Astma Cilat janë shkaqet kryesore të sëmundjes
Fillimi i këtij neni, ju mund ta lexoni këtu.


Nuk është krejtësisht e qartë se pse disa njerëz zhvillojnë sëmundje, ndërsa të tjerët nuk e bëjnë. Ndoshta shfaqjes së astmës ndikon kombinim i faktorëve të jashtëm dhe gjenetike.
Shkakton sëmundje për çdo pacient tyre. Ndikimi i një numri të madh të alergeneve dhe irritues mund të shkaktojnë simptoma të astmës. Për të shkaktuar të dhënat përfshijnë:Transferohen në alergeneve ajrore (p.sh., polen, pezmatim të kafshëve, myk, Buburrecat dhe pluhuri. Infeksionet respiratore, shpesh të ftohtë dhe gripit.


Aktiviteti fizik (tipike e aktivitetit fizik astma).
Ajrit të ftohtë.
Ndotësit e ajrit dhe irritues si tymi.
Disa medikamente, duke përfshirë beta blockers, aspirina dhe droga të tjera nonsteroidal anti-inflamator.
Emocione të forta dhe stresi.
Sulfite, preservatives dhe aditivëve për lloje të caktuara të produkteve dhe shufra.
Sëmundja e refluksit gastroezofageal (GERD), një gjendje ku leng gastrik merr nga stomaku në ezofag, dhe pastaj në fytit.
Karakteristikat e ciklit menstrual tek gratë

Reaksionet alergjike ndaj ushqimeve të caktuara, të tilla si kikirikë ose butak.


Lexo më: Cilat janë faktorët kryesorë të rrezikut për astmë