Lumi venoz me TROMBYROVANNЫMY Bregun
Njësia valvul nuk është restauruar


Prevalenca e trombozë akute venoz është mjaft e lartë dhe është rreth 2%. Trajtimi i çdo trombozës venë të thellë të ekstremiteteve të ulët duke i dhënë fund në 80% të rasteve posttrombotycheskymy ndryshime mënyrë, humbja e valvulare dhe sindromi ashtuquajturit posttrombotycheskym.
Ankesat e pacientit të bëjnë me komplekset e ndryshme. Dhe mbi të gjitha ënjtje, dhimbje, çrregullime trofike - ngurtësim sores lëkurës shërohet për vite me rradhë.
Shkaku kryesor i këtyre çrregullimeve është humbja e venave valvulare që pengon rrjedhjen e gjakut prapa përmes venave. Ajo do të duket se lumen venë pas trajtimit është rifilloi, procesi i recanalization, por njësia valvula nuk është restauruar. Zhvillohet hipertensionit dinamik, e cila shkakton gjitha ankesa mësipërme.


Për shumë vite, kirurgët janë duke u përpjekur për të gjetur një mënyrë për të rimarrë pas një venoz trombozë dhe venë recanalization normale rrjedhjen e gjakut venoz akute, duke ofruar një shumëllojshmëri të kirurgjisë dhe trajtimit konservativ. Por deri tani asnjë nga këto metoda të lejojë që të përmirësojë ndjeshëm cilësinë e jetës së pacientëve dhe për të arritur faljen qëndrueshme.
Tani, më në fund, ne pamë metodë për të marrë rezultatin. Kjo metodë e restaurimit valvulare nga operacioni malotravmatychnoy pa prerje. Për të kuptuar se çfarë po ndodh trombozë venë të thellë, duhet të kuptojnë se si rrjedhje e gjakut nga sistemi venoz e gjymtyrë.
Valvulat normale këmbë


Në rrjedhave normale të gjakut këmbë nga këmbë prapa në zemër nëpërmjet tubave të quajtur venat. Kur qëndron një person, valvola me një mënyrë të parandaluar kthimin venoz të gjakut në këmbë, si venat e thella dhe sipërfaqësore.


Pompë muskujve shin


Muskujt brenda këmbë në çdo venat këmbë janë të shumta. Kur muskujt e kontratës gjatë në këmbë, vrapim apo këmbë lëvizjet, rrokje këto venat dhe promovimin e gjakut drejt zemrës. Ky gjak mekanizëm promovimin e quajtur pompë muskujve-venoz. Ai figurativisht quhet zemër venoz.Çfarë ndodh kur clots gjakut formojnë në venat e thella?


Kjo gjendje quhet tromboza e thellë venë. Ngadalësimin e rrjedhjes së gjakut në venat, dëme mur venë dhe hypercoagulable mund të shkaktojë mpiksjen e gjakut në enët. Kur kjo ndodh, gjaku nuk mund të rrjedhin përmes venave. Edemë zhvilluar, këmbët pyrexia, si gjaku venoz në zemër mund të vidtikaty Vetëm kanalet e vogla (collaterals).


Si clots bllokojë venat dhe të dëmtojë valvulave


Clots formuar në Vjenë, si dhe zhvillim digë në lumin. Ashtu si uji përmbytjet në fushë gjatë shisheve. Gjithashtu, ka ënjtje të këmbëve dhe trombozë, dhe si fushë vetëm mund drenyrovatsya lumenj nëpërmjet lumit kryesor.

Mbi të ndodhin ndryshimet në kohë, këto kanale të vogla venoz në rritje dhe të veprojë nëpërmjet lëkurës, dhe rrit rrjedhjen e gjakut. Kjo shpjegon se pse një person pëson trombozë thellë venë është venat gjerë nënlëkurës. Në disa raste, këto venat janë pranuar nga varykoznorasshyrennыe dhe në qoftë se valvulave në këto venat janë duke funksionuar siç duhet, dhe ata janë larguar, gjendja këmbë mund të përkeqësohet. Kjo është arsyeja pse çdo person para operacionit për venat me variçe pas pësimit trombozë thellë venë duhet tejzanor skanim i dyfishtë.

Që rritura kanale të vogla daljeve, ënjtje e këmbëve është zvogëluar.
Në të njëjtën kohë disa mekanizmave trombovanoyi vjen nga Vjena dhe është shkatërrimi i clots gjakut për shkak të një procesi të quajtur thrombolysis.


Në qoftë se kjo mpiksjen shpërndajë dhe Vjenë përjashtuar, ajo mund të qëndrojë i paprekur?


Në shumicën e rasteve, të lënë plagët tretëse mpiksjen brenda venave. Këto plagët që rrjedhin, valvola dëme dhe venat ngushta diametër.


E cila shkakton dhëmbëza të problemeve venë?


Së pari, ajo çon në dhimbje dhe ënjtje në këmbë. Nëse valvulave në venat e thella janë të dëmtuara, gjaku rrjedh në drejtim të kundërt - në këmbë. Kjo shkakton rritjen e presionit në nivelin e enëve lodыzhechnoho që të çon në edemë. Shumë njerëz me aftësi të valvulave të thellë venë pas trombozë venoze (valvulat nuk punojnë) ka dhimbje në pozitë të drejtë. Dhe kjo dhimbje rritet gjatë ditës dhe është, në qoftë se një person shtrihet përsëri.

Disa njerëz ndjejnë një sens të mbipopullimit në paaftësi paguese shin gjakut venave të thella.


Dështimi pompë venoz shin


Dhëmbëza në venat mund të çojë në të reduktuar diametrin e tyre. Kjo çon në faktin se pompa pompë musculo-venoz shin vetëm një sasi të vogël të gjakut. Kjo duket e pamjaftueshme kullimit, e vështirë të gjakut nga gjymtyrëve.
Në rast të dështimit kombinim i valvulare të thellë venoz dhe pompë joefikasitetit venoz çon në ënjtje dhe dhimbje në këmbë. Kjo gjendje quhet posttrombotycheskym apo sindromi postflebytycheskym.Çfarë mund të ndodhë kur një sindromi posttromboticheskoho?


Po ndryshon lëkurës pranimin ngurtësim, ekzemë, hyperpigmentation dhe si një finale - plagë nganjëherë shumë të mëdha, dhe këmbë mund të duket si një shishe përmbysur shampanjë. Çfarë mund të ndihmojë? Më të mirë të të gjitha - kjo është e mundur parandalimin e trombozës venë të thellë. Por si fjalë e urtë: "Është më mirë që të jetë i pasur dhe të shëndetshme se ". Në qoftë se ju mund të ndihmojë sindromi posttrombotychnyy vetëm tre metodë terapeutike: compression (compression stockings, triko, zakonshëm, e kombinuar me terapi projektuar posaçërisht fizike), kujdes mjekësor (flebotoniky dhe antiplatelet agjentë) dhe kirurgji valvula (mëkëmbjen opsionet e ndryshme me valvulare të parandaluar shkarkimin e gjakut nga venat falimentuara perforantnыm). Nuk ka metoda të tjera nuk e shpikur ende.

Në mënyrë që të ndihmojë pacientët me sindromin postrombotycheskym kërkon njohuri, durim dhe metodat moderne të trajtimit - është, para së gjithash, mënyra e shërimit nga operacioni malotravmatychnoy valvulare pa prerje.