Klasifikimi Vaksinimi, llojet e vaksinave


Ritmi i jetës moderne lë njerëzit më pak dhe më pak kohë për shëndetin dhe rritjen e tyre të imunitetit. Të gjithë këta faktorë kontribuojnë në zhvillimin e vaksinave që ndihmojnë për të përballuar me këto sfida.

Siç u përmend më lart, vaksina nuk është një kurë, dhe do të shërbejë si një parandalim i mirë dhe shumë e efektshme kundër shumë sëmundjeve të njohura. Thelbi i saj është që të zhvillojë një apologji para një sëmundje me administrimin në pjesë të caktuara të bakteret që shkakton sistemin imunitar për të gjetur mënyra për të kapërcyer sëmundje. Sulme të mëtejshme mbi personin e njëjtë tani do të trajnohen imunitet revoltohet me sukses. Duhet të theksohet se ka lloje të ndryshme të vaksinave, të cilat janë të ndara në varësi të asaj pjesë të organizmit futur si vaksinimit:Vaksinat përmbajnë dobësuar, por bakteret e gjalla;
shkatërrua plotësisht nga sëmundja;

Toksina prodhimin e baktereve në procesin e zhvillimit të saj;

të bëra nga njeriu substanca artificiale, të cilat gjithashtu shkaktojnë reagime të caktuara imunitar.
Që nga vaksinat më të administruar të njeriut në vitin e parë të jetës së saj, ajo është veçanërisht e rëndësishme është për të marrë në konsideratë pikat e mëposhtme: Cilat sëmundje janë vaksina të përdorura, të cilat kthehen dhe ose kapur ndërsa contraindications. Të gjitha këto karakteristika janë të mbuluara dhe duhet të përputhet me Ministrinë e Shëndetësisë së Federatës Ruse N 375 e datës 18 dhjetor 1997, sipas të cilit çdo person do të marrë vaksinat e mëposhtme:adsorbed difterisë-tetanosit-pertusis (DPT), i cili përdoret kundër këtyre tri sëmundjeve. Thelbi i kësaj vaksine është që personi merr një injeksion të tetanusit dhe difterisë toksina dhe bakteret vdekur koklyushnyka. Vaksina Peremenyaetsya dhënë në tri faza (në tre, katër - dhe mosha pyatymesyachnom) dhe ka efektet anësore të mëposhtme: a skuqje të lehtë në vendin e injektimit, rritjen e temperaturës në 75 gradë, një sëmundje e lehtë për tre ditë dhe në raste të rralla nxituar. Mos e përdorni këtë vaksinë në rastet e mëposhtme: në qoftë se në kohën e vaksinimit fëmija është ftohjet sëmurë ose sëmundje neurologjike, nëse rastet e mëparshme të komplikimeve të shkaktuara;


Polio, e cila ndihmon në zvogëlimin e rrezikut me 90 për qind. Aktualisht janë dy vaksinave kryesore (lloje të cilat ndryshojnë në varësi të përbërjes):

Salk (IPV), i cili përmban virus të vrarë;

Sэbyna (OPV), i cili përmban një sëmundje dobësuar virus.

Përdorimi i kësaj vaksine ndodh në tre faza (në tre, katër - dhe mosha pyatymesyachnom) dhe ka efektet anësore të mëposhtme: skuqje e vendin e injektimit për disa ditë. Nuk rekomandohet përdorimi i kësaj vaksine në rastet e reaksioneve imune dhe alergjike ndaj substancave të tilla si neomycin apo streptomicinet;


bacil Calmette-Guerin (BCG i Bacillus Calmette-Gu? Rin, BCG), e cila është përdorur në luftën kundër tuberkulozit dhe është relaksuar futur në trupin e sëmundjes baktereve. Vaksinimi është një javë pas lindjes dhe ka ndërlikimet e mëposhtme: abscese të ndryshme në vendin e injektimit, tregon plagët kanë tendencë të keloid. Nuk rekomandohet përdorimi i kësaj vaksine në rastet e prematuritetit ose sëmundjeve akute infektive;

fruthit, e cila përfshin injektimin e virusit atenuar e sëmundjes. Kjo vaksinimi është kryer në dy faza (mosha: një vit dhe gjashtë vjet) dhe ka efektet anësore të mëposhtme: një rritje në temperaturë të 38 gradë, një sëmundje e vogël (zgjat disa ditë), dhe pamja e njerëzve të pamend. Mos përdorni në rastet e mëposhtme: natyrën e sëmundjes së kancerit, prania e një reaksion alergjik ndaj aminoglycosides;


kundër hepatitit B, e cila është e bazuar në organizëm të veçantë, të përgatitur artificialisht drogës. Kjo vaksinë aplikohet në dy faza dhe ka dy skema:
parë, menjëherë pas lindjes, para vaksinimit me BCG, pastaj një muaj, dhe pastaj një tjetër gjysmë viti;

qark i dytë ka të njëjtën kohë intervale, por faza e parë fillon në moshën pyatymesyachnom.
Kjo vaksinë ka efektet anësore të mëposhtme: skuqje në vendin e injektimit dhe një përkeqësim afatshkurtër të shëndetit. Mos përdorni në rastet e mëposhtme: prania e reaksioneve alergjike të drogës.


Nuk duhet të harrojmë se këto vaksina nuk janë të rekomanduara për të marrë dhe të aplikojnë veten për që institucionet mjekësore kanë një licencë të veçantë.

Aplikimit të duhur dhe me kohë të vaksinave mësipërme garanton mbrojtje të lartë dhe shanse të ulëta të sëmundjeve kundër të cilit ata janë aplikuar gjatë gjithë jetës kontraktuese.