Llojet dhe simptomat e zhvillimit aneurysm


Aneurysm shpesh vetë mjekët në krahasim me një bombë, e cila e ka vonuar veprimin. Situata është aq e rrezikshme dhe ende aq e paparashikueshme se edhe mjekët janë duke i kërkuar diagnozën nuk mund të them se kur sëmundja do të ndihet në fuqi të plotë. Zhvillimi i aneurysms fillon me hedh lëng e arteriale ose murit venoz. Qese formuar, i cili vazhdimisht jep compressing efekt në të gjitha indet e vendosur ngjitur me aortës.
Njohin çdo lloj aneurizëm dhe simptomat e zhvillimit të saj praktikisht e pamundur. Sëmundja në 90% të rasteve të konsiderohen të jenë të lindura, diagnoza dhe njoftim menjëherë nuk është e mundur, fëmija rritet dhe zhvillohet është normale që rrit gjendjen e rrezikut.Zhvillimi i sëmundjeve të aortës dhe i hedh lëng mund të ndodhë si rezultat i komplikimeve të mëtejshme dhe sëmundjeve - sifilizi, atherosclerosis, hipertension, lëndime të enëve të gjakut, zhvillimin e clots gjakut. Në shenja të rinj në moshë dhe simptomat e sëmundjes mund të ndodhin nga lëndimet dhe plagët e marra në aksidente në rrugë dhe në sportet ekstreme. Shpesh lloje të ndryshme të aneurysms përfundojë jetën në pesëdhjetë dhe më të vjetër moshë.

Kur një aneurysm ruptures, ka një dhimbje ndjenja të rënda, presioni fillon të bjerë ndjeshëm. Nuk është një humbje shumë e fortë e gjakut, e cila ndodh si rezultat i vdekjes. Mjekët sot janë lloje të ndryshme të aneurysms që ndikojnë në tru, aortës, enët periferike, zemrën.


Praktika mjekësore më e rrezikshme dhe më e zakonshme në është konsideruar si një aneurysm trurit. Arteriet janë të vendosura në organet kryesore të trupit të njeriut, të zgjeruar në masë të madhe, duke rezultuar në rritje në masë të madhe rrezikun e pash kundër rreziqeve të përgjithshme të aneurysm këputje. Njeri i pandërgjegjshëm i cili përjetuar dhimbje të forta nga arteriet këputje mund të mbeten gjallë, nëse parashikohet në kohë kujdes të specializuar mjekësor. Edhe në qoftë se një person i mbijeton, gjysmë zhvillimi të dukshëm të aftësisë së kufizuar. Vetëm një e katërta e njerëzve me një aneurizëm duke përjetuar simptomat e zhvillimit të saj me dhimbje koke të forta ngjan migrenë dhe të shqetësuar pothuajse vazhdimisht. Në qoftë se në kohë për të parë një mjek mund të zbulojë sëmundjen dhe për të parandaluar thyerje të arterieve. Gabimet e rrezikshme e mjekëve në disa raste diagnoza konsiderohet, të cilat kanë vënë njerëz të cilët parashtrojnë ankesa të ngjashme të dhimbjeve në kokë, aneurysm hutuar nga tumor të trurit, duke rezultuar në trajtim jo efektive, dhe të çmuar kohë lart.


Llojet e tjera të aneurysms nuk konsiderohen më pak të rrezikshme për jetën e njeriut, por ka më pak rregullsinë. Bëhet fjalë për aneurizëm të aortës. Ajo fillon zhvillimin e saj në pjesë të ndryshme të enëve të gjakut. Pastrimi në aortë mund të zgjatet më shumë se dy herë origjinale, madhësia normale. Një person mund të njohin simptomat e një aneurizëm dhe zhvillimin e tij për dhimbje, të cilat kujtojnë veten e tyre në fusha të caktuara të trupit. Shumica aneurysm aortic mund të zhvillojnë dhe të ndihet dhimbje të forta në gjoks, në peritoneum. Kjo e fundit karakterizohet nga dhimbje shumë të rënda që ndodh në shpinë, dhe në fund të gjithë trupin, si pasojë e faktit se rrënjët e palcës kurrizore janë shtrydhur shumë aneurysm rritet. Në peritoneum në njerëz shumë të hollë mund të ndjeheni të pulsation, e cila mund të shërbejë si një manifestim i aneurysm. Këto lloje të aneurysms nuk janë duke u ndjerë për njëzet vjet, pas së cilës duket shumë e papritur.


Aneurysm e manifestimeve dhe simptomat që ndodhin në enët periferike të saj manifestohet me dhimbje të forta në gjymtyrët e njeriut. Ajo mund të jetë si duart dhe këmbët, kryesisht të shqetësuar në lidhje me dhimbje se një person nuk mund të shpjegojë mjetet për të kënaqur anestezi.

Sëmundja në mënyrë të barabartë e frikshme dhe e rrezikshme është aneurysm e muskulit të zemrës. Muri i zemrës gradualisht bëhet forcë spikatur. Formimi atje saccular, e cila është e vështirë për t'u marrë parasysh gjatë shqyrtimit. Kjo aneurysm shpesh zhvillon kur një person rimëkëmbet pak nga infarkt miokardi. Zhvillimi sëmundje mund të fillojë sa më shpejt pas, dhe gjashtë muaj më vonë. Por jo domosdoshmërisht në çdo departament kardiologjisë pacientit mund të jetë një fryrë i aortës. Aneurysm diagnostikuar vetëm në dhjetë për qind të rasteve pacientët.


Të gjitha llojet e aneurysm mund të shërohet me zbulimin e hershëm nga mjekët. Kjo është ndërhyrja e detyrueshme nga kirurgët. Operacioni është konsideruar të jetë shumë e vështirë, por i jep një person një mundësi për një jetë normale dhe të gjatë pa rrezik. Kirurgjisë parashikon që pjesa e anijes që është dëmtuar duhet të zëvendësohet nga një protezë të veçantë, të cilat janë bërë prej plastike. Nuk është një opsion për të zëvendësuar enët e gjakut të dëmtuara bit anijeve nga pjesë të tjera të trupit. Pacientët të cilët kishin pësuar operacione të ngjashme, atëherë nuk lejohet të angazhohet në veprimtari intensive fizike.


Për anketës nuk është subjekt i aneurizëm duhet të zbatohet për kirurgët apo kardiologët. Ndërsa aneurysm nuk do të ketë dimensione të rrezikshme për jetën, mjekët mund të rekomandojë vetëm monitorim të rregullt. Megjithatë, një herë zgjerimi në enët arritur një nivel i cili do të rrezikojnë pacientit, mjekët rekomandojnë kirurgji. Masat parandaluese që mund të ndihmojnë në parandalimin e aneurizëm, për fat të keq, nuk ekziston. Prandaj, rekomandimet fare e thjeshtë: të marrë provimin e rregullt të plotë të trupit, një mënyrë jetese të shëndetshme dhe të ndjekin këshillën e mjekëve, nëse ka trauma miokardi dhe sëmundjeve të tjera të rënda të lidhura me lëndimet e enëve të gjakut.