Kjo buron nga sëmundja Alzheimer në pleqëri mund të çojë një fëmijë


Shkaqet e sëmundjes Alzheimer dhe sëmundjeve të tjera neurodegjenerative që zhvillojnë, zakonisht në moshë të vjetër, mund të shfaqen në fëmijëri dhe mund të varet nga një prani të madhe të plumbit në mjedis. Këto supozime janë bërë toksikologë nga Universiteti Amerikan i Rhode Island, i cili ka studiuar efektet e plumbit në tru majmunët rezus fëmijëve. Rezultatet e studimit mund të gjenden në çështjen dhjetor të revistës NeuroToxicology.


Nuk është sekret se edhe shuma të vogla të plumbit, i cili është i pranishëm në të automobilave shkarkimit, bojë, tokës dhe madje edhe uji mund të dëmtojë të sistemit nervor, gut, zemrën dhe veshkat, uljen e nivelit intelektual dhe kufizuar zhvillimin e trurit. Pritjes Lead është veçanërisht e dëmshme për fëmijët. Megjithatë, marrëdhënia ndërmjet efekteve të çojë në fëmijëri dhe zhvillimin e sëmundjeve neurodegjenerative në pleqëri, deri më sot studiuar pak.Grupi i udhëhequr nga Nasser Zawia 5 vjet më parë zbuloi lidhjen ndërmjet përmbajtjes së plumbit në mjedis në fëmijëri dhe shfaqjen e sëmundjes Alzheimer veçantë në akumulimin e proteinave beta-amyloid në qelizat e trurit të pesë Macau 23-vjeçar. Këto kafshë deri studimet kanë qenë të vdekur. Ajo u gjet se Macaques në fëmijëri ushqyer një përzierje të qumështit me përmbajtje të lartë të plumbit. Makakov zgjedhur si objekte kërkimore për shkak të ngjashmërisë së tyre me trurin e njeriut.


Vysinilos që këto prani nivel Macaques prej grumbujve te anormale karakteristikë proteine ​​tau e sëmundjes Alzheimer, ishte 3-fish larta se në kafshë normale. Për më tepër, u gjet një numër të ndryshimeve në nivel molekular, duke kontribuar në fosforilim tepruar e proteinave tau dhe shfaqjen e saj tangles neurofibrillary.


Kjo çon në supozimin se ekspozimit të çojë në fëmijëri - një faktor rreziku për sëmundjet formimin epigjenetike neyrohenerativnyh në të ardhmen, duke ndikuar nivelet shprehjen e gjeneve dhe proteinave tyre koduar duke ARN riprogramimin, thonë autorët.


Sipas Nasser Zawia, fjalët e të cilëve janë të shënuara në revistën Science, të cilat janë aktualisht në shtetet e kufizimeve për përdorimin e plumbit mund të çojë në parandalimin e efekteve negative afatgjata që ndikojnë në sistemin nervor. Kështu, shkencëtari vazhdon, fëmijët në vendet ku plumbi është i pranishëm në mënyrë aktive në mjedis, të tilla si lëkurë bojë nga muret, janë në rrezik.


Kujtojnë se Alzheimer si i njohur edhe si çmenduri pleqërie, ka aktualisht frika pashërueshme. Dhe ende nuk ka mendim të qartë mbi shkaqet e kësaj sëmundjeje. Numri i pacientëve që vuajnë nga kjo sëmundje, duke dyfishuar çdo 20 vjet dhe deri në vitin 2030 do të arrijë në 66 milionë. Njerëzit. Kjo sëmundje prekur besohet mjekët çdo person dhjetë më të vjetër. Për më tepër, kujdesi për pacientët që vuajnë nga kjo sëmundje, sipas disave, njerëzimi kosto 160 miliardë. Dollarë në rritje numri i njerëzve që vuajnë nga kjo sëmundje është në rritje, yyazytsirno, për shkak të plakjes së shpejtë të botës, sidomos në vendet e zhvilluara.


 
R3r3r368.