Shkakton sëmundje Vibration


Sëmundje dridhje ndër sëmundjet profesionale të shkaktuara nga dëmshme është uyazyka puna. Ai zhvillon pas një periudhe kohe kryesisht të marrë rreth 3-5 vjet për uyazyka ekspozimi i vazhdueshëm ndaj ohranyzm dridhje. Përveç emrave të zakonshme ka disa. Kjo gjendje quhet duart sëmundje vasospastic pas lëndimeve ose sëmundjes pseudo Raynaud-së. Në varësi të zonës së prekur nga dridhje, ranë dakord për të siguruar disa lloje. Kështu, nëse faktor vepron mbi një pjesë të trupit, të tilla si duar, atëherë ai i përket një vibrimit lokal. Nëse faktori që vepron në tërë trupin, atëherë vibrimit - gjithsej. Ky tip mund të gjendet në punën e makinave, pajisjeve dhe makina të mëdha lëvizshme. Përveç kësaj, ka një efekt të kombinuar, kur faktorët që ndikojnë si në nivel lokal dhe në tërë trupin. Lloje të ngjashme të vibrations hasur në një numër të madh të profesioneve. Në fakt, dridhje - një lloj i vibracioneve mekanike, të cilat kanë tendencë për të përsëritur në interval kohe të rregullt. Karakteristikat kryesore të vibrimit përfshijnë frekuencën luhatje dhe shpejtësinë e lëvizjes. Të shkakton kryesore të prodhimit të sëmundjes së vibrimit uyazyka është vazhdimisht duke ndikuar rreziqet profesionale, të tilla si temperaturë të ulët, zhurma, tensioni në muskujt e brez shpatull, armëve dhe pozicionin e detyruar të trupit. Si rezultat i ndikimit të faktorëve të caktuar, së bashku me dridhje, çrregullime në trup të ndodhë shpejt. Manifestimet duke filluar me sëmundje dridhje të sistemit nervor, fenomene kardiovaskulare dhe shkatërruese të vërejtura në nyjeve dhe strukturave kockëmadh.


Performanca e vazhdueshme dridhje të çon në dështime nervor nga pjesë të largëta të trupit në qendër. Sëmundje Vibration Patogjeneza por ajo është e bazuar në stimulimin e receptorëve të lëkurës dhe mbaresa nervore, e cila është arsyeja pse aktivizon prodhimin e norepinephrine. Si rezultat, sekrecion të tepërt të hormoneve bie në gjak të përgjithshëm, ka një ngushtim të enëve të gjakut dhe rrit presionin e gjakut. Në rastin e ekspozimit të rregullt të vibrimit për një kohë të gjatë rrit yyazytsirnist e hipertensionit. Vibration promovon shkeljeve transmetimin e impulseve nervore, duke rezultuar në një degradim të shënuar e pjesëve të caktuara të sistemit nervor. Si një masë e ndikimit në popullin e ardhshme të humbasë pothuajse të gjitha llojet e ndjeshmërisë së gishtave (dhimbje, temperatura). Kjo është për shkak të ndryshimeve shkatërruese në strukturat e lëkurës, muskujve dhe kockave. Përveç kësaj, receptorët humbjen në nyjet e sup brez çon në ndjenjat e dhimbshme. Lirimi i rregullt i sasive të mëdha të norepinephrine në gjak kontribuon në aktivizimin e sistemit nervor simpatik që në mënyrë indirekte kanë ndikim në traktin gastrointestinal. Kështu, më tej rrit yyazytsirnist e çrregullimeve të pakthyeshme në traktin e tretjes. Vibration boleznymeet disa faza. Kjo ndarje është e bazuar në fuqinë dhe kohëzgjatjen e faktorit. Në varësi të fazën e ka simptoma të caktuara. Pra, në fazën e parë personi ka dhimbje në gjymtyrë, ndijor dhe mpirje. Këto tregon janë të përhershme në natyrë. Faza e dytë është e karakterizuar nga një rritje në intensitet dhimbjes dhe humbje të madh të ndjeshmërisë. Gjithashtu vërehet crregullime te shtratit enëve të gjakut. Faza e tretë është karakterizuar nga rritja e intensitetit të dhimbjes, paroksizmal vepruar. Vasospasm manifestohet pobelenyem gishtave dhe ftohje të tyre. Në ndjeshmëri prekshëm vërejtur shtypjen e reflekset pjezë dhe pamjen e nervozizëm. në lidhje me sistemin e enëve të gjakut, nuk është zhvilluar Dystonia vaskulare me rritje të qëndrueshme në presionin e gjakut. Gjithashtu, ka çrregullime të sistemit tretës. duke përdorur X-ray diagnostifikimi shënuar ndryshime shkatërruese në nyjeve dhe eshtrave. Në fazën e katërt ka ndryshime të zakonshme organike që ndikojnë në tru. Janë shënuar trofike theksuar dhe çrregullime ndijor. Ndjesi të dhimbshme janë të përhershme. Ndryshimet e enëve të gjakut të zbatohet për anijet që ushqejnë zemrën dhe trurin. Nën ndikimin e shenjave të sëmundjes dridhje dridhje lokale dhe manifestimeve duke fituar në intensitet dhe vërejtur dhimbje koke, marramendje, nervozizëm në rritje dhe ndjeshmëria ndryshime vërejtur në gjymtyrët më të ulët. Pastaj të bashkohen krize vegjetative, takikardia manifestohet, paaftësia për të bërë kuptim të frymëmarrje dhe shkelje të thermoregulation. Gjithashtu vuri në dukje më tej përkeqësimi memorie, rritje tearfulness dhe çrregullime të gjumit. Shumë shpesh ka sulme të një të mprehtë gishtat parakohshme ftohtë pobelenyem dhe gjymtyrët e forta dhe djersitje. Ashtu si sëmundjet e tjera, sëmundjet dridhje ka karakteristika që e bëjnë diagnoza nuk është punë. Gjithashtu shpesh shënuar hedh lëng i lëkurës dhe dobësimin e reflekset pjezë.