Astma, si për të përmirësuar cilësinë e jetës


Astma është një sëmundje serioze që prek mushkëritë. Dhe sëmundja është transferuar edhe më e vështirë kur ajo ra në shumë prej fëmijëve. Vështirësia qëndron në faktin se në shumicën e rasteve sëmundja është kronike, trajtimi nuk është e mundur. Të gjithë prindërit mund të bëni një fëmijë - është për të përmirësuar cilësinë e jetës dhe të rrethojnë kujdes pafund dhe dashuri.
Edhe në qoftë se fëmija nuk vuan nga kjo sëmundje, është e nevojshme për të shqyrtuar arsyet e mundshme për paraqitjen e saj. Kjo do të ndihmojë në parandalimin e sëmundjes në kohë. Së pari, të jenë të vetëdijshëm se astma - një sëmundje e transmetueshme trashëgues. Prania e përsëritje në familje në masë të madhe rrit rrezikun e astmës. Sëmundje e tmerrshme që është në gjendje të paraqitet në çdo moshë. Për të minimizuar rrezikun e manifestimeve të saj, duhet të zvogëlojë praninë e irritues në shtëpi të jetë e mundur.


Para së gjithash, për të mbrojtur fëmijën tuaj nga tymi i duhanit që menjëherë depërton mushkëritë dhe shkakton një ndikim negativ mbi to, sidomos nëse inflamacion udhë ajrore (bronkit, pneumoni, SARS, etj). Prania e padëshirueshme në banesë, veçanërisht në pluhur çerdhe dhe scents të forta që burojnë nga parfum, kimike shtëpiake, fresheners ajrit. Fëmija juaj duhet të fjalë për fjalë "frymë pastërti." Për fat të keq, në qytetet moderne nuk është praktikisht e mundur.

Shumë njerëz mendojnë se pastrimi i përditshëm i lagësht është e mjaftueshme për të krijuar një mikroklimë të mirë në shtëpi. Megjithatë, ajo nuk është. Përveç pastrimit të thatë dhe i lagësht duhet të kryhet transmetimin e rregullt, por kjo ngjarje është "shpatë me dy tehe." Nëpërmjet dritareve të hapura dhe dyert hyn në pluhur shtëpi, grimcave polen dhe alergeneve të tjera të dëmshme. Për pastrimin efektiv të dhomave në shtëpi / banesë mund të përdoren ionizer ajrit - ikje, e cila të përkryer heq edhe ndotjen mikroskopike dhe lag ajrit.

Me pajisje të reja kompakt në mënyrë efektive mund të merren me lloje të ndryshme të alergeneve: marimangat brendshme, tymit të duhanit. Përveç kësaj, rrugët e frymëmarrjes efekt të dëmshëm dhe ajrit të thatë. Prandaj përdorimi i një humidifier është e rëndësishme në të nxehtit e verës dhe të dimrit të ashpër kur ajrit të brendshëm tharë nga radiatorëve. Me zhvillimet e fundit mund të mbrojë fëmijën nga stimujve të rrezikshme dhe jashtë shtëpisë. Për ta bërë këtë është për të blerë ionizer makinë, e cila nuk është më pak efektive pastron ajrin e pluhurit dhe tymit, grimcat e pluhurit, etj

Dëgjoni gjendjen e fëmijës së tyre dhe për manifestimet e mundshme të astmës konsultoheni me një mjek menjëherë. Duhet njoftuar simptomat e mëposhtme: gulçim gjatë në këmbë dhe drejtimin, astmës, wheezing në çdo frymëmarrje, ekzemë gjatë kurë, ethe hay, rinitit, kollitjes.