Matje presion
Pse duhet të matur presionin e gjaku im është ndërtimi dhe rekord rezultatet e këtyre matjeve?


Matja e presionit të gjakut dhe të regjistrojë rezultatet e këtyre matjeve do të ju dhe mjeku juaj se sa shpesh gjatë ditës ju të ndryshojë presionin e gjakut tregojnë. Mjeku juaj këto rezultate mund të jenë të dobishme, për shembull, për të parë se si efektive drogës që ju të merrni për të mbajtur presion normal.


Çfarë pajisje nuk kam nevojë për të matur presionin e gjakut?


Për të matur presionin e gjakut në shtëpi, ju mund të përdorni analog dhe Sphygmomanometers dixhitale. Në pikën aparat matës tensioni është shkalla e ndarjeve dhe shigjetë me të cilën dhe presion përcaktuar. Ka presion pranga dhe dardhë. Vënë në pranga të sipërfaqes sup dhe për të krijuar atë me një dardha injeksion gome mbi presionin pritet systolic. Dendësia mbulesë pranga llogaritet si më poshtë: në mes pranga dhe sipërfaqja supe duhet të kalojë një gisht. Në aparat matës tensioni digjitale mund të jetë edhe dardhë manuale dhe automatike. Rezultatet e matjeve janë shfaqur në një aparat matës tensioni të tillë në një ekran të vogël. Zgjidhni llojin e aparat matës tensioni më shumë se i plotëson kërkesat tuaja.
Cilat janë të mirat dhe të këqijat Point aparat matës tensioni?


Një avantazh i një aparat matës tensioni të tillë është se ajo mund të zhvendoset lehtësisht nga një vend në tjetrin. Për më tepër, ndërtuar tashmë në pranga stetoskop, kështu që ju nuk keni ekstra për të blerë një stetoskop veçantë. Switches aparat matës tensioni kërkon një qëndrim shumë të kujdesshëm. Ajo gjithashtu mund të jetë një pajisje të veçantë me të cilën për të vënë në pranga në krah mund të jetë edhe me një dorë. Dhe plus për çdo gjë, kaloni aparat matës tensioni dixhital është më e lirë. Zakonisht çmimi është $ 20-30.


Por Pjesëmarrja aparat matës tensioni ka disa të meta. Së pari, kjo është një pajisje komplekse që është e lehtë për të thyer, duke rezultuar në matjen e saj mund të jenë të pasakta. Kjo pajisje është e vështirë për të përdorur në qoftë se ajo nuk ka një pajisje të veçantë - një unazë metalike - e cila lehtëson procesin e vënë në pranga. Leshi, përmes të cilit krijon presion në pranga, i cili nuk mund të jetë e lehtë për të lëkundur. Për më tepër, një aparat matës tensioni i tillë nuk është i përshtatshëm për njerëzit me dëgjim të dëmtuar, pasi që përdorimi i saj duhet të dëgjoni tingujt përmes stetoskop.Cilat janë të mirat dhe të këqijat e aparat matës tensioni dixhitale?


Aparat matës tensioni Digital automatikisht, kështu që është një mjet popullor për matjen e presionit të gjakut. Rezultatet e matjes janë të lehtë për të lexuar, pasi ato janë shfaqur në ekran. Disa vëzhgues elektronike presionin e gjakut kanë ndërtuar në printer, me të cilat ju mund të shtypura rezultatet e matjeve.
Digital aparat matës tensioni më e lehtë për t'u përdorur se pjesëmarrjen. Një stetoskop aparat matës tensioni matës të tilla vetë lidhur me një pajisje të vetme dhe matjen rezulton lehtë për të lexuar. Nuk është një tregues se sinjalizon një gabim. Pas matjes së ajrit është lëshuar automatikisht nga pranga. Pompimit pranga ajrit mund të bëhet ose automatikisht ose me dorë, varësisht nga modeli. Ky aparat matës tensioni është i përshtatshëm për të vështirë të njerëzve të dëgjuar, që nga përdorimi i saj nuk ka nevojë për të dëgjuar tingujt përmes stetoskop.

Aparat matës tensioni Disavantazhi Digital është që saktësia e matjes ndryshon me lëvizje të ndryshme dhe aritmisë. Përveç kësaj, nevoja për të tilla një bateri aparat matës tensioni. Disa modele janë bërë në mënyrë që ata mund të përdoret për të matur presionin vetëm në krahun e majtë. Kjo e bën të vështirë për t'u përdorur për disa njerëz. Përveç kësaj, sphygmomanometers dixhitale të shtrenjta. Semi çmimi minimal aparat matës tensioni - rreth 40 $. Plotësisht modele automatike mund të kushtojë diku nga $ 65 deri disa qindra dollarë.


Çfarë duhet të bëni para se të matur presionin?


Rri duarkryq dhe relaksohuni për 3-5 minuta para matjen e presionit. Mos flisni.
Merrni një pozitë të rehatshme për të tjerr diçka është mbajtur.
Vendos duart tuaja në tavolinë në mënyrë që ata ishin në zemër, dhe rri në heshtje.
Përfundojë përputhet saktë madhësinë e pranga rreth pjesës së sipërme të duarve tuaja zhveshur. Pranga duhet të mbulojë plotësisht në dorën tuaj, por mes saj dhe sipërfaqen e krahut tuaj duhet të kalojë lirisht gishtin.
Sigurohuni që buzë e poshtme e pranga është 1 inç (25 cm) më sipër bërryl tuaj.


Duke përdorur aparat matës tensioni akrep?

Përfundojë pranga rreth krahut.
Fut stetoskop tub në veshët e tij.
Vendi kokën stetoskop në mënyrë që ajo është në brendësi të dorës mbi bërryl.
Shpejt dridhje llambë, bëjnë presion në pranga 30-40 mm Hg. Art. tejkalojë presion systolic marra në matjen e fundit. Kaluar kohë për të shkarkuar duhet me siguri të shpejtë. Nëse llambë pompë ngadalë të rezultojë do të jetë i pasaktë.
Gradualisht pak hapur ventilator vidhos valvul (një normë prej rreth 2-3 mm / sec), liron ajrit nga pranga, duke zvogëluar presionin aty. Nëse ju lirimin e ajrit shpejt, presioni nuk mund të përcaktohet.

Presioni në pranga është zvogëluar gradualisht. Në një presion të caktuar duket zë të qartë - ton enëve të gjakut. Për aparat matës tensioni njoftim pranga presion në kohën e ngjyrave dhe të marrë atë për systolic.
Me reduktimin e mëtejshëm presionin në pranga shëndoshë bëhet më fort, atëherë dulled shpejt ose zhduken. Aparat matës tensioni presion shigjetë duke treguar në këtë pikë, të marrë për diastolic.
Regjistro rezultatet e matjes. Shembull: 120/80 ku numri i parë - vlera e presionit sistolik dhe dytë - diastolic.
Nëse ju përsëris matje, prisni 2-3 minuta derisa të gjithë e ajrit është plotësisht vыkachaetsya pranga.


Si të përdorni dixhital monitoruar presionin e gjakut?

Përfundojë pranga rreth krahut. Kthejeni në pajisjen.
Në modelet automatike e dixhital presionin e vëzhguesve presionin e gjakut në pranga do të krijohet vetëm duke shtypur një buton. Në modele gjysmë-automatike për këtë qëllim po i bën presion dardhë gome. Pasi pranga do të krijojë presionin e nevojshëm, mekanizëm automatik do të reduktojë gradualisht atë.
Kontrolloni ekran për të parë rezultatet e matjeve. Pajisja do t'ju tregojë vlerën e presioneve tuaja sistolik dhe diastolik i gjakut në ekran. Regjistro rezultatet e matjes. Shembull: 120/80 ku numri i parë - vlera e presionit sistolik dhe dytë - diastolic.

Shtypni butonin e veçantë për të shkarkuar të gjitha ajrit nga pranga.
Nëse ju përsëris matje, prisni 2-3 minuta derisa të gjithë e ajrit është plotësisht vыkachaetsya me dardha.