Pectoris Vasospastic


Ky lloj i sëmundjes - një fenomen i rrallë i moshës prej 30 deri 50 viteve. Pectoris Vasospastic referohet një formë të paqëndrueshme të kësaj sëmundjeje, manifestimet e saj të dobët të parashikueshme, gjë që krijon vështirësi në zhvillimin e ndërhyrjeve terapeutike.

Vasospastic pectoris PrinzmetalKjo sëmundje quhet angina variant apo spontane. Ajo është shkaktuar nga spazma e arterieve koronare që ushqejnë muskulin e zemrës. Zakonisht, ajo është shkaktuar nga pllakave aterosklerotike në muret e brendshme të enëve të gjakut dhe indeve sklerozirovaniem mukozale.

Shkaku kryesor i sëmundjes është konsideruar si një ngushtim i arterieve për shkak të tkurrjes së tepruar të muskujve të lëmuar të enëve të gjakut. Për shkak të këtij procesi, rrjedhjen e gjakut në zemër është reduktuar papritmas, e cila mund të çojë në sulme dhe madje edhe vdekje.

Prinzmetal Angina - Simptomat


E vetmja shenjë e sulmeve patologji e dhimbjes, e cila ka karakteristikat e mëposhtme:

 • ndodh gjatë natës, nga mesnata deri në 7:08;

 • shfaqet në pushim dhe nuk provokoi ndonjë aktivitet fizik ose rritur presionin;

 • lokalizuara në zonën e gjoksit dhe i jep në dorë, sup, sup, ndonjëherë yrrydyruet në nofull;

 • zgjat nga 5 deri në 25-30 minuta;

 • shoqëruar rrallë nga zalisur;

 • një ndjesi e compression, ngjeshja e gjoksit;

 • përsëritet çdo natë për disa javë apo muaj;

 • zhduket pas marrjes së një tabletë e nitroglycerin.


 • Pectoris Vasospastic Prinzmetal - diagnoza


  Në mënyrë të ngjashme, diagnoza mund vetëm gjatë një sulmi për shkak se një periudhë jo informative.

  Pectoris Prinzmetal EKG duket si tregues heqjen ST-segment. Përveç kësaj, electrocardiography nga Holter mbahet gjithashtu monitorimin (e përditshme). Në një studim të kryer regjistrimin e EKG vazhdueshëm gjatë veprimtarisë normale jetësore të pacientit. Diagnoza është kryer duke përdorur një pajisje portative në kontakt me lëkurën e njeriut nëpërmjet elektrodave ngjitës. Është gjithashtu e rekomanduar për të mbajtur një ditar të ndjenjave, duke vënë në dukje se ndryshimet në zemër dhe dhimbje në kryerjen e çdo veprimi.

  Një mënyrë tjetër - angiografi koronare. Me këtë lloj të testeve laboratorike të besueshme mund të vlerësojnë dëmin në enët e gjakut e pllakave aterosklerotike.

  Pectoris Vasospastic Prinzmetal - trajtim


  Trajtimi ka për qëllim kryesisht në përjashtimit faktorë sëmundje të provokojë. Këto përfshijnë pirjen e duhanit, stresi shpeshta, stresi emocional dhe hipotermi.
  Për të eliminuar simptomat mjekim vasospastic angina nënshtrohet ndikimit:

 • Përgatitjet nytratsoderzhaschye;

 • Grupi aspirina do të thotë dhe agjentët antiplatelet;

 • antagonistët kalcium;

 • Alpha-blockers;

 • antagonistët heparin.


 • Varësisht nga shkaqet e sëmundjeve, trajtimin regjim kompleks zgjedhur zgjedhjen individuale të barnave. Kjo qasje lejon për të reduktuar viskozitetit të gjakut dhe dendësia, parandaluar uria oksigjenit të muskulit të zemrës, të zgjeruar lumenin e arterieve koronare dhe për të rivendosur rrjedhën normale të gjakut në miokardit.
  Natyrisht, pacienti duhet të kontribuojë në shërim:


 • Vidyazykatysya nga alkooli dhe zakonet e tjera të këqija.

 • Jap pushim të paktën 8 orë në ditë.

 • Të angazhohen në aktivitet të moderuar fizik.

 • Rivendosur sistemin nervor.

 • Shmangni stresin.

 • Rregullo dietë.