Seksualisht të transmetueshme Sëmundjet dhe sëmundjet seksualisht të transmetueshme


Gabuar ata njerëz që besojnë se sëmundjet veneriane dhe sëmundjet seksualisht të transmetueshme - është e njëjtë. A nuk nxitojnë për të vë shenjën e barazimit këto koncepte duhet të kuptojnë se çfarë dallimi në mes tyre dhe çfarë sëmundje të lidhura me grupin e parë dhe të dytë. Sëmundje seksualisht të transmetueshme - një term ngushtë se konceptin e sëmundjes, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, edhe pse shpesh në shumë burime, ju mund të shihni se disa Sëmundjet atribuohet gabimisht për të tjerët. SST pastër vendosi të ndajë pesë:


1. Sifilisi.
2. Gonorrea.
3. shankri Soft.
4. Sëmundja e katërt veneriane (Hodgkin ijë).
5. Sëmundje veneriane pestë (inguinale granuloma ose donovanosis).
Nga ana tjetër, përbëjnë më shumë se dy sëmundje duzinë, patogjene seksualisht të transmetueshme të cilat mund të veprojnë viruset, bakteret, kërpudhat. Sëmundjet seksualisht të transmetueshme janë të përfshira në kategorinë e sëmundjeve, sëmundjet seksualisht që kalojnë nga personi në person kryesisht vetëm gjatë marrëdhënieve seksuale të transmetueshme. Shumë ekspertë në fushën Venereology tregojnë se sot gamë të sëmundjeve klasike që tradicionalisht i përkasin mbretërisë Venereology, zgjeruar disi. Gonorrea, sifilizi, shankroid, dhe pothuajse asnjëherë nuk ndodhin sëmundje të katërt dhe të pestë veneriane u miratua për të klasifikuar sëmundjeve ngjitëse seksuale.


Organizata Botërore e Shëndetësisë klasifikuar sëmundje, infeksionet seksualisht të transmetueshme, të cilat numri i më shumë se 20:
1. Sëmundje të shkaktuara nga viruset, herpes gjenital, HIV, hepatitit B, Kaposi sarkomë, etj
2. Infeksionet patogjene që janë bakteret që i përkasin gjeneratës së re të sëmundjeve, që manifestohen në izolim dhe të ndikojë kryesisht traktit urinar, klamidia, ureaplasmosis, limfogranullomën, mycoplasmosis, etj
3. Sëmundjet parazitare: zgjebe, ftyryaz dhe të tjerët. Kur marrëdhënia seksuale janë uyazyka më optimale për transmetimin e sëmundjeve nga personi në person.

4. Sëmundjet fungale, candidiasis, etj Në gjendje të transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual, por gjithashtu mund të jetë rezultat i trajtimit të pahijshme me antibiotikë, ndodhin për arsye të tjera.
5. Infeksionet protozoynыm, seksualisht të transmetueshme përfshijnë trichomoniasis.

Shpesh në kombinim me sëmundjet e transmetueshme seksualisht të shqyrtojë dhe të sëmundjeve të tilla si urethritis jospecifik, Candida vaginitis, vaginosis bakteriale, të shkaktuara nga një person saprofitë, microflora patogjen, por për të ia atribuojnë ato në një kategori të SST-ve do të ishte gabim.


Sot, ai shpesh mund të dëgjojë mendimin se sëmundjet janë një grup i sëmundjeve ngjitëse seksuale gjatë dekadave të fundit është bërë shumë më tepër se kurrë në të kaluarën. Megjithatë, ajo u konsiderua jo mjaft të saktë, në të vërtetë, këto sëmundje ende ekzistojnë, por mungesa e mjeteve diagnostikuese, ato nuk mund të zbulohen nga shkencëtarët. Për shembull, jo shumë kohë më parë, klamidia janë ndarë veç e veç dhe të marra për sëmundje klamidia u atribuohet grupit nehonoreynыh urethritis. Por sapo Chlamydia patogjen u zbulua nga studiuesit, sëmundja u klasifikuar menjëherë si sëmundjeve ngjitëse seksuale. Infeksionet e transmetimit rafinuar rregullisht në mjekësinë moderne përmes viteve të studimeve dhe eksperimenteve. Për shembull, zgjebe ka qenë i njohur që nga kohërat e lashta, dhe atribuohet atë në kategorinë e sëmundjeve, sëmundjet seksualisht të transmetueshme janë jo shumë kohë më parë, vetëm pasi u provua se më shumë transmetimin e kësaj sëmundjeje është seksual.


Në lidhje me sëmundjet seksualisht të transmetueshme, në mbarë botën shënuar raste prirje rritëse në incidencën e këtij lloji të sëmundjeve, ekspertët janë regjistruar gjithnjë e kombinimeve të këtyre sëmundjeve janë shkaktuar nga disa patogjene në të njëjtën kohë. Ka disa mendime se pse shënuara kudo rritje të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme. Shpesh besojnë se vendet më të zhvilluara fajësojnë krizën ekonomike, të zbulojë metat e shoqërisë: alkoolizmi, prostitucioni, abuzimi i drogës, çështjet jashtëmartesore, mungesa e shëndetit seksual, etj Por përtej kësaj, shumë shkencëtarë janë duke u përpjekur për të përqendruar vëmendjen në një problem tjetër: në dekadat e fundit, një mori të barnave të reja që janë në gjendje për të kuruar sëmundje veneriane, shumë më të shpejtë dhe më efikase. Ajo do të duket se ajo është aq e keqe, sepse vetë fakti që ne shohim vetëm anën e pozitive, megjithatë, është bërë nga geneticists japoneze parashikuar në dekadën e ardhshme numri i sëmundjeve, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, mund të rritet nga 2 herë.


Nuk është një mutacion shumë të shpejtë të viruseve dhe patogjenëve të tjera që shkaktojnë sëmundje seksuale që është e lidhur me kushte të dobëta mjedisore dhe daljen e barnave të reja moderne që vrasin disa mikrobet dhe ofrojnë një mundësi për zhvillimin e shkaktarëve të tjerë, duke zënë ngrohtë e tyre të transmetueshme. Ajo krijon një situatë paradoksale, ku shfaqja e drogës më efikase dhe të fuqishme është shkaku i sëmundjeve më të tmerrshme dhe të rënda. Megjithatë, e gjithë kjo nuk do të thotë se sëmundja nuk ka nevojë të trajtohen, vetëm mjekët e quajnë të gjithë botën për njerëzit që të mos shkojnë në ekstreme për të shmangur infeksionin, përdorni mjetet e mbrojtjes gjatë marrëdhënieve seksuale, seksuale respektojë higjienës.


Rreziku i sëmundjeve kontraktues, sëmundjet seksualisht të transmetueshme në gratë dhe burrat nuk janë të barabartë dhe promovimi i seksit të sigurt duhet të bëhet duke marrë në konsideratë dallimet në sjelljen seksuale të njerëzve të gjinive të ndryshme. Gratë më shpesh të pambrojtura seksuale, por njerëzit vërejtur numër në rritje të marrëdhënieve rastësore seksuale. Lufta e suksesshme kundër sëmundjeve seksualisht të transmetueshme dhe sëmundjeve ngjitëse seksuale mund të çojë vetëm uyazyka përpjekje të përbashkëta të mjekëve të sjelljes së përgjegjshme të qytetarëve të zakonshëm.