Transmetueshme seksualisht lloje të sëmundjes, shkakton, trajtim


Infeksionet seksualisht të transmetueshme nga një person në tjetrin quhen seksualisht të transmetueshme. Sipas decimal të nënkuptuar seksuale: oral, anal dhe seksi vaginal. Për të përfshirë sëmundjet seksualisht të transmetueshme - sifilizin, gonorrenë, klamidia, herpes gjenital. Gjithashtu, në mesin e mënyra të tjera, me anë të kontaktit seksual mund të përhapin sëmundjen më të tmerrshme të kohës sonë - fituar sindromin mangësi imune (AIDS). Çdo sëmundje ka simptomat e veta të veçanta, por të gjitha sëmundjet seksualisht të transmetueshme, ka simptoma të ngjashme - shkarkimi i ndryshëm nga vagina dhe penisi, blisters dhe ulcerat në zonën gjenitale, burrat kanë dhimbje gjatë urinimit. Nëse infeksioni ka ndodhur gjatë kontaktit me gojë shpesh zhvillon pectoris. Kur infektimin seks anal si rezultat i yyazytsirnist lartë proctitis - një inflamacion të rektumit


Ka dy forma të levizjes së sëmundjeve seksualisht të transmetueshme - kronike dhe akute. Forma akute e sëmundjes është manifestuar vetëm në ato raste kur ndotja ndodhur në mënyrë të drejtë kohët e fundit dhe e shfaqi simptomat.

Në fazat e hershme të këtyre sëmundjeve kanë theksuar simptoma, kështu që trajtimi te mjeku shpesh ndodh në rastin kur sëmundja veneriane është tashmë running formë. Mjaft shpesh pacientët vuajnë nga disa sëmundje seksualisht të transmetueshme (klamidia, gonorrea +).
Në qoftë se koha nuk të diagnostikuar formën akute të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, ato janë njëqind për qind të rasteve bëhet kronike. Sëmundjet kronike, seksualisht të transmetueshme shumë të fshehtë, pasi shenja tregojnë për sëmundje janë mjaft të vogla ose të zhduket krejtësisht. Për fat të keq shumë pacientë është mashtruese, pasi ata të fillojnë të besojnë se ka pasur një të ashtuquajtur sayazykalikuvannya sëmundja rënë.


Në të vërtetë, sëmundje veneriane kaluar kronik dhe të vendosur në mënyrë të vendosur në trupin e njeriut. Dhe duke filluar nga ai moment një person bëhet një lloj kohë bombë - një bartës i infeksionit. Askush, madje profesionale më me përvojë nuk mund të parashikojë saktësisht se si dhe kur sëmundja fillon të shfaqet, dhe komplikimet e sëmundjes e cila provokojnë atë.
Bazuar vetëm në simptomat, ju nuk mund të bëjë një diagnozë të saktë, si dhe sëmundjet seksualisht të transmetueshme rrallë ndodhë vetëm, kështu që ju duhet të testohen për të paktën dhjetë sëmundjet më të zakonshme.

Në fund dua të shtoj se IST nuk mund të shërohet në shtëpi, kështu që në dyshimi vogël i pranisë së tyre duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor. Partnerët seksualë duhet të nënshtrohen provimit të nevojshme dhe nëse trajtimi është e nevojshme për qëllim.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:

1. veneriane Hodgkin
2. Lythat gjenital
3. Trichomoniasis