Astma Cilat janë simptomat kryesore


Simptomat e astmës mund të ndryshojnë në varësi nga shkalla e sëmundjes dhe shëndetin e pacientit. Ndoshta manifestim minimal i sulmeve të astmës dhe është një dukuri e rrallë. Midis periudhave të shkurtra të sëmundjes një person mund të ndjehen mirë dhe nuk kanë probleme të frymëmarrjes. Simptomat mund të ndodhin vetëm gjatë natës, gjatë ushtrimit ose kur të ekspozuar ndaj shkakton. Nga ana tjetër, manifestime sëmundje mund të jetë i përhershëm.
Simptomat e astmës përfshijnë:Gulçim
Ose ashpërsia e dhimbje gjoksi
Mungesa e gjumit për shkak të frymarrje, kollë dhe frymëmarrje


Ose zhurma dëgjohet fishkëllimë gjatë inspirimit (zhurmshme frymëmarrje shenjë e shpeshtë e astmës te fëmijët)
Kollitjes dhe rritja e zhurmshme frymëmarrja me infeksionet respiratore apo ftohjetShenjat e përkeqësimit të astmës:Më të shpeshta dhe manifestim të rëndë të simptomave.
Shfaqja e frymëmarrjes ashpërsisë merr më shumë përpjekje (përcaktuar subjektivisht dhe me pykflometra (metër), një pajisje të thjeshtë që kontrollon se si edhe mushkëritë janë duke punuar në këtë moment).
Rritja nevojë për të përdorur një aparat për thithje ilaçi për të eliminuar simptomat.
Në disa njerëz sulmet sëmundje ndodhin në situata të caktuara :Aktiviteti fizik astma shfaqet kur akuzuar apo të djathtë. Shumë pacientë me këtë lloj të shtetit sëmundje përkeqësohet kur ajri i thithur është e ftohtë dhe të lagësht.
Astma punë ndodh nga inhalimi i kimikateve, gazrave, pluhurit në vendin e punës.
Astma alergjike. Disa njerëz vuajnë nga sëmundje të shkaktuara nga veprimi i alergeneve, të tilla si pezmatim i përkëdhelur, Buburrecat erë apo polen.
Kur të shihni një mjek?
Gjithmonë konsultoheni me mjekun nëse:
A mendoni se pacientët e astmës
Për monitorimin e rregullt e shëndetit në qoftë se diagnostikohet vendosur më parë
Me përkeqësimin e simptomave
Për të korrigjuar trajtimNë disa raste, kërkoni ndihmë të menjëhershme?
Sulme astmë të ashpër mund të jetë kërcënuese për jetën. Puna me mjekun tuaj të vështirë të jenë të gatshëm për t'u përballur me simptoma të përkeqësimit dhe të ketë një plan të qartë të veprimit në rast nevoje emergjente. Në qoftë se mjetet e zakonshme të luftimit simptomat nuk ndihmojnë me përshtatje të rëndë të sëmundjes, kërkoni ndihmë të menjëhershme mjekësore. Ajo duhet menjëherë të thërrasë një ambulancë nëse ka shenja ogurzi:
Rritja e shpejtë e gulçim dhe rritur frymëmarrje të zhurmshme
Nuk ka asnjë lehtësim erdhi pas përdorimit të ndihmave (manifestimeve heqjen) sulm. Për shembull, përdorimi i albuterol aparat për thithje ilaçi.
Gulçim në pushim pa stërvitje

Lexo më: Cilat janë shkaqet kryesore të kësaj sëmundjeje.