Simptomat varicocele përgjithshme
Varicocele është një sëmundje e zakonshme mashkull, i cili është një koqe variçe venë dhe kurrizit sperme. Që pacientët sëmundje nuk ka ofruar shumë probleme dhe kërcënim vdekjeprurës për jetën nuk është, megjithatë, komplikimet e saj mund të jenë shumë të ardhur keq.
Si një komplikacion i varicocele në një pacient mund të përjetojnë simptoma të dhimbshme dhe humbjen e kapacitetit riprodhues, dmth varfëri.
Informacione të përgjithshme rreth sëmundjes
Sipas statistikave nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH), 15-17% e meshkujve vuajnë nga varicocele, dhe incidenca e sëmundjes ndryshon në varësi të moshës dhe vendbanimit të meshkujve të anketuar.


Po, varicocele më shpesh gjenden në njerëz të rinj të moshës 14 vjeç deri në 15 vjet. Përqindja e rasteve në këtë moshë është 193%. Periudha mosha Rekrutimi është për të identifikuar sëmundjen në 5-7% e të rinjve. Në përgjithësi, njerëzit e moshës riprodhuese nga ekzaminimi me ultrazë zbuloi varicocele në 35 raste nga njëqind.
Shpesh, në 80-98% të rasteve të koqe venoz zgjerim dhe kurrizit sperme ka vetëm një anë - e majta. Kjo varësi është e justifikuar nga natyra e diferencës turmë venat testikulave majtë dhe të djathtë. E drejta varicocele në 3-8 raste nga njëqind. 2-12% e pacientëve të kryer zhvillimin e dyanshëm të kësaj sëmundjeje.

Manifestime klinike të sëmundjes
Në mënyrë tipike, varicocele fillon të zhvillohet në djemtë gjatë pubertetit. Për një kohë pak sëmundja përparon për një gradë tuaja dhe ndalon zhvillimin e tij.
Pjesa më e madhe e njerëzve me varicocele nuk janë edhe të vetëdijshëm për praninë e sëmundjes deri në zbulimin aksidentale që ndodh gjatë një nga ekzaminimet mjekësore, të kryera shkaktuar nga arsye të tjera. Kjo është për shkak të faktit se sëmundja shpesh ndodh pa simptoma dhe ankesat e pacientëve është e dukshme.

Sepse sëmundja shpesh vazhdon pa probleme, ai mund të zbulohet nga manifestimet e tjera klinike. Kur varicocele mund të përjetojnë ptosis dhe rritur scrotal majtë që më kthen në këmbë dhe në pozicionin e shtrirë në shpinë zhduket. Nuk mund të jetë një të vogël "tërhequr" ndjesi në ijë me zhvillimin e sëmundjes në zonat e prekura scrotum dhe testiseve. Kjo ndjenjë bëhet më e fortë kur zgjimit seksual gjatë ushtrimit dhe shëtitje.

Në rastet më të rënda të sëmundjes ka një rënie të dukshme në koqe majtë dhe scrotum më shumë sagging, krijon siklet kur ecin. Nuk mund të ketë dhimbje dhe të fituar një terren. Në mënyrë të qartë manifestohet vizualisht gjurmë Contour venat dredha-dredha.
Komplikimi kryesor dhe më e pakëndshme e sëmundjes, shpesh një simptomë e punonjësve për zbulimin e tij është e infertilitetit mashkullor. Analizat Ky laborator i pacientëve spermës me varicocele tregojnë një rënie në lëvizshmëri të spermës dhe për të zvogëluar numrin e tyre të përgjithshëm.
Ka gradë të sëmundjes

Varësisht nga madhësia e venave testes dhe kordonin sperme, përcaktohen 4 gradë të varicocele se vetëm në raste të veçanta mund të rrjedhin në njëri-tjetrin.
0 shkallë varicocele është e karakterizuar nga mungesa e mundësive vizuale dhe i prekshëm e përcaktimit venat testicular. Ajo variçe mund të zbulohet vetëm me anë të ultrazërit Doppler, që është instrumentale.
1 shkallë varicocele karakterizohet nga mundësia e probing venat në provim testikujt qëndrimit në një pozicion në këmbë, ndërsa në venat e shtrirë në shpinë pozicion ende nuk është gjetur.

2 shkallë varicocele karakterizohet nga probing mundësinë e venat testicular në dy pozitat e pacientit.
3 shkallë varicocele karakterizohet nga mundësia e shikimit venat definicion koqe dhe kurrizit sperme.