Përmbysja e mitrës
Përmbysja e mitrës - është e vështirë dhe të rrezikshme për jetën komplikime obstetrike gratë që ndodh në një rast në 400 mijë dorëzimit.. Vыvorotom mitrës quhet fundus mitrës gjurmë e gjoks dhe bark nga brenda derisa ai është kthyer të gjithë mitër përmes mukozën e qafës së mitrës jashtë.
Kjo mitër zbret në vaginë, dhe brenda zgavrën e barkut formuar një krater të thellë, e cila është e veshur me shtresë të lëngshëm. Ajo e përfshirë tubat fallopiane, mitër dhe vezore lidhjeve.

Shkaqet e përmbysja mitrësArsyeja kryesore është relaksim përmbysja në të gjitha pjesët e mitrës, humbjen e tonin e muskujve dhe shtresa elasticitet. Në këtë gjendje mitër të underside e saj mund të shkaktojë edhe ngritur presionin brenda përpjekjeve barkut zgavër, kollitjes ose teshtitjes.
Zakonisht tërheq shtojcën gabuar anë të placentës deri në fund të mitrës, fibroids arsimin në shtresën submucosal e mitrës dhe në fund të saj, që e bën atë për të ruajtur strukturën normale anatomike.

Linjat brenda dhe jashtë

Ndryshojnë të plota dhe jo të plota ose të pjesshme lloje përmbysja e kancerit. Në të plotë mund të jetë edhe anën e gabuar të vaginës. Mitra mund të zhvendoset shpejt ose ashpër, dhe gradualisht - përmbysja kronike. Shpesh ka një përmbysja akute e mitrës, shumica e tyre ndodhin në periudhën e hershme pas lindjes dhe të mbetur në ditët e para pas lindjes.

Për shkak të ju ende mund të dallojë artificiale (ose të dhunshme) underside dhe natyrore. Kur përmbysja e dhunshme ndodh kur tërhequr kordonin apo përdorimin e teknikave obstetrike, kur mitra nuk është në gjendje të mirë. Natyrore - pa pësuar ndonjë mjekët e veprimit.

Manifestimet

Përmbysja akute e mitrës duket mprehtë, është shfaqja e dhimbje të forta në bark, në afërsi të zhvilluar gjendje shoku, ka një gjakderdhje të fortë. Gjakderdhje mund të paraprijë underside e një kontraktimet shkelje mitrës (atonia) dhe pastaj vazhdon pas ai mori anën e gabuar.

Në përmbysja e plotë mund të zhvendoset trupin dhe qafën e mitrës të vaginës ose vaginë nuk është prekur. Në anën e gabuar të placentës vaginës dhe mitrës duket jashtë hendekun gjinor apo atje. Në raste pa një kirurgjie mitrës vaginë përcaktuar brenda vaginës. Kur probing barkut në të gjitha rastet mitra mungon në zonë mitër.
Nëse kjo është përmbysja jo i plotë i mitrës - nëse gjendja e gruas nuk është aq i shpejtë dhe jo aq e vështirë ndërprerë, edhe pse dhimbja atje, i shoqëruar nga gjakderdhje shkallë të ndryshme të intensitetit. Për të diagnostikuar komplikime të tjera, studimi kryhet me dorë në një karrige pranë tij mjeku do të shënojë vendndodhjen e mitrës është shumë i ulët për periudhën pas lindjes. Veç kësaj, mitrës vetë rezulton thelluar në formën e një gyp.


Trajtim

Nëse ju nuk japin ndihmë urgjente për grua, ajo mund të vdesin nga humbja e gjakut dhe shok, ose mund të zhvillojnë sepsë të rënda. Sam underside pa ndihmën e mjekëve nuk korrigjohet. Prandaj, menjëherë reposition kryer në një gjendje të anestezi të përgjithshme me ndarjen e mëparshme manual i placentës nga endometrium.
Ju gjithashtu duhet postoperative kujdesshme monitorimit Gruaja dhe mitrës kontraktimet. Sa më shpejt që operacioni është kryer, më e madhe mundësia e kursimit të kapacitetit të ardhmen riprodhues të grave. Nëse komplikime shihet më vonë, ai mori më shumë se një ditë, është e nevojshme për të hequr në mitër, si zonat e saj të ekspozuar e nekrozë.


Parandalim

Holding lindjes në spital, monitorim të ngushtë në periudhën pas lindjes. Nëse keni një problem me placenta, përdorimit të teknikave manual, duke shmangur duke tërhequr kordonin.
Author: Alena Paretskaya, pediatër