Llojet e aritmive të zemrës dhe shenjat e tyre
Aritmi mund të ndodhë në pjesë të ndryshme të muskujve të zemrës. Varësisht nga pjesëmarrja e tyre në sinuseve, stomakut dhe atrial.
Shpeshtësia me të cilën muskujve të zemrës është reduktuar - kjo është një tjetër Arrhythmia karakteristikë. Në qoftë se kjo është mbi 80 rrahje në minutë, këtë takikardi. Megjithatë, duhet theksuar se rritja e normës së zemrës është normale gjatë stresit fizik dhe emocional. Përveç kësaj, ju mund të shkaktojë takikardi dhe ethe (1 diplomë - një shtesë prej 10 goditje). Palpitations zemrës mund të jetë një shenjë e një sëmundje, dhe versioni origjinal i normal.


Gjendja e kundërta takikardi - bradycardia kur frekuenca është më pak se 60 rrahje në minutë. Është vërejtur shpesh në atletët. Në moderuar muskulit të zemrës bradycardia merr furnizim shtesë gjak, sepse në gjak hyn e saj në momentet e relaksimit. Ajo dalluar bradycardia dhe bradysfyhmyyu kur zemra është e reduktuar në ritëm normal, por valët dobët impuls.
Gjithashtu në mesin e aritmive vëzhguara paroksizmal çrregullime ritmin - periudhave të shkurtra papritur e rrahje zemre ritmike apo arritmike. Në normë në dukje të shëndetshëm të zemrës njerëzore mund të rritet në mënyrë dramatike, ndonjëherë duke arritur në 150-200 rrahje në minutë. Kjo ndjenjë mund të ndryshojnë nga një dobësi të thjeshtë në një humbje të mprehtë të vetëdijes. Personi papërvojë vështirë për të llogaritur pulsin, sepse në raste të tilla shpesh kërkon kujdes të menjëhershëm mjekësor. Ndërsa këto sulme mund të përfundojë si papritur si filloi, çrregullime paroksizmal mund të jetë rrezik shumë serioz sinjal.

Kur aritmia ndodh gjatë një periudhe të gjatë kohore, ne mund të flasim për një arrhythmias përhershme. Karakteristikat e mësipërme janë të mjaftueshme për të përshkruar aritmi në të cilën kontratat e zemrës në intervale të rregullta, të tilla si takikardi atrial paroksizmal. Në të njëjtën kohë ka shumë aritmia tjetri në të cilin mund të zemrës çrregullt. Midis tyre:
Extrasystole - me ritmin e duhur e rrahje zemre nganjëherë ndodhin tkurrje të parakohshme. Ata mund të shkaktohet nga sëmundje të ndryshme, fshikëz e tëmthit, miokardit, vegjetative-vaskulare dystonia, stresi normale, pirja e duhanit, dhe të ndodhë për asnjë arsye të dukshme. Një ditë në një person normal mund të bëhet deri në 1500 rreh që nuk ndikojnë në shëndetin e tij. Këto ndërprerje "natyrore" nuk kërkojnë trajtim.

Dridhje atrial (një nga më të zakonshme) ndodh kur fibrave muskulore të ndaluar atria punuar sinkrone, por vetëm erratically twitching - rrah. Pastaj poshtë një nga fazat e ciklit. Si rezultat, ventricles janë duke punuar në mënyrë të parregullt. Sindromi i apnea pengues gjumë apo gërhitës rrahje zemre të parregullt shumë specifike. Kur frymë ndalesa, ngadalëson ritmin e zemrës (bradycardia) dhe faza e ventilimit është përshpejtuar ritmin (takikardi). Gama e rreh luhatje pastaj mund të ndryshojnë 30-40 dhe hidhen çdo minutë apo edhe më shpesh. Kur arrhythmias me rregullsinë e shpejtë të ndryshimit dhe frekuencën e rrahje zemre nevojë për ndihmë mjekësore. Që nga reduktimi i fortë i vëllimit të gjakut ejected në aortë, mund të jenë të rrezikshme për jetën.