të ndihen dhimbje, t E. njerëz të tillë një perceptim të rritur të dhimbjes.. Në anën tjetër, nëse një person ka një prag të lartë dhimbje, ai ndjen dhimbje gjatë një ndikim të fortë.

Sipas ekspertëve të kërkimit, gratë kanë një prag më të lartë dhimbje sesa meshkujt. Pragu maksimal dhimbje është arritur gjatë lindjes. Ky fakt shpjegohet me faktin se pragu dhimbja është e lidhur jo vetëm me sistemin nervor, por edhe për sfond hormonal. Ajo është e rregulluar nga sistemi endokrine, per shkak te estrogjenit hormoneve. Por, ndërsa gratë kanë rritur ndjeshmërinë e psikologjike, e cila çon në faktin se dhimbja edhe minimal mund të shkaktojë frikë dhe lot.

Si për të gjetur dhe identifikuar pragun tuaj dhimbje?


Njerëzit të vëmendshëm për shëndetin e tyre, është e këshillueshme që të ketë informacion në lidhje me pragun e tyre personale dhimbje. Një informacion i tillë mund të jetë i dobishëm kur personi që ju doni të transferimit ndërhyrje mjekësore, të shoqëruar nga dhimbje. Ditur që intensiteti i dhimbjes mund të lëvizin të pacientit, mjeku do të jetë në gjendje të zgjedhin metodën e drejtë e lehtësim dhimbje.
Identifikimi pragun tuaj dhimbje duke përdorur një pajisje të veçantë - alhezymetra. Thelbi i punës së tij është se lëkura delikate (zakonisht midis gishta apo këpucë me majë) është i ekspozuar ndaj një aktuale elektrike, presionit ose ngrohje. Me një rritje graduale në intensitetin e ekspozimit të përcaktuar vlerat minimale dhe maksimale të intervale të ndjeshmërisë dhe tolerancës do të jetë dhimbje. Si rezultat i kësaj, është e mundur për të krijuar shkallën në të cilën pragu dhimbje ka një njeri - një shumë të ulët, të ulët, të mesëm dhe të lartë.

Si për të rritur pragun e dhimbje?


Vërtetuar se në kohë të ndryshme të ditës, nën emocione të ndryshme dhe në varësi të gjendjes së përgjithshme fizike të trupit pragu dhimbja e personit të njëjtë mund të ketë kuptime të ndryshme. Si pasojë, niveli i pragut të dhimbjes mund në një farë mase "menaxhuar".
Ka disa mënyra për të rritur përkohësisht pragun dhimbje:

  • "Distractions" Terapia - ndalimin e receptorët dhimbje përmes përdorimit të "djegur" ushqim -. piper i kuq, rrikë, mustardë, xhenxhefil dhe kështu me radhë Z.

  • Ndryshimet në nivelet e hormoneve nga dieta me shumë ushqime të tilla si vezë, qumësht, gjeldeti, lajthi, banane dhe të tjerët që përmirësojnë nivelin e serotonin (hormon lumturi) në trup.

  • Teknikat e menaxhimit të zemërimit për mobilizimin e trupit - një zgjimit të fortë psiko-emocionale si zemërimi, ndihmon rritjen pragun e dhimbje.

  • Seks - gjatë lovemaking, një sasi të madhe të hormoneve endorphins, gjithashtu mund të shurdhoj dhimbje.