Nofulla ndrydhur - ndihmës së parë


Nofulla ndrydhur - kockave është një e përbashkët serioze paragjykim nofulla temporomandibular, e cila është e shoqëruar me lëvizjen e dëmtuar të përbashkët dhe prania e dhimbjeve të fortë. Rezultati është një humbje e operimit të nofullës të ulët dhe nofulla e sipërme është fikse, si ajo çiftëzohet me dy nyje bashkangjitur nofulla të ulët. Dhe joints më temporomandibular nofulla të sigurojë lëvizjen e mandibulat, dhe siguron ushqimin për përtypet dhe çdo person, pa marrë parasysh se sa e vjetër është.Arsyet zhvendosja nofulla

Merrni një dislokuar mjaft e lehtë pasi ajo është rezultat i lëndimeve të ndryshme, të cilat janë të ndara në dy kategori. Për shembull, kjo mund të jetë lëvizje të mprehta dhe ndikimin e forcave të jashtme. Konsideroni shembujt në praktikë, nofulla ndrydhur është më e zakonshme në gratë, dhe ky fenomen është shpjegim normale fiziologjike. Të gjithë njerëzit kanë vrima të përbashkët me thellësi më të madhe, kështu që ata lëviz nyjeve është e vështirë, se sa femrat. Është e rëndësishme të mbani mend se edhe me e njëanshme lezioni temporomandibular përbashkët është ende në proces të tërhequr palë e tij, e cila është arsyeja pse në studim duhet të kryhet foto nga pjesa e përparme e kafkës në të dyja anët. Zhvendosja e nofullës mund të ndodhë gjatë qarë, duke ngrënë apo duke yawning.


Çdo hapje e fortë dhe e papritur e gojës mund të çojë në zhvendosjen e nofullës, kjo mund të ndodhë kur ose të vjella pakontrollueshme gjatë qeshura. Megjithatë, ky lloj i lëndimit është e mundur në qoftë se nofulla mbitatoj. Rreziku kryesor mund të jetë e zakone të dëmshme që ndikojnë në gojën - Një arra çarje në dhëmbë shell, gojën apo produkte të hapur paketimit. Ndër shkaqet e jashtme të lëndimit janë rrahje të rënda nofulla, e cila është një arsye e shpeshtë për të kërkuar këshilla mjekësore apo trauma të kirurg fytyrës, por më shpesh ky mjek trajtohet mundësit apo boxers.


Simptomet e nofulla dislokimit

Menjëherë pas marrjes së zhvendosjen e nofullës personi ka dhimbje të forta. Dhe karakteristika të tjera përfshijnë zhvendosjen e mosfunksionim nofulla të përbashkët. Kur zhvendosja e nofullës të ulët nuk janë duke marrë pozitën normale, dhe viktima nuk mund të mbyllë apo gojë hapur. Si rezultat, paprekshmëria e nofulla e poshtme të pacientit vëzhgoi rrit jargëzim, dhe nuk është një gjuhë e dukshme shkelje. Dhimbja e tij mund të jenë të lokalizuara në zonën e temporomandibular nofulla të përbashkët apo të japë një zonë të përkohshme. Dhe një e njëanshme shtrirjes ndrydhur nofulla karakterizuar nga një nofull të fortë të ulët. Megjithatë, vendosja diagnozë të saktë duhet të kontaktoni objektin mjekësor ku X-rrezet bërë. Të gjitha Zhvendosjet nofulla janë të ndarë në lloje. Dhe edhe në qoftë se një të përbashkët është i prekur, ai sugjeron përmbysje dypalëshe. Natyrisht, kur ekziston dëmtim të dy nyjeve dypalëshe ndrydhur. Nëse kjo nofullën ndrydhur, ajo mund të shkaktojë ndonjë lëvizje të vështirë, për të cilat nuk edhe nevojë për një shumë të forcës.


Ndihma e parë në çrregullimesh të nofullës

Nëse ka një nofulla dyshuar ndrydhur, viktima duhet dhënë ndihmën e parë dhe pastaj ajo duhet të dorëzohen në të ardhmen e afërt lëndime të ardhmen artikull. Në asnjë rast të dislokimit të Bordit nofulla nuk do të kryejë një njeri i cili nuk ka arsimim adekuat mjekësor, dhe të punojnë në praktikë. Ndihma e parë është zhvendosja e fiksimit Mandible duke përdorur shami ose ndonjë pjesë të rëndësishme të rrobave. Për të siguruar lehtësim të gjendjes njerëzore të viktimës së dëmtuar të përbashkët mund të ushtrojë një kompresë të ftohjes apo akull, por është e rëndësishme për të parandaluar hipotermi. Që në këtë rast mund të tetanos, se spazma e muskujve masticatory, e cila e bën të vështirë për të rishikuar dhe të ofrojë ndihmën e parë te mjeku.


Një kompresë të ftohtë duhet të bëjë 5-10 minuta, pasi pacienti ndjen një kompresë të ftohtë të fortë që duhet të hiqet, por pas një farë kohe ajo duhet të aplikojë sërish në zonën e prekur. Nofulla pothuajse ndrydhur gjithmonë ka simptoma si shqiptohet si edemë dhe dhimbje të forta. Sigurisht, hiqni pamjen tillë vetëm është thjesht e pakuptimtë, sepse medikamente normale dhimbje nuk sjellin efektin dislokimit. Por në mjekun e spitalit përshkruan një kurs ilaçe tepër të forta dhimbje, por kurs të shkurtër. Sot ndrydhur nofulla ka një trajtim shumë të thjeshtë. Zakonisht reduktuar një nofull pa përdorimin e anestezi lokale, dhe për shërim më të mirë pas vendosjes nyje në mjek normale pozitë imponon fashë ngurtë për disa ditë. Megjithatë, nuk mund të jetë e vështirë nëse është e nevojshme për të reposition zhvendosje, e cila ishte marrë disa kohë. Periudha e rehabilitimit dëshirueshme që të përdorin vetëm ushqim kashopodibnu dhe të përpiqet të bëj sa më pak të jetë e mundur, duhet të flasin me kujdes. Gjithashtu duhet të përjashtohen nga dietë që ushqimi për të cilën muskujt e përtypjes të kërkojë përpjekje të konsiderueshme, dhe ku është shkelur biomechanics akt të përtypet. Pas fashë vjen off, mjeku mund të jetë më tej X-rrezet për të monitoruar të përbashkët. 
R3r3r399.