Llojet dhe metodat e kontracepsionit dhe efektiviteti i metodave të ndryshme


Kur mbulon një ndjenjë e pasion dhe duan, pavarësisht sens të përbashkët për të nxitojnë në duart e të dashurin e saj, shtrohet pyetja e mbrojtjes kundër shtatzënisë së padëshiruar. Ka mendime rreth nëse do të ketë marrëdhënie seksuale. Kontracepcioni - një shumëllojshmëri të metodave për të parandaluar shtatzëninë: mekanike, kimike dhe të tjerët. Shumë të rinj janë të turpëruar për të folur në lidhje me parandalimin, ndërsa të rriturit e konsiderojnë veten mjaft në çështjet seksuale. Nëse ju doni të jetë një i rritur, atëherë të jetë në gjendje të marrin përgjegjësi. Është e dobishme të dinë se si për të parandaluar. Llojet dhe metodat e kontracepsionit dhe efektiviteti i metodave të ndryshme mund të zgjidhen në mënyrë të pavarur, dhe rekomandimet e mjekëve.


Më të popullarizuara të llojeve dhe metodave kontraceptive në mesin e çifteve të reja është prezervativi. Është e rëndësishme që të dy të përshtatshëm për t'u përdorur. Kjo është zgjedhja e çdo çifti individuale. Kondomi jo vetëm që pengon shtatzënisë së padëshiruar, dhe gjithashtu shërben si mbrojtje kundër sëmundjeve të transmetueshme seksualisht.

Kjo metodë e mbrojtjes ka disa pika pozitive:
- në dispozicion pa recetë, pa ndonjë shqyrtim të veçantë mjekësor;
- mjaft e thjeshtë për t'u përdorur, dhe nuk mbajnë dëm gjymtimi gjenital;

- shiten pa recetë të mjekut, ju mund të blini në një farmaci ose dyqan mallrave në shumë vende;
- llojet dhe efektivitetit të përdorimit të kontraceptivëve "këtu dhe tani", nuk presin për agjent kontraceptive do të hyjë në fuqi (ndryshe nga hormonet);
- përshtatshëm për t'u përdorur në aktet e shpeshta të rregullta seksuale;
- mund të përdoret përveç masave të tjera të parandalimit (p.sh., së bashku me pilula hormonale).

Prezervativi - një kontraceptiv mashkull në efektivitetin e metodave të ndryshme. Prezervativët janë bërë shpesh nga latex, siç është ai me poliuretani. Kur zgjedh një prezervativ, i kushtoj vëmendje për çmimin dhe cilësinë. A nuk e pajis keq për veten e tyre, shëndetin e tyre. Të akt i uritur nuk është e thyen ose skaduar asnjë mënyrë që ju dëshironi, më të mirë një qasje të përgjegjshme për zgjedhjen e një prezervativ. Një tjetër mënyrë për të mbrojtur kundër shtatzënisë së padëshiruar është kontraceptive oral. Këto përfshijnë pilula hormonale kontraceptive. Tregu farmaceutik ofron një gamë të gjerë të kontraceptivëve hormonal. Struktura e pilula kontraceptive dhe llojet e ndryshme dhe metodat e kontracepsionit janë hormonet artificiale femra: эrohen dhe progestin. Ata janë të ngjashme me hormonet e prodhuara në trupin e femrës.


Hormonet e veçanta këmbë bllokuar nga vezë të pjekur, duke parandaluar mundësinë e fekondimit. Yyazytsirnist bëhet shtatzënë duke përdorur pilula të hormoneve është shumë i vogël, më pak se një për qind nga uyazyka që ju merrni ato çdo ditë. Por përdorimi i pilulave hormonale nuk të çlirojë ty nga rreziku i sëmundjeve të transmetuara seksualisht. Kontraceptive hormonale janë më të mira për të përdorur në qoftë se ju keni provuar partner të besueshëm të qëndrueshme seksuale. Mos zgjidhni pilula të njëjta hormoneve. Është më mirë të kthehet në një gjinekologu specialist me përvojë. Pas një ekzaminimi mjekësor, ai do të emërojë pilulë të tillë që ajo do të jetë e favorshme për trupin tuaj. Mos dëgjoni këshillat e miqve ose njerëzve të panjohura janë këshilluar për të blerë këto apo pilula të tjera të kontrollit të lindjes. Sepse kjo është e dobishme dhe të përshtatshme një vajzat absolutisht nuk mund të jenë të përshtatshme për trupin tuaj. Ajo mund edhe të jenë të dëmshme. Përveç kësaj, gjinekologu do të përcaktojë nëse ju mund të përdorni të gjitha pilula hormonale. Në disa lloje të sëmundjeve nuk mund të përdoret: në presionin e lartë të gjakut, sëmundje të mëlçisë, dhe të tjerët.


Një tjetër mënyrë për të parandaluar efektivitetin e metodave të ndryshme të shtatzënisë është një rrjet vaginale. Kur përdoret siç përshkruhet, ajo vepron shumë efikase. Ky rrjet përbëhet nga të njëjtat hormoneve si të pilulës. Dallimet qëndrojnë në rrugën e zbatimit. Unazë hormonale futur në vaginë dhe të përdoren gjatë një cikli menstrual ndryshon çdo katër javë, para se të ditëve menstruale. Kur duke përdorur këtë metodë, është mirë që të konsultoheni me një gjinekolog specialist. Unaza hormonal është paraqitur si një tampon mbetet në vaginë gjatë marrëdhënieve seksuale. Ndodh që shkakton një ndjenjë të shqetësimit.


Një tjetër lloj i kontracepsionit është pajisje intrauterine. Para se të vendoset për këtë lloj të kontracepsionit duhet të konsultoheni me një gjinekolog. Spirale intrauterine e rekomanduar për gratë që kanë lindur, ajo themeluar mjekët në mitër për disa vjet nga 2 deri në 5, kur një mjek dhe hiqet pastaj. Spirale përfaqëson një pajisje të vogël plastike me bakër. Në këtë formë të kontracepcionit mund të ushtrojë. Si metodat e kontracepsionit aperture ende të përdorshme dhe kapele. Gjinekolog edhe t'ju këshillojë në përdorimin e një metode të veçantë. Kjo mund të vërehet se dallimet në mes diafragmë dhe kapak të përbëhet kohëzgjatjen e përdorimit. Kapak mund të përdoret gjatë javës, diafragma është i përshtatshëm vetëm për një seks, e vlefshme për 7 orë.


Ka edhe këshilla njerëzve në mjet për të parandaluar shtatzëninë e padëshiruar. Për shembull, douching vaginale pas seksit infuzione të veçanta. Quite mënyrë joefikase, pasi duhet të ketë kohë për të larë jashtë vaginës, spermatozoidi deri sa të keni arritur qëllimit tuaj. Përveç kësaj, është e vështirë për të hequr të gjitha spermës së, pasi ajo mund të arrijë shtrirjen e vendeve të ujitjes. Edhe si një masë e mbrojtjes mund të përdoren metoda kalendarik për të llogaritur ditët e sigurt, periudha e ovulacionit, çdo vajzë ajo është e ndryshme.