Çfarë dhemb Pain Shkaqet clitoris clitoris
Lënduar clitoris për disa arsye, dhimbje mund të shkaktohet nga sëmundjet e mëposhtme:
1. clitoris Mekanike dëmet e shkaktuara nga veprimet e papritur ose ana vrazhdë prek goja e tij mund të provokojë dhimbje në klitoris.
Kjo është për shkak të faktit se presioni i tepruar mund të shkaktojë gjakderdhje të lehtë në zonë. Nuk është ënjtje, ka një gungë e vogël, por shumë e dhimbshme.
2. Procedurat parregullsi higjienike mund të shkaktojë iritim dhe dhimbje në klitoris.
3. Në strukturën klitoris e saj ka disa ngjashmëri me penis meshkuj, duke përfshirë, ajo gjithashtu e mbuluar një lëkurë të vogël folds - prepucin. Në këtë marrëdhënie dele vazhdimisht zhvendosur. Në disa raste, lafshë e penisit është shumë e madhe, dhe smegma akumulon nën atë -. Grimcat e indeve, gjëndra alokimin dhe kështu me radhë D. Për shkak të kësaj nuk ka acarim, skuqje dhe dhimbje vërejtur në klitoris. Pra, pacientët mjekët rekomandojnë rrethprerjen, e cila është e njëjtë si burrat.


4. Shpesh klitoris dhemb vetëm në kokë, është e lidhur edhe me akumuluar nën kapuç e saj mbulon smehmoy. Për të parandaluar këto shtete një grua duhet butësisht larë klitoris ujë të pastër, pak heqjen individualitet e tij.
5. Shkaku i dhimbjes në klitoris mund të bëhet një sëmundje e fituar me anë të kontaktit seksual, të tilla si herpes. Shkakton dhimbje dhe maja infeksion (candidiasis).
6. Pas lindjes disa gra ankohen për dhimbje në klitoris. Më shpesh, ajo nuk kërkon ndërhyrje mjekësore dhe ndalesa pas disa javësh.

7. clitoris fokusuar shumë mbaresa nervore, duke e bërë atë shumë të ndjeshme. Në këtë trup të butë mund të shkaktojë dhimbje edhe kur cunnilingus, shumë gjuhë nadavyvshy.
Nëse keni dhimbje në klitoris duhet të konsultoheni me një gjinekolog.