Dislokimi, shkaqet, dhe rasnovidnosti emergjente


Dislokimi - Një ndryshim relativ i përfundon kyçeve të cilat janë të lidhura me njëri eshtra të tjera. Çdo ndryshim në dislokimin e përbashkët është e karakterizuar nga stabiliteti i saj dhe lëvizshmëri të kufizuar, dhe karakterizohet nga një sindrom dhimbje të theksuar. Zhvendosjet e nyjeve janë të ndarë në disa lloje, duke pasur parasysh natyrën dhe shkakun e tyre.
Për shembull, Zhvendosjet traumatike rezultuar stresi mekanik në të përbashkët gjatë rënies apo pas ndikim. Ky lloj i zhvendosjes është i shoqëruar nga boshllëqet ndryshme në qese të përbashkët. Përveç kësaj, zhvendosja traumatike shpesh komplikuar thyerje të eshtrave, dëmtimin e lëkurës, indeve të buta dhe të dëmtuara mizorisht tendons dhe mbaresa nervore.Nëse përmbysje kongjenitale të nyjeve, ato lidhen me zhvillimin e patologjisë së sistemit musculoskeletal, dhe mund të ndodhë edhe në zhvillimin e paralindjes. Dhe konsiderohet si përmbysje më të zakonshme kongjenitale e hip. Zhvendosja patologjike e përbashkët është rezultat i shumë proceseve inflamatore, si dhe nga shkatërrimi i mëtejshëm i skajeve kyçeve të eshtrave, për shkak të sëmundjeve të ndryshme, ajo është tuberkulozi, osteomielit dhe të tjerët. Taktikat dhe prognozë të trajtimit të bazuara në trajtimin e sëmundjes kryesore konsideruar rinovimin e mundshëm të lëvizshmërisë më të dëmtuar të përbashkët.


Më shumë sprains janë të zakonshme, më tipike e dy nyjeve supe. Të gjitha Zhvendosjet e zakonshme sup formuar atëherë, në qoftë se lëndimi është koha palëvizshëm fiksim të përbashkët ishte e pamjaftueshme. Që një periudhë të shkurtër immobilization mund të shkaktojë zhvendosjen e mëtejshëm të supe që mund të ndodhë në mënyrë të përsëritur gjatë përpjekjeve të vogël fizik ose përmes lëvizjeve të pakujdesshëm. Për të eliminuar efektet e dislokimit të përhershëm të zgjidhni taktikat kirurgji operativ me qëllim të normalizimit të ligaments.


Shkaqet përmbysje

Origjina e zhvendosjes mund të jenë të lindura dhe të fituara, pra të jetë rezultat i traumave ose sëmundjeve inflamatore. Më e zakonshme shkaqet dislokimi i nyjeve janë faktorë të tillë si një goditje, ose një rënie, një të përbashkët të mprehtë të përplasem me një sipërfaqe shumë të vështirë, ajo mund të bjerë me një goditje me bërryl, duke shkaktuar zhvendosjen e supe. Një tjetër arsye Zhvendosjet mund të jetë ulja e mprehtë dhe të ndjeshëm në muskujve të fortë dhe straightening panatyrshme ose lakimi të përbashkët, si dhe ndikimin fizik të përbashkët dhe në afërsi të zonës së përbashkët.


Simptomat përmbysje

Simptomat më të zakonshme të dislokimit janë: pambuk tipike e cila është dëgjuar në kohën e lëndimit, i formuar rreth ënjtje dëmtuar përbashkët dhe edemë, e cila është simptomë më e zakonshme e dislokimit. Përveç kësaj, pacienti duket dhimbje të fortë dhe të mprehtë, bruises, lëvizshmëria e tij është e kufizuar, dhe në qoftë se mbaresa nervore të dëmtuara në pacientit është reduktuar ndjeshmëri. Gjithashtu, në vendin e zhvendosjes është mpirje dhe ndjesi shpimi gjilpërash, lëkura bëhet i ftohtë dhe i zbehtë, dhe nuk është deformimi vizuale.


Sup ndrydhur

Dislokuar zhvendosja sup është lloji më i zakonshëm i origjinës traumatike, për shembull, sipas statistikave është gjysma e kohës. Kjo është për shkak të veçantive të strukturës anatomike të përbashkët shpatullën e njeriut, që nuk është në proporcion me raportin e sipërfaqeve të kyçeve, gamë të madhe motorike në aeroplanë të ndryshme, departamenti jo fortë të muskujve para, pjesa më e madhe dhe kapsulë të tjera të përbashkëta. Zakonisht ndodh pas një shpatull zhvendosjes efektet indirekte, pasi bie në parakrah ose bërryl, dhe në të gjitha rastet është i shoqëruar me thyerje e kapsulës, por ndonjëherë me plagë pranga rrotulluese ose shpatull gungë diferencë të madhe, sup më së shpeshti dislokuar ndodh në të moshuarit.


Hip ndrydhur

Nëse pacienti përmbysje traumatike hip, ajo është e rrallë diagnostikuar dhe është gjetur në 7% të rasteve të përgjithshme. Pozita udhëheqëse zënë çapokor zhvendosjen e hip, e cila ndodh në 85% të rasteve, e ndjekur nga gluteal, dislokimit sigurues hip dhe nadlonnom. Nëse kjo subspecies zhvendosjen hip, ajo është klasifikuar, duke marrë parasysh drejtimin e forcës të përbashkët kokë. Për shembull, ka sigurues, dmth anteroinferior përmbysje, çapokor, gluteal dhe nadlonnom dislokimi.


Ndihma e parë për dislokimin

Për të dhënë viktimës ndihmën e parë duhet rregulluar zhvendosjen, dmth duke siguruar gjymtyrë të vërtetë është në një pozitë e cila mori gjymtyrë pas lëndimit. Gjithashtu duhet të veshësh kompresë të ftohtë në vendin ku ka ndodhur dëmtimi të përbashkët. Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se përpjekjet e pakualifikuar dhe vetë reposition përbashkët dëmtuar është thjesht e papranueshme, pasi që kjo punë duhet të kryhet vetëm një mjek me përvojë në një ndërtesë mjekësor ku ai mund të përcaktojë përputhet saktësisht ose dislokimin e çara apo thyerje. Kjo është arsyeja pse, kur çdo dislokimi i dyshuar duhet të kërkojë ndihmën e një mjeku të specializuar ose të kërkojë për dhomë të urgjencës.


 
R3r3r3107.